Spraye do włosów

Schwarzkopf Taft Heidi's Heat Styles, Heat Protection Spray Spray do stylizacji chroniący przed wysoką temperaturą

ankch
    5 listopada 2017 o 12:58
    Jest w porządku
    Spray ten może nie jest najlepszym z dostępnych nam produktów, ale swoją rolę w jakimś stopniu spełnia. Włosy po użyciu go nie niszczyły się przy używaniu prostownicy i łatwiej było osiągnąć zamierzony efekt. Niestety, przy dozowaniu trzeba uważać żeby nie przesadzić z ilością, ponieważ może lekko posklejać czy przetłuścić włosy. Spray na początku trochę może być lepki, ale po wyschnięciu włosów tego już nie czuć. Nie zauważyłam żadnych efektów błyszczenia czy miękkości.. Zapachowi nie mam nic do zarzucenia.
    Zalety:
    • wygładza
    • pomaga przy prostowaniu
    • utrzymuje proste włosy na dłużej
    • nie wysusza
    Wady:
    • może zlepić przy większej ilości dozowania
    s4ndzia
    24 lutego 2016 o 19:45
    Może być
    Produkt zakupiłam za poleceniem przyjaciółki, która się nad nim rozpływała, a że po umyciu włosów używam suszarki oraz prostownicy/lokówki, co dwa dni moje włosy są narażone na wysokie temperatury. Produktu używam przed suszeniem - na mokre włosy, oraz przed prostowaniem/kręceniem - na suche. - Produkt ma przepiękny zapach utrzymujący się dosyć długo, i to chyba jego największy (zauważalny?) plus. - Spryskując włosy musimy odczekać aż produkt trochę podeschnie, zrozumiałe ale uciążliwe :D - Czy skleja włosy? Nie zauważyłam. - Może lekko przetłuszczać włosy, i tutaj dla mnie w zasadzie jedyny minus, ale niewybaczalny :( - Dość wydajny ale drogi - obecnie 18 zł... - I w zasadzie nie wiem czy działa, moje włosy od pewnego czasu są w fajniejszej kondycji, ale nie wiem czy dlatego że o wiele bardziej o nie dbam (kiedyś tylko myłam i prostowałam bez żadnego "zabezpieczenia" przed wysoką temperaturą) czy jest to zasługa tego produktu. Na razie jestem na etapie "testowania" produktów włosowych, powoli się w to wkręcam, więc gdy skończę ten produkt na pewno zakupię inny, ale tylko z tego powodu. Ogólnie może być, ale będę szukać dalej ;) Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
    olcyss
    25 marca 2015 o 10:27
    Porażka
    Pamiętam, że długo nastawiałam na zakup tego sprayu. I teraz bardzo żałuje, bo leży do połowy niewykorzystany. Na plus ewentualnie ocenie estetyczną butelkę oraz w miarę nienaganny zapach . I na tym to się kończy . Produkt sklejał mi włosy, wgl nierównomiernie się nakładał co mnie zszokowało, bo przeciez w formie sprayu był. Następnie włosy na następny dzień były w nienajlepszym stanie. Nie odczułam wgl, że chronił włosy. Używam tego produktu od: zakupiłam go z 2 lata temu? Ilość zużytych opakowań: niecałe 1
  • 6 marca 2015 o 17:56
    PORAŻKA
    Na butelce producent obiecuje, że spray otula włosy i tworzy tarczę, która chroni je przed wysoką temperaturą podczas stylizacji- aż do 220 stopni. Nie skleja włosów oraz zapobiega puszeniu się do 24h. Praktycznie wszystko to co pisze producent jest kłamstwem, przynajmniej w przypadku moich włosów. Według mnie ten spray ma zdecydowanie więcej minusów niż plusów. Zacznijmy od plusów. Spray nie ma silikonów, parabenów i substancji zapachowych. Plusem jest też to że po wylaniu preparatu wykorzystałam buteleczkę po raz drugi. I na tym kończą się plusy. A teraz pora na minusy. Spray strasznie skleja włosy dodatkowo je przetłuszczając, co dla mnie jest ogromną wadą. Produkt oczywiście nie zapewnia 24godzinnego efektu, jak pisze producent. Dzięki niemu włosy na pewno nie są proste i lśniące, są raczej sztywne i szorstkie w dotyku. Nawilżanie jest dla moich suchych włosów bardzo ważne, a ten spray zaczął je wysuszać i do bardzo. Spray ma także bardzo brzydki zapach. I tak naprawdę nie spełnia głównego celu. Włosy są w bardzo złym stanie po umycie, po tym właśnie wnioskuję, że nie chroni włosów przed wysoką temperaturą. Za spray zapłaciłam około 13-14 zł i zdecydowanie NIE POLECAM GO ! Używam tego produktu od: Nie pamiętam Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 30 grudnia 2014 o 14:25
    Bardzo się lubimy :-)
    Po tym jak przeczytałam Wasze straszne recenzje musiałam napisać parę słów w obronie tego kosmetyku :-) Szczerze nie rozumiem, dlaczego spotkały Was takie przykre rzeczy jak sklejanie i wysuszanie czy też .. niszczenie włosów... u mnie nic takiego nie miało miejsca, przeciwnie. Na umyte, wilgotne włosy spryskuje spray, tak od połowy długości, później susze suszarką. Prostownica, której wcześniej stale używałam, staje się zbędna bo włosy są proste i łatwo się rozczesują :-) Pochwalić należy również skład... mało składników a w tym hydrolat białek przenicy i jedwab, nie ma parabenów, silikonów, ani substancji zapachowych które posiada większość tego typu produktów (i o dziwo je chwalicie... ) Ja osobiście polecam :-) Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 duze