Podkłady

Chanel Vitalumiere Aqua, Teint Compact Creme Frais Hydrant [Fresh and Hydrating Cream Compact Makeup SPF15/PA+++] Podkład w kompakcie

linda22
    17 października 2015 o 12:50
    Ładny efekt.
    Podkłady Vitalumière Aqua w kompakcie ( 30 beige, 40 beige lub 50 beige) używam od 7 lat. Informacje o w/w podkładzie dostałam od koleżanki, która zdecydowanie zna się na dobrych kosmetykach. Tak więc kupiłam zachwalany kosmetyk 7 lat temu i od tamtej pory jestem do niego przywiązana. Ale to nie zanaczy, że ten oto podkład nie ma minusów. Cerę mam mieszaną. Panie, które mają cerę tłustą proponuję stosowanie bibułek matujących, ponieważ ich twarz może nieco sie świecić po zastosowaniu tego podkładu. Na opakowaniu w/w produktu pisze: - zapewnia skórze nawilżenie, świeżość, komfort i elastyczność. Skóra jest jedwabista w dotyku. Trwałość makijażu jest doskonała. Z tym ostatnim akurat nie zgadzam się, co kilka godzin trzeba poprawiać makijaż. Zgadzam się z nawilżeniem, tylko jest jedno ALE, otóż używając go z kremem nawilżającym raczej nie będzie to jedwabisty efekt, czy świeżość a efekt tłustej twarzy. Podkład dobrze się komponuje z kremem liftingującym np. CHANEL lub inny. Podkład jest leciutki, w ogóle się go nie czuje! Ma piękny odcień brązu. Uzywam 30, 40 beige (zimą) i 50 beige ( latem), są przepiękne. Zapewniają, że skóra jest jedwabista w dotyku, fakt, ładny efekt, cera jedwabista.. Kiedyś spróbowałam podkładu Vitalumière w ,,płynie" i niestety to nie jest ten sam efekt, zdecydowanie gorszy, bardziej obciąża cerę, nie jest tak lekki jak w kompakcie (niestety ten jest droższy, ale o wiele lepszy!). Następnie pisze na opakowaniu, że pozwala uzyskać ultraneutralny efekt cery bez skazy oraz satynowe wykończenie- oczywiście satynowe wykończenie będzie, jezeli cera jest ładnie oczyszczona i w zależności jaki krem użyjemy pod pokład. Efekt jest taki, że maskuje wypryski, zaskórniki, zmniejsza widoczność porów, wygładza cerę, tak więc zgadzam się, że delikatnie kryje niedoskonałości.  Minusy: Gąbeczką świetnie nakłada się podkład, minus jest tylko taki, aby nie używać jej dłużej niż 2-3 tyg., ponieważ staje się siedliskiem bakterii. U mnie podkład wystarcza na 3 tygodnie ( i tu kolejny minus- ponieważ jeżeli chce się mieć satynowy efekt na twarzy to niestety trzeba w ciągu dnia poprawiać makijaż kilka razy), więc regularnie jest wymieniany łącznie z gabeczką. To na tyle. Podkład nie jest wydajny.Jest drogi, ale warto w niego zainwestować dla tych zalet, które posiada.Używam go tyle lat, ponieważ jest dobry,  może nie jest najlepszy, nie mam za dużo porównania,  za bardzo sie przywiązuje do podkładów,  jeżeli okażą się dobre. Inaczej w kwestii kremów,  tutaj  częściej bawię się w zmiany. Polecam Używam tego produktu od: 7 lat Ilość zużytych opakowań: 85
  • 15 listopada 2014 o 5:38
    Dobry podklad
    Mialam skore podrazniona i dosc sucha gdy on wyszedl na rynek i odrazu go kupilam. Najlepszy efekt daje Beauty Blender. +Kremowy +Srednie/lekkie krycie +Nie wysusza, nie matuje +Dewy wykonczenie +Nie tworzy maski +Nie podkresla suchych skorek +Ladne opakowanie i mozna wymienic wklady +Nie zmienia koloru na twarzy -Nie zbyt higieniczne opakowanie/forma -Zalaczona gabeczka jest do niczego :) Używam tego produktu od: Kilka miesiecy Ilość zużytych opakowań: Jeden caly wklad
    cora
    27 czerwca 2014 o 20:33
    oui Chanel
    Chanel lubię z wielu względów. Odpowiada mi działanie i ogólnie design tych kosmetyków, więc często wracam do nich ze względu na ich czar, urok i oczywiście lubię je za to, że pomagają mi w tym, aby poprawić nieco mój wygląd. Kompaktowa wersja Vitalumiere Aqua podoba mi się, wersji płynnej jeszcze nie miałam. Używałam natomiast Teint Innocence Chanel w kompakcie i byłam oczarowana. Szczególnie tym, że kupując Vitalumiere Aqua wzięłam wymienny wkład i pasował on idealnie do opakowania Teint Innocence! Radość wielka, bo i cena mniejsza/niższa. Kolor nr 10 beige pasuje do mojej jasnej (lecz nie bladej) cery bardzo dobrze, wygląda naturalnie, świeżo, nie odcina się od reszty skóry, np. szyi. I ten kolor jest tu najważniejszy, dla mnie Chanel to kolory marzeń, zarówno nr 10 beige, jak i 20 clair. Jak nakładać? Gąbeczką na sucho, smarując i wklepując kompakt, zyskujemy maksymalną oszczędność czasu, niecała minuta i buzia gotowa jest do przypudrowania. Tak, muszę pudrować strefę T, zwłaszcza przy chanelowskich kompaktach, które dają glow, ale też poświatę, która jest super, ale nie na czole czy brodzie. Na który krem nakładam? Najlepiej działa na skórę i pokazuje jej światło przy nawilżonej buzi, ale skromnie, lekkie serum i lekki krem- dla mnie obecnie najlepiej Eris Vitaceric emulsja SPF 15. Inne kremy robią przekarmioną skórę i tak jak wspomniała już jedna z osób wcześniej recenzujących, przy Vitalumiere Aqua lepiej nie oblepiać twarzy tłustym kremem, bo ten podkład się z tłuszczem nie lubi, takie też moje zdanie. Trwałość- od rana do wieczora, ale co 5-6 godzin należy przypudrować strefę T. Make-up miał swoją premierę już dawno temu, więc czekam na to, co Chanel zaproponuje w następnej kolejności, jeśli jakiś nowy kompakt, z rozkoszą wypróbuję, uwielbiam te kolory i naturalność:) Wydajność bardzo dobra, 3-4 miesiące przyzwoitego używania, ale ja robię to raczej oszczędnie, więc wystarczy na dłużej. Opakowanie- obłędnie piękne, chanelowskie, z klasą, minimalistyczne, funkcjonalne:) I warto wypróbować patent z wymiennym wkładem, merci Chanel. Używam tego produktu od: 3 mies. Ilość zużytych opakowań: 1 x 12 g
  • 14 marca 2013 o 20:49
    Koszmarek w pięknym opakowaniu
    Znużona stosowaniem płynnych podkładów postanowiłam zaopatrzyć się w ten oto produkt Chanel. Na wizażu znalazłam jedną pozytywną opinię, na makeupalley większość negatywnych - mimo to, skusiłam się i żałuję, oj strasznie żałuję. Z plusów: 1) Odcień 10 Beige jest idealny dla mojej bladej cery z żółtym odcieniem. 2) Opakowanie jest piękne i poręczne, jak to u Chanel. 3) Nie utlenia się w ciągu dnia na twarzy. Panie ze stoiska Chanel radzą nakładać podkład pędzel Chanel no7, nie posiadam go, ale bardzo podobny jest MAC 187, którego to postanowiłam użyć. Konsystencja podkładu jest gęsta i masełkowata, trzeba go nieco nałożyć na pędzel i szybko wsmarować w twarz - produkt zasycha niemal natychmiastowo. Efekt na twarzy jest krótko mówiąc.. opłakany. Od podkładu oczekuję tego, że będzie po pierwsze niewidoczny, a po drugie najwyżej średnio kryjący, ponieważ nie mam żadnych problemów z cerą. Vitalumiere Aqua nie spełnia tych wymagań. Wygląda ciężko, uwidacznia włoski na twarzy oraz wszelkie suche skórki, o których istnieniu nie miałam pojęcia. Nie przypudrowałam go po aplikacji, ponieważ obawiałam się zbyt pudrowego efektu - podkład w ciągu dnia całkowicie zniknął z mojego nosa, a na reszcie twarzy zrobił się jeszcze bardziej widoczny. Muszę zaznaczyć, że zaaplikowałam na twarz naprawdę cienką warstwę, nie wyobrażam sobie, co by było gdybym chciała zwiększyć nieco jego krycie. Podsumowując jest to chyba jeden z najgorszych podkładów jakie przyszło mi kiedykolwiek testować, a mam naprawdę niewielkie wymagania i dotychczas nawet jeśli produkt nie do końca mi odpowiadał nie wystawiałam mu tak niskiej oceny. Tutaj niestety ocena jest adekwatna do efektów jakie otrzymałam. Nie polecam. Używam tego produktu od: niedawna Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego, które będę długo męczyć
  • 17 maja 2012 o 19:26
    ~ Naturalnie~
    Zaznaczyłam, że nie wiem czy kupię ponownie, bo to moja pierwsza próba z kompaktem. Połowę roku noszę kremy koloryzujące (wiosna, lato) połowę podkład (zima), ale teraz moja mieszana cera jakoś tych kremów nie chce:( Nie ma niedoskonałości, ale świeci się, a całość krem plus puder nie wygląda tak perfekcyjnie i tak naturalnie jak bym chciała. Chciałam ponosić klasyczny VA ale pani namówiła mnie na ten kompakt. Używam go od ponad trzech tygodni. Mam odcień Beige Tendre- trzeci z palety. Drugi - moim zdaniem- pod względem jasności wyłączając BR, które je dzieli, a które jest dla porcelanek z odcieniem różu. Podkład mimo lekkości moim zdaniem nie lubi się z cięższymi kremami- na przykład z Clinique Superdefense SPF 25. Może na dojrzalszej i typowo suchej cerze byłoby inaczej, ale na mojej (miesznaej) wtedy widać że jest czegoś za dużo. Na filtrach La Roche Posay i serum nawilżającym Chanel Hydra Beauty jest idealnie. Podkład jak jego płynny odpowiednik jakby wsiąka w skórę. Zawsze miałam wyobrażenie, że kompakt oznacza maksimum kryciai zero naturalności, ale jest inaczej. Owszem- moim zdaniem krycie jest nieco większe niż w przypadku VA płynnego, ale krycie VA płynnego było praktycznie zerowe (był jak krem koloryzujacy i za to go kocham). Kompakt kryje nieco mocniej (co dla mnie nie jest priorytetem bo niedoskonałości akurat nie mam). W moim odczuciu czyni cerę matową (i na tym mi zależy), ale nie płaskim matem , tylko trójwymiarową satyną. Bardzo dobrze się roprowadza gąbeczką, ale nie rozprowadzam go chanelowską. I tu znowu zaskoczenie, bo nie umialabym tego zrobić aż tak precyzyjnie opuszkami palców. Do gąbek podchodziłam zawsze z awersją- siedlisko bakterii niezależnie od tego jakby je myć. Dlatego mam wymienne gąbki, takie niedrogie trójkąty. Wyrzucam je po dwóch - trzech razach. Chanelowa gąbeczka wygląda ślicznie i służy za ozdobnik. Podklad nie ciemnieje pod wpływem gorąca. Sprawdziłam to podczas upałów z pierwszych dni maja, w temperaturze która teraz jest wspomnieniem. Buzia wygląda świeżo przez cały dzień (choć przyznam ,ze mój dzień z kompaktem to było maximum 10 godzin, bo potem był demakijaż i pielęgnacja). Nie wiem czy równie zadowolone byłyby dziewczyny z cerą tłustą. Posiadaczkom mieszanej mogę polecić, zwłaszcza jeśli cera grymasi i nie chce wygladać idealnie z samym kremem koloryzujacym. A kazda cera czasem pogrymasić może. Używam tego produktu od: 22 dni Ilość zużytych opakowań: początki pierwszego