Maseczki w płachcie

L'biotica Maska hialuronowa

L'biotica
Lbiotica Kolagen Maska z kwasem hialuronowym w postaci nasączonej tkaniny 1szt.
L'biotica Maska Hialuronowa Nawilżenie i Uelastycznienie
L'biotica Maska Hialurowa 23 ml

• 13 grudnia 2024 o 19:15
    Świetna
    Maseczkę do twarzy od L'biotica pierwszy raz kupiłam w drogerii internetowej, gdy szukałam kilku maseczek, abym mogła sobie przetestować. Maseczka ma wycięcia dzięki czemu mogę ją idealnie dopasować do twarz. Ma odpowiednie wycięcia na oczy, ale delikatnie opada na górną część ust. Mam cerę trądzikową i delikatnie przesuszoną. Maska ta dobrze wygładza moją skórę oraz nawilża. Maska posiada w swoim składzie kwas hialuronowy, który uwielbiam w pielęgnacji. Ma dobry skład. Obecnie używam jej raz na tydzień, czasami raz na dwa tygodnie i bardzo dobrze mi się sprawdza. Stan mojej cery widocznie się poprawił. Maseczkę trzymam 20 minut - tak jak zaleca producent. Zapach ma naprawdę bardzo delikatny, więc podczas trzymania jej na twarzy zupełnie nic nie czuć. Po ściągnięciu twarz delikatnie się lepi, ale po kilku minutach wszystko ładnie się wchłania.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Wygładza
    • Koi
    Ekin88
    12 lipca 2023 o 17:40
    Maska z rewelacyjnymi składnikami kojącymi skórę
    Posiadam skórę suchą z tendencją do trądziku grudkowego. Maski używam tylko jeden raz w tygodniu zawsze wieczorem. Dzięki kwasu hialuronowemu, który zresztą bardzo sobie cenię i uważam, że to najlepszy składnik dla mojej cery, bardzo poprawiła się tekstura mojej skóry. Wszystkie grudki z białą treścią zaczęły się powolutku cofać, a cera stała się wyraźnie jaśniejsza i gładsza. Na co dzień też używam serum z kwasem hialuronowym, ale wyraźną szybszą poprawę przyniosła mi właśnie ta maska. Nie wiem do końca dlaczego, coś czuje, że to przez trzymanie na twarzy przez 20 min maski to tak jakby taki kompres dla cery. Zapach ma delikatny, ledwo wyczuwalny. Konsystencja jest gęsto-lepka, ale po ściągnięciu przez krótki okres czasu eliksir z maski się lepi i trzeba dłużej poczekać aż się wchłonie, wyschnie. Nie przeszkadza mi to bo nakładam później krem na noc i idę spać. Co do kształtu maski to mam zastrzeżenia, bo płachta jest za mała przez co jest niewygodna w noszeniu. Materiał maski zakrywa mi kąciki oczu przy skroniach i to jest bardzo frustrujące. Sama maska dobrze przylega i pozostaje w tym samym miejscu przez te 20 min. Jestem bardzo zadowolona z efektu jaki robi ta maska i będę ją dalej stosować. Zdecydowanie pomogła mi poprawić nawilżenie mojej skóry. Polecam ją wypróbować i dać jej szanse dla osób, które chcą odbudować warstwę hydro-lipidową.
    Zalety:
    • działanie
    • skład
    Wady:
    • kształt maski (jest za mała)
  • 29 czerwca 2023 o 14:40
    Przyzwoita, chociaż moim zdaniem bez efektu wow
    Ocenianą tutaj maskę wygrałam w konkursie na Instagramie. Ponieważ od trzech lat z przyjemnością sięgam po różaną maskę tej marki, z przyjemnością wzięłam się za testowanie wersji z kwasem hialuronowym. Opakowanie jest moim zdaniem eleganckie, ale nieekologiczne i zajmujące zbyt dużo miejsca. Sama płachta jest w miarę dobrze skrojona ( uważam, że pod tym względem idealnych masek nie ma) i dobrze przylegająca do skóry. Przyjemny jest też zapach produktu, który okreslilabym jako świeży. Trochę rozczarowało mnie nawilżenie płachty. Jest wprawdzie dobre, niemniej ja lubię, jak esencja aż kapie, tak że można nią posmarować również szyję i dekolt. Tutaj tego nie uświadczyłam, choć jak wspominałam, nawilżenie płachty jest w sumie ok. Maska nie uczula, nie podrażnia i jest przyjemna w użyciu. Wyraźnie też wygładza skórę, dobrze też ją nawilża. Niemniej w moim odczuciu nie jest to jakiś efekt wow. Znam wiele masek w płachcie ( w dodatku tańszych), które dają bardziej spektakularne rezultaty. Niemniej maska coś tam pozytywnego zrobiła, nawilzyla i wygładziła. Daję zatem cztery gwiazdki.
    Zalety:
    • wygładza i nawilza
  • 9 lipca 2022 o 22:10
    Nawilżenie - owszem, ale niewiele poza tym
    Opakowanie maseczki stanowi srebrna saszetka, która została zapakowana w kartonik. Teoretycznie dzięki temu opakowanie wygląda bardziej elegancko, sprawia ono wrażenie, że to luksusowy produkt. Aczkolwiek nie jestem fanką takich rozwiązań - jeśli można zapakować kosmetyk w jedną rzecz, to po co marnować drugą. Produkt posiada delikatny, słabo wyczuwalny zapach. Da się wychwycić w nim świeże nuty, jest przyjemny dla nosa. Właściwie go nie czuć podczas aplikacji maski, więc nawet posiadacze nosów wrażliwych na zapachy nie powinny mieć trudności. Otwory na oczy i usta jak dla mnie są w porządku, chociaż ten na wargi znajduje się trochę za nisko, bo poniżej nich. Płachta posiada mnóstwo nacięć, które mają za zadanie lepsze dopasowanie maski do kształtu twarzy. Płat został wyposażony również w klapki na oczy, które w razie potrzeby bez problemu można odgiąć do dołu. Maseczka jest dobrze nasączona esencją, mimo to nie kapie z niej podczas wyjmowania z opakowania. Serum jest przezroczyste, ma lekką i wodnistą konsystencję, typową dla tego typu produktów. Niestety w saszetce zostało jedynie kilka kropli esencji, przez co jej ilość nie wystarczyła na posmarowanie dekoltu. Podczas aplikacji czułam lekkie pieczenie. Na szczęście nie podrażniła cery, ale nie było to miłe uczucie. Tym bardziej, że bardzo lubię chłodzące właściwości masek w płachcie, natomiast tutaj tego nie doświadczyłam. Mam cerę mieszaną - lekko przetłuszczająca się strefa T i suche policzki. Po zdjęciu płatu skóra jest niesamowicie wygładzona jak po peelingu, a przyznam, że akurat tego dnia peelingu nie wykonałam. Cera stała się bardzo miękka, przez co ciągle chce się jej dotykać. Skóra jest dobrze nawilżona - maska dała jej dawkę nawodnienia, która pomaga utrzymać ją w dobrej kondycji i przywraca jej równowagę. I w zasadzie to tyle... Jest w porządku, ale bez szału. Będzie to odpowiedni produkt dla osób, które poszukuję głównie nawilżenia i nie oczekują szerokiego spektrum działania od maseczki.
    Zalety:
    • niesamowicie wygładza,
    • cera staje się miękka,
    • dobrze nawilża,
    • przywraca równowagę skórze,
    • nie podrażnia.
    Wady:
    • podczas aplikacji trochę piecze,
    • zbyt mało esencji w saszetce na posmarowanie dekoltu,
    • wąskie spektrum działania.
    Drogeria Super-Pharm
  • 16 stycznia 2022 o 20:30
    Przyjemna
    Lubię czasami kupić w ciemno i tak właśnie było w przypadku tej maseczki. Promocje przykuwają uwagę a dobre produkty dzięki temu mogą zostać na dłużej. Maska hialuronowa przy mojej mieszanej, naczynkowej cerze wypadła bardzo dobrze. Maska w płachcie nawilżyła i sprawiła, że jej wygląd był znacznie lepszy niż przed nałożeniem maseczki. Promienny wygląd to nie wszystko ale ukojenie kiedy cera była nieco podrażniona (np. kiedy wykonałam peeling) to naprawdę duży atut. Nawilżenie było długotrwałe i moja cera wiem, że była wdzięczna za taką przyjemność.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie