Maseczki w płachcie

Lomi Lomi Pomegranate Vital Mask Maska witalizująca z owocem granatu

• 6 kwietnia 2023 o 17:24
    Cały zabieg z tą maseczką jest niezwykle relaksujący, ale niestety zapycha
    Maseczka znajduje się w saszetce, która prezentuje się następująco: białe tło, grafika połówki owocu granatu oraz napisy wykonane prostą czcionką. Dzięki nacięciom u góry opakowania łatwo otworzyć je bez konieczności sięgania po nożyczki. Zapach jest bardzo świeży, energetyzujący, mniej słodki niż zazwyczaj - pasuje do maski określonej jako odświeżająca. Jest delikatny i przyjemny, niesamowicie umila aplikację. Płachta została wykonana z miękkiego, cienkiego materiału, przez co na twarzy jest niemal przezroczysta. Otwory na oczy i usta są duże jak na markę koreańską, więc nikt nie powinien mieć problemów z jej dopasowaniem. Tym bardziej, że płat posiada nacięcia na żuchwie, co dodatkowo ułatwia sprawę. Maska została bardzo dobrze nasączona bezbarwną, wodnistą esencją. Dzięki temu możemy pozwolić sobie na długi zabieg. Ilość serum w saszetce pozwala na posmarowanie również szyi i dekoltu. Produkt solidnie chłodzi skórę, chociaż z czasem traci ono trochę na mocy. Po zdjęciu płachty zostaje tłusta powłoka. Mimo że jestem osobą, która zazwyczaj toleruje takie warstewki, tutaj musiałam przetrzeć twarz wacikiem nasączonym wodą, bo ciężko było mi wytrzymać. Cera po zabiegu jest dobrze nawilżona i miękka. Maseczka zapewniła skórze zrewitalizowany, promienny wygląd - wygląda na zdrową i wypoczętą. W dodatku trochę łagodzi zaczerwienienia po peelingu, chociaż nie zniknęły całkowicie. Największą zaletą maski są właściwości relaksujące - na tym polu produkt zasługuje na najwyższą notę. Maseczka przynosi ulgę po długim, męczącym dniu. Zabieg daje zastrzyk energii cerze, skóra jest jakby obudzona. Byłam całkiem zadowolona z tej maski, mimo że tłusta warstwa była trochę uciążliwa. Przymknęłabym na to oko, ale niestety - po wieczornej aplikacji maski rano obudziłam się z zapchanymi porami. To niestety ją u mnie skreśla. Może sprawdzi się bardziej w przypadku cer bardzo suchych, które nie mają skłonności do wyprysków, bo w przypadku mojej mieszanej - zdecydowanie nie.
    Zalety:
    • fantastycznie relaksuje,
    • dobrze nawilża,
    • trochę łagodzi podrażnienia,
    • zapewnia promienny, zdrowy wygląd,
    • zapach,
    • cena.
    Wady:
    • zostawia tłustą warstwę,
    • zapchała mi pory.
  • 16 października 2022 o 18:03
    Średnia , bez szału
    # Moja skóra: sucha, mało jędrna, z przebarwieniami, trochę zmarszczek mimicznych w okolicach oczu, utrata jędrności ,wiek 39 lat Maska ma odświeżać skóre więc jest z tych dla każdego i na każdy dzień. *Opakowanie to standardowa saszetka z obrazkiem granatu na przodzie. Dość minimalistyczna ale nie na tyle aby przejść obok niej obojętnie. *Zapach jest delikatny ale ciężko określić czym pachnie. Jest to przyjemna woń . *Płachta jest z cienkiego materiału obficie nasączonego gęstą żelową esencją . Jest mocno pozawijana i rozpakowanie jej zajęło mi troszkę czasu bo nie chciałam jej uszkodzić. Do twarzy przylega idealnie, wykrój też świetny. *Skład-zawiera PEGi, TEA wolałabym żeby tych składników nie było to nie czepiałabym się reszcie składu. O dziwo maska na czwartym miejscu ma ekstrakt z ogórka(1%) a nie granatu. Wysoko jest fenoxyetanol więc wszystkie ekstrakty roślinne dalej w składzie są poniżej 1 % Mamy tu m. in. : -nawilżająca glicerynę ekstrakt z fasoli, anyżu, z yuzu, owsa, sok z aloesu, aminokwasy. O dziwo nie jest wymieniony ekstrakt z granatu więc nie bardzo to rozumiem. *Efekt Maskę trzymałam 20 minut podczas których nie odczuwałam żadnego pieczenia ,swędzenia itp. Po wchłonięciu się płynu twarz mocno się kleiła. Była dobrze nawilżona, delikatna i miła w dotyku. Maska taka sobie ,bez szału. Raczej drugi raz się nie skuszę. Minusy -skład -lepka warstwa pozostająca na skórze Plusy -niska cena -ładne opakowanie -dobre nawilżenie, odświeżenie -nie uczula, nie zapycha -dostępność
  • 11 lipca 2022 o 9:00
    Świetna maseczka
    Maseczka w ładnym opakowaniu o bardzo przyjemnym zapachu. Maseczka jest wykonana z cienkiej tkaniny, która jest bardzo mocno nasączona. Po nałożeniu na cerę przynosi uczucie ukojenia, ulgi. Tkanina jest bardzo dobrze wycieta i dobrze się trzyma cery. Po zastosowaniu cera jest gładka, promienna i nawilżona. Produkt nie podrażnia.
    mm2991
    11 października 2019 o 17:35
    świetna
    Maseczki Lomi Lomi używam od dawna. Tkanina maseczki świetnie dopasowuje się do twarzy, nie ścieka po szyi. Ja osobiście maseczki trzymam w lodówce, dzięki czemu dodatkowe działanie jest pobudzające, likwidujące obrzęki i opuchnięcia. Świetny słodki owocowy zapach. Bardzo dobrze nawilża, odżywia dodaje blasku. Cera po niej jest przyjemna w dotyku oraz pobudzona.
  • 6 kwietnia 2019 o 11:20
    POLECAM I ZACHECAM DO ZAKUPU
    Recenzje rozpoczne do tego, ze jestem ogromna fanka azjatyckiej pielegnacji i masek w plachcie juz przetestowalam naprawde wiele. Maseczki od Lomi Lomi wyjatkowo mi przypadly do gustu i z checia do nich wracam. Recenzowana maseczke zakupilam za cene ok 22 ( opakowanie 7 masek od Lomi Lomi) stacjonarnie w hebe, czyli cena jednej maseczki na promocji wynosi 3,14. 1.Plachta: Plachta jestem oczarowana najbardziej, zdecydowanie jest to dobry material, elastyczny, dopasowuje sie do ksztaltu twarzy, zdecydowanie jest to jeden z najwiwkeszych plusow maseczki, i tez wyroznia marke Lomi Lomi na rynku.... polskim. 2. Konsystencja serum: plachta jest bardzo bogato nasaczona i serum ma postac zelu, przez zelowa postac bardzo szybko wchlania sie w skore i maska caly czas trzyma sie twarzy, nic nie skapuje, nie leje sie, rewelacja. 3. Dzialanie : Maska wedlug producenta jest witalizujaca, aczkolwiek ja uwazam, ze jest ona rewitalizujaca, wygladzajca, nawilzajaca, orprezajaca, anty stress i tak dalej. Maska na prawde dziala cuda na twarzy i czulam sie o niebo lepiej po zasotosowaniu jej. Skora byla rozswietlona, odmlodzona, gotowa do dalszych zabiegow pielegnacyjnych. 4. Zapach, jest bardzo subtelny i nie przypominal mi granatu, ciezko nazwac co to moglo byc, aczkolwiek byl w porzadku. Nie duszacy, nie chemiczny, przyzwoity, umilal rytual pielgnacji.
    Zalety:
    • Plachta bardzo dobrej jakosci
    • Jest dostepna stacjonarnie i w ciekawym pakiecie
    • Korzystna cena
    • Bardzo ladne opakowanie
    • Dziala rewelacyjnie
    Wady:

Zobacz także inne Maseczki w płachcie