Podkłady

bareMinerals Ready, Foundation SPF 20 Podkład mineralny prasowany

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 15 sierpnia 2018 o 21:40
    Bardzo fajny puder
    Kiedyś kupiłam patetke tej firmy wersje podróżna i tam był ten puder. Kolor bardzo mi przypasował bo był żółtawy, dobrze krył i katował, nie wysuszał skory. Najważniejsze dla mnie ze nie robił efektu tzw maski ani mąki. Naprawdę dobry kosmetyk. Jak jeszcze będę miała okazje go kupic w niższej cenie to napewno to zrobię.
    Zalety:
    • Ogólny efekt
    Wady:
  • 26 sierpnia 2015 o 12:23
    Lubie i już
    Od pewnego czasu (od wiosny) systematycznie "przerzucam się" na podkłady mineralne. Bo to niby zdrowsze dla skóry, lepsze do ogarnięcia i przede wszystkim (dla mnie) nie ma się wrażenia, że się człowiek lepi. Pierwszy, który wypróbowałam był kompakt Clinique, wychwalany tutaj. Przyzwoity, ale tyłka nie urywa (jak to mówią). No ale ile ludzi tyle gustów. Clinique mam bo jest poręczne i praktyczne - z pędzelkiem schowanym w opakowaniu. Dla mnie to wersja do torebki i tak jej używam. Od dawna jednak kusił mnie w Sep. ten podkład BareMinerals, ale jakoś tak zawsze było coś innego na horyzoncie, co "jużmuszęmieć", tak, że nigdy podkładu nie kupiłam. Kusił mnie po troszku bo ma takie fajne, jakby gumowe opakowanie (teraz już wiem, że może to być też minus ;) - masakrycznie się potrafi brudzić) Ale koło czerwca w prezencie dostałam kartę podarunkową, połączoną z rabatem VIP to powlekłam się nie mając koncepcji "cotukupić"? W oko wpadły mi te podkłady strategiczne umieszczone przy wejściu. Zagnałam panią z obsługi do roboty, a że trafiłam na przesympatyczną i twórczą jednostkę to oprócz podkładu dobrała mi korektor BM (GE NIAL NY!!!) i jakieś tam inne dyrdymałki do konturowania i różowania (to mój bzik). I jak mi się z BM żyje od czerwca? Pani w S. zrobiła mi na twarzy tapetę - więc z pewnością bardzo dobrze kryje, ale za cenę tapety. No cóż - cudów nie ma. Ja sobie tapety nie robię, bo używam korektora i ten duet na mojej skórze się świetnie sprawdza. Mogę powiedzieć, że jest to (jak na razie) mój ulubiony podkład mineralny. Maskuje przebarwienia, ujednolica i nie klei się. Wytrzymuje cały dzień pracy, nawet po 8 h wygląda się dobrze. Daje efekt aksamitnej i troszkę chyba rozświetlonej skóry. Być może to też zasługa dobrze dopasowanego odcienia? I tego, że używam wraz z korektorem i tymi pudrami konturującymi/różami/rozświetlaczem?? Jestem z tego produktu zadowolona na tyle, że nie kuszą mnie już kompletnie tradycyjne podkłady, żadnego sortu - a przeskoczyłam z DiorStara, więc wiem co mówię. A swoją drogą nigdy nie myślałam, że dopasowanie produktów daje aż tak kolosalny efekt. Jednym słowem - warto dać się namówić kompetentnej konsultantce, popróbować i sprawdzić na własnej skórze. Używam tego produktu od: czerwca 2015 Ilość zużytych opakowań: nadal pierwsze, odcień 25 coś tam??
  • 23 lipca 2015 o 20:24
    całkiem dobry, jednak posiada wady
    Ciągle poszukuję podkładu idealnego, gdy natrafiłam na kanał na youtube jednej z vlogerek, po pochlebnej recenzji byłam pełna optymizmu i przekonania, że będzie do podkład idealny. Jednak moja cera należy do tych wybrednych, dlatego nie spełnił do końca moich oczekiwań. 1) Zaletą jest fakt, iż zgodnie z obietnicą producenta istotnie nie wysusza skóry. 2) Także walorem jest właściwość nawilżająca, jednak zupełnie nie nadaje się na upały - nieestetycznie spływa, tworząc na twarzy \'bajorka\'. 3) Czy jest długotrwały to pojęcie względne. W połączeniu z bazą pod makijaż (w moim przypadku bazą wygładzająco-rozświetlającą Cashmere Secret Glam z Dax Cosmetics) przy umiarkowanej temperaturze zdaje egzamin bardzo dobrze, trzyma się minimum ponad 6 godzin bez poprawek. Jednak bez bazy po ok. 8 godzinach ściera się i uwydatnia rozszerzone pory. 4) Filtr UV jest niewątpliwą zaletą, jednak jak wspomniałam 2 punkty wyżej - podkład nie nadaje się na upały, dlatego pryska czar wynikający z marzenia o podkładzie idealnym na lato, który nie dość, że posiada filtr, to jeszcze matuje i kryje niedoskonałości, bo w lecie filtr jest najbardziej wskazany. 5) Istotnie po aplikacji skóra wygląda świeżo, jednak należy nauczyć się właściwej aplikacji, aby nie uwydatnić rozszerzonych porów. 6) Istotnie nie ciemnieje - za to wielkie plus! 7) Jeżeli odpowiednio nałożymy podkład możemy uzyskać naturalne, jedwabiste wykończenie. 8) Nie zatyka porów - jestem posiadaczką cery mieszanej, trądzikowej, ale ten podkład mnie nie zapchał, dlatego stosuje go z czystym sumieniem. 9) Istotnie nie czuć go na twarzy, nie dusi skóry, jednak tylko w umiarkowanej temperaturze, podczas upałów wydaje się za ciężki. 10) Rzeczywiście można uzyskać pełną gamę krycia - od lekkiego do mocnego, jednak w przypadku mocnego trzeba uważać, gdyż łatwo o rzucającą się w oczy warstwę. Przeszkadza mi także, że osadza się na twarzy tworząc \'mączkę\', tzn. nie wtapia się idealnie w skórę, przez co jest zauważalny. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 26 kwietnia 2015 o 16:19
    Ciężki w uzyciu !!
    Podkład mineralny... wiadomo trzeba się namachać pędzlem. Zacznę od pozytywnych cech. Po pierwsze podkład dobrze kryje, daje ładny efekt na twarzy, o ile się nie przesadzi z ilością (a warto zaznaczyć, że dość łatwo tym produktem zrobić ciasto na twarzy). W miarę dobrze się trzyma i ma ładny skład. Niestety ja nie mogę znaleźć dla siebie odpowiedniego odcienia. Na filtrze przeciwsłonecznycm wygląda kiepsko, a rzadko nakładam podklad bez spf 50 pod makijaż. Cena jest wygórowana, za to 130 zł przynajmniej powinno być lepsze opakowanie. Podsumowując dobry produkt, ale niestety nie dla mnie. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno pełnowymiarowe
  • 31 lipca 2014 o 16:37
    moj KWC
    Absolutny hit! Najlepszy puder jaki kiedykolwiek mialam. Nadaje sie swietnie do cery mieszanej/przetluszczajacej sie natomiast przy cerze suchej lub normalnej moze wysuszac. Zanim zaczelam go uzytkowac mialam mnostwo niedoskonalosci na twarzy jednak po 2 miesiecznej kuracji stan mojej cery znacznie sie poprawil - niedoskonalosci pojawiaja sie spontanicznie. Ten podklad na prawde leczy! Plusy: - trwaly - z baza i mineral veil utrzymuje sie ok 12h na twarzy, jednak bez bazy i wykonczenia moja cera po ok 8h zaczyna sie swiecic - nie zapycha - pieknie matuje - nie tworzy efektu maski, wyglada bardzo naturalnie - bardzo wydajny - przy codziennym uzytkowaniu starczyl mi na 1,5 roku - dobrze kryje niedoskonalosci - naturalny sklad Minusy: - moze podkreslac suche skorki - cena ale przy jego wydajnosci na prawde jest warto zainwestowac w ten podklad Po dwuletniej przygodzie z tym podkladem nie wyobrazam sobie go wymienic na zaden inny! Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: w trakcie drugiego opakowania