Pudry do twarzy

NYX Professional Makeup High Glass Finishing Powder Puder utrwalający

Nasi użytkownicy zostawili 52 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 22 listopada 2020 o 9:17
    Tylko dla idealnej cery
    Potwierdzę tylko to, co napisało już kilka osób przede mną - moim zdaniem ten puder dobrze sprawdzi się tylko u osób z nieskazitelną cerą. Podkreśla każdą niedoskonałość, pory i zmarszczki. Muszę mu jednak oddać, że umiejętnie nałożony i dobrze rozblendowany potrafi dać fajny efekt. Ja nakładam go tylko na policzki, skronie i szczyt nosa, a czoło i brodę traktuję zwykłym pudrem matującym. Używam go jednak rzadko, bo mimo fajnego stanu cery puder mnie nie upiększa, tylko wyciąga niedoskonałość. Stosuję go tylko w "good face day" :P Produkt jest dobrze zmielony i daje efekt tafli, a nie brokatu, więc świetnie sprawdzi się też jako samodzielny rozświetlacz. Drugi raz nie dałabym za niego 40 zł w cenie regularnej.
  • 2 lipca 2020 o 9:41
    Z akcentem na "wykończeniowy"
    Całkiem go polubiłam, gdy nauczyłam się go używać, ale absolutnie nie mogę zgodzić się z opiniami, że jest dziecinnie prosty w aplikacji albo dobry do każdego typu cery albo dobry w roli zwykłego pudru utrwalającego. To jest jakby efekt tafli bez rozświetlacza. Piękny, ale puder w ogóle nie jest prosty w obsłudze i jako puder utrwalający na codzień nie spisuje się. Nie wiem czy to jakiś karygodny błąd, ale do tej pory puder nakładałam na rozblendowane, ale wciąż trochę lepkie podkłady, kremy BB, korektory itp. płynne kosmetyki. Przy żadnym innym pudrze nie zauważyłam, żeby efekt końcowy z tego powodu był zły. Tego pudru najzwyczajniej nie mogę aplikować na mokre kosmetyki zanim nie będą w stu procentach idealnie rozblendowane i nie WYSCHNĄ, bo tworzą się nieestetyczne zacieki, na których zbierają się złote drobinki i odcień jest ciemniejszy niż na reszcie twarzy, żółto-złote plamy z drobinkami brokatu. Nie posiadam cery szczególnie tłustej, ale z tego względu wydaje mi się, że podobne problemy mogą mieć posiadaczki cery tłustej, które nie użyją dobrego podkładu matującego. W każdym razie aplikuję go dopiero 10-15 minut po użyciu kremu BB/podkładu, a w międzyczasie maluję oczy i staram się konturowanie ograniczyć do absolutnego minimum. Z drugiej strony praca porządnym korektorem może się tu nam przydać, bo puder ma to do siebie, że zaskórniki i pory stają się bardziej widoczne, moja pierwsza i jak na razie jedyna zmarszka też wydaje mi się jakby bardziej podkreślona. Często nakładam dopiero na drugi puder z Bare Minerals. Z kolei korzystając z tych wszystkich sposobów na to, żeby nie porobić zacieków mam wrażenie, że efekt szkła jakby mi się lekko wytracił. Sama nie wiem, co o tym myśleć, to chyba puder dla posiadaczek absolutnie idealnie matowej cery, które nie mają wiele niedoskonałości i korektorów i konturowania używają w stopniu minimalnym albo po to, żeby nałożyć go na najlepszy podkład na świecie (ale po piętnastu minutach... Albo na taki zastygający w momencie). Bardzo specyficzny sposób aplikacji, ale efekt tafli w końcu jest i jest bardzo ładny mimo podkreślenia paru niedoskonałości skóry. Dodam do tego, że efekt tafli utrzymuję się u mnie około 5-ciu godzin, raczej nie cały dzień.
    Zalety:
    • piękny i naturalnie wyglądający efekt tafli (ale trzeba się namachać, żeby go uzyskać)
    Wady:
    • specyficzny sposób aplikacji, kosmetyk "mokre" muszą wyschnąć w stu procentach, aby nie powstały okropne zacieki albo trzeba nałożyć pod spód drugi lżejszy puder itp.,
    • podkreśla pory, zaskórniki, wypryski,
    • kupiłam w promocji -50%, więc za jakieś 27 zł, ale 55 zł według ceny regularnej bym za niego zdecydowanie nie dała
  • 28 kwietnia 2020 o 13:19
    Promienne utrwalenie!
    Od niedawna zaczęłam przekonywać się do bardziej naturalnej i mniej matowej wersji makijażu. Do tej pory stawiałam na maksymalne utrwalenie makijażu i pełen mat. Bałam się rozświetlenia, cały czas myśląc o tym, że na mieszanej cerze nie wygląda ono dobrze. Ale okazuje się, że wszystko jest kwestią odpowiedniej techniki i dobrych produktów, a jednym z nich jest właśnie ten puder. Okazało się, że bardzo dobrze radzi sobie z utrwaleniem makijażu, ale robi to w piękny, promienny sposób. Sprawia, że cały makijaż wygląda rewelacyjnie. Sprawdził się na wielu podkładach, o różnych właściwościach. Każdy z nich potrafił dobrze utrwalić i rozpromienić. Zawiera w sobie bardzo delikatne drobinki, które odbijając światło nadają pięknego wykończenia. Bez tandety i brokatu ;) Puder przedłuża trwałość makijażu, ale musicie pamiętać, że nie jest to specjalista do "matowej szpachli" - nie do tego służy! Ma cudowną delikatną konsystencję. Nakładam go zawsze dużym syntetycznym pędzlem. Idealnie wygładza skórę. Warto go mieć w swojej kosmetyczce!
  • 13 kwietnia 2020 o 16:51
    Jako puder wykończeniowy - bomba!
    Mój kolor LIGHT - jasny, lekko złoty odcień, który doskonale wtapia się w cerę. Opakowanie proste, ale funkcjonalne. Zapach delikatny, przyjemny. Jako puder utrwalający... uważam że nadawałby się tylko do zastygających podkładów, o przedłużonej trwałości. Przy lekkich fleksyjnych formułach u mnie się w tej roli w ogóle nie spisał. Stosowałam go jako puder wykończeniowy i uważam że jest fantastyczny. Najpierw utrwalałam makijaż niewielką ilością innego pudru, a po chwili nabierałam High Glass Finishing Powder na duży, mięciutki pędzel i omiatałam nim całą twarz (no może poza środkiem czoła, bo tam nie lubię błyszczeć). Od ręki daje on efekt zdrowej i promiennej cery. Praktycznie nie odczuwałam potrzeby dokładania rozświetlacza, wystarczyło że nałożyłam trochę większą ilość tego pudru w okolicach skroni i kości policzkowych - taki makijaż na co dzień i do pracy jest dla mnie wystarczający, bo zapewnia naturalne rozświetlenie. Puder jest drobno zmielony, nie ma żadnych widocznych drobinek. Jego baza jest lekko złota, szampańska - będzie odpowiedni dla neutralnych i ciepłych typów cery. Ma satynowo-perłowe wykończenie. Jest to wydajny kosmetyk. Używałam go przez ponad dwa tygodnie dzień w dzień i jedynie z wierzchu widać lekkie zużycie. Podsumowując uważam że to bardzo dobry puder wykończeniowy, którego finalny efekt można stopniować poprzez ilość jaką nakładamy na buzię - gdy lekko omiotę całą twarz, to daje naturalne i praktycznie niewidoczne rozświetlenie, a gdy zaaplikuję go więcej, to może robić za rozświetlacz, ale taki elegancki i stonowany.
  • 13 kwietnia 2020 o 15:06
    Aksamitny woal rozświetlenia
    Puder utrwalający Nyx to czwarty krok makijażu rozświetlającego, który mnie nie zawiódł. Posiadam odcień Light - jasny beż, żółty ze złotymi drobinkami rozświetlającymi - są to mikroskopijne drobinki, a nie nachalne "kawałki" brokatu - era tych kosmetyków chyba już minęła. Jest to puder którym można pokryć całą twarz, ale trzeba się liczyć z tym, że może podkreślać widoczność porów - to co, ukryła baza czy podkład teraz może wysunąć się na pierwszy plan. Ja lubię nakładać go na całą twarz, ale są dni, że używam tylko na skronie, kość nosową, policzki (pięknie współpracuje z różem, podbija jego błysk). Puder bardzo dobrze utrwala podkład, jest aksamitny, a zarazem rozświetla skórę. Delikatnie matuje, ale absolutnie nie jest to płaski mat, twarz jest wielowymiarowa, rozświetlona. Doskonale zmiękcza rysy twarzy, rozmywa. Podoba mi się efekt, który widzę w lustrze. Przypomina mi puder Bell - Shimmering Powder. Puder jest dość mocno żółty - a ja uwielbiam takie tony, moja skóra dodatkowo je podbija i w nich wygląda zdecydowanie najlepiej. Jest to puder bardzo lekki, nie ukryje mankamentów cery, ma za zadanie upiększać, wygładzać, ale nie korygować - i to wychodzi mu bardzo dobrze. Puder jest drobno zmielony, dobrze nabiera się na pędzel, nadaje delikatny woal koloru, niestety lubi się pylić. Twarz wygląda na naturalnie rozpromienioną, ukrywa zmęczenie. Dzięki niemu twarz wygląda na wypoczętą, subtelną. Świetnie wtapia się w skórę czyniąc ją piękniejszą. Opakowanie proste, minimalistyczne , dobrze się otwiera. Trochę szkoda, że nie ma lusterka, ale nie jest to kosmetyk, który koniecznie trzeba mieć w torebce, bo nie wymaga poprawek w ciągu dnia.
    Zalety:
    • zmiękcza rysy twarzy
    • aksamitny
    • rozświetla skórę
    • delikatnie matuje
    • upiększa
    • wygładza
    Wady:
    • zdarza mu się podkreślać widoczność porów
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl