L'Oreal Paris Elseve Nutri - Gloss Cristal, Szampon upiększający do włosów pozbawionych blasku

zuzem
    20 września 2019 o 10:50
    Normalny szampon
    Był w porządku, moje włosy były po nim świeże, nie wymagały odżywki, były miękkie, rzeczywiście wyglądały dobrze. Nie przesuszał skóry głowy, nie matowił włosów. W moim przypadku nie był wydajny, pięknie pachnie i ma urocze opakowanie. Na pewno nie spowodował szkód.
    Zalety:
    • mył skórę głowy, nie podrażniał jej, zapach, opakowanie, włosy były miękkie
  • 4 kwietnia 2019 o 21:34
    Mój ulubieniec
    Uwielbiam ten szampon. Zawsze do niego wracam. Wygładza włosy, nawilża i upiększa, -tak jak twierdzi producent. Włosy po tym szamponie są miękkie - tak jak po odżywce. Łatwo się rozczesuje włosy. Zawsze mam wrażenie jakbym miała szampon i odżywkę w jednym produkcie.
    Zalety:
    • Jest wydajny
    • Ma ładny zapach
    • Łatwo rozczesuje się włosy, mimo braku użycia odżywki
    • Upiększa
    • Nawilża
    Mara78
    24 stycznia 2019 o 14:18
    Drogeryjny bubel serii Elseve
    Mimo iż uzywam czesto Elseve ! To ten szampon zużyłam, ale mnie rozczarował ! Jest to zwykły rypacz. Skład ma fatalny ! Naprawdę nie za specjalny to szampon. Używanie go ma sens gdy chcemy mocno oczyścić włosy. Takich szamponów jak ten jest zatrzęsienie na rynku. Myślę, ze zwykły ziołowy szampon byłby lepszy od tego chłamu ! Naprawdę nic sie nie sprawdziło z tego co obiecuje opakowanie ! Poza faktem, ze faktycznie nie dociąża włosów! Bo jak ma dociążyć, jak jest to zwykły rypacz - o wątpliwym składzie !!!! Moje włosy po nim były wręcz mega oczyszczone i puszyste, bo ten szampon usunie wszystko - wyheltuje na cacy, a wiec jaki blask i jaki jedwabisty efekt ??? Naprawdę balasku i jedwabistych włosów po nim nie widziałam. Za to widziałam u siebie szorstkie, dobrze oczyszczone włosy, bez "oklapu" ! Faktycznie włosy nie były dociążone, ale mocny skład moze przy problemach skórnych wzmagać przetłuszczenie. Z tego względu nie polecam go do codziennego stosowania, bo jest zbyt mocny ! Ma co prawda łagodniejszy Siarczan niż SLES -czyli ALS. I znikome właściwości pielęgnujące - proteiny. Do tego brak silikonów i ciekawy bzdurny składnik mikrokryształki & perły, ale reszta składu jest słaba ! Duzo w nich sub. rypiacych włosy i konserwantów. Reasumując szampon ma się nie zepsuć i ma dobrze zrypać włosy, a wyrypane włosy mają dać się rozczesać i tyle. --------------------------------------------------------------------------------------------------- - Aqua / Water, - Mocno rypiące trio : Ammonium Lauryl Sulfate - Ciągle mocny detergent/ Siarczan. Nie jest to SLES, a nieco łagodniejsza odmiana SLES-u - ALS. Cocamidopropyl Betaine - ALS złagodzono łagodnym detergentem CAPB, Sodium Chloride - Sól . Wspomaga mycie. Może pogłębiać przesusz ! - Ci 77891/Titanium Dioxide - Kontrowersyjny dwutlenek tytanu. Ma funkcję ochrony produktu przed Uv, Tu stoi bardzo wysoko, mega nie fajne ( W małych stężeniach jest akceptowalny ! ) Cocamide Mea - ( MEA ) Wątpliwa sub. pianotwórcza. Również jest bardzo wysoko ! Nacre Powder - Masa perłowa - ma dodać blasku. Jak dla mnie tu nic nie robi ! Sodium Benzoate - Konserwant Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride - Guma Guar - wytwarza filtr by rozczesać wyheltowane włosy. Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Wheat Protein - Hydrolizowane proteiny z pszenicy. Odbudowa i pośrednie nawilżenie. Nie widzę ich działania na wyrypanych włosach. - Sodium Hydroxide - Soda, Regulacja Ph i substancja chelatująca. - Salicylic Acid - Kwas Salicylowy. Leczniczy na skalp, ale moze też dać przesusz. - Limonene, Linalool - Sub zapachowa potencjalny alergen - Benzoic Acid - Konserwant - Benzyl Alcohol - Rozpuszczalnik i Sub. zapachowa, też konserwant. - Synthetic Fluorphlogopite - Syntetyczne lepiszcze i pigment perłowy emulsji. Po co nie wiem !!! - Tin Oxide - Kolejny pigment perłowy, konystencjotwórczy. Też Filtr UV. - Alpha-Isomethyl Ionone - Sub. zapachowa potencjalny alergen - Acrylates Copolymer - Syntetyczny Polimer/ Antystatyk wygładza, daje film i blask. Też sub. pomocnicza w formule - Citric Acid - Regulator Ph. - Citronellol, Hexyl Cinnamal - sub. zapachowe potencjalne alergeny. - Parfum - Neutralne sub. zapachowe
    Zalety:
    • O zalety bedzie ciezko, ale ma kilka plusów !!!
    • Nawet wysoko ma protein ( hydrolizowane proteiny z pszenicy !
    • Lekko złagodzony rypacz ( SLES zastąpiono ALS-em !)
    • Faktycznie skład myjący dobrze oczyści włosy i nie dociąży ich, bo nie ma tam silikonów i wielu substancji filmotwórczych. Do tego brak emolientów czy innych substancji nawilżająco dociążających. To daje efekt lekkość bez oklapu, ale i przesusz w pakiecie.
    • Lekka formuła bez obciążania ( to zwykły rypacz, to i nie dociąża )
    • Magiczny składnik perły i mikrokryształki. No fajnie ale w sumie po co ?
    • Pomimo ich nie ma perłowego czy kryształowego blasku na włosach.
    • Podsumowując czy to sa plusy, jeżeli tego szukamy to mogą to być plusy, ale ja mowie temu szamponowi dziękuje - nie tego szukam !
    Wady:
    • Wad jest sporo ! Bardzo słaby szampon. Mocno wyrypie włosy. W efekcie otrzymamy włosy szorstkie i suche. Faktycznie nie będą one oklapnięte, ale koniecznie jest zastosowanie emolientów po.
    • Kolejna wada, a raczej mit. To obiecany blask, miękkość i jedwabistość, hmmm ja sie pytam gdzie to wszystko ??? Perły to za mało ! Chyba, ze mamy nisko porowate włosy, to moze wtedy szampon coś da. Ja miałam bynajmniej po nim dobrze wyheltowane - szorstkie i nie miłe w dotyku włosy.
    • Brak aksamitnego " dotyku ". Po umyciu mamy : szorstkie, dobrze wyrypane włosy
  • 26 sierpnia 2018 o 9:41
    Nie bardzo
    U mnie się nie sprawdził. Prócz pięknego zapachu nie zauważyłam żadnego efektu. Nie wiem ile w tym winy moich włosów - kręconych, matowych, być może są zbyt wymagające ;) Niestety, nie błyszczały szczególnie.
    Zalety:
    • zapach, wydajność
    Wady:
    • brak efektów
    Ola1419
    13 lipca 2018 o 11:14
    Zdecydowane nie
    Kupiłam go bo spodobały mi się brokatowe drobinki w szamponie, które widać w transparentnej butelce. Szampon niestety okazał się kompletną klapą. Fajna konsystencja, nie za rzadka, miły słodki zapach, ale czegoś brak. Nie ma efektu odżywionych i błyszczących włosów jaki obiecuje producent. Włosy po jego stosowanu zaczęły szybciej się przetłuszczać, a skóra głowy swędzieć.