WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Maseczki w płachcie

L'biotica Rose Mask, Maska z olejem z dzikiej róży w postaci nasączonej tkaniny

• 2 stycznia 2021 o 9:43
    Do przetestowania.
    Maseczki w płachcice należą do moich ulubionych. Po otwarciu produktu bardzo pozytywnie zasloczylam się grubkscia maseczki, a raczej grubością materiału. Maseczka jest solidnie pokryta oraz pieknie pachnie. Posiada piekny, delikatny różany zapach. Po uplywie czasu określone to przez producenta maseczka dalej byla wilgotna. Bo jej ściągnięciu oraz wmasowaniu reszty produktu skóra była nawilzona oraz rozświetlona. Zniwelowła oraz zmniejszyła zaczerwienienia i podrażnienia.
    Drogeria Super-Pharm
    kama_m1
    6 października 2020 o 17:41
    Godna przetestowania. :>
    Ostatnio miałam troszkę więcej czasu dla sobie i przetestowałam sobie kilka maseczek, które zalegały u mnie w zapasach kosmetycznych :) Recenzowaną maseczkę możemy kupić chociażby w Hebe za ok. 10 zł. Maseczka zapakowana jest w wygodne tekturowe opakowanie o przyjemnej dla oka szacie graficznej. Z tyłu zajdziemy bardzo dużo cennych informacji od producenta m.in instrukcję w postaci rysunków jak aplikować maseczkę, skład. Otwarcie maseczki jest bardzo proste zajmuje dosłownie sekundę - w środku znajduje się srebrna saszetka a w niej maseczka na tkaninie. Maseczka wykonana jest z dość grubej tkaniny, co lekko mnie zaskoczyło oczywiście pozytywnie :) jest bardzo komfortowa, bardzo dobrze przylega i dopasowuje się do kształtu twarzy - niczego nie musiałam w niej docinać. Nie rozrywa się podczas aplikacji. Płachta jest bardzo solidnie nasączona nawet po upływie połowy czasu ja nadal czułam, że ona jest nawilżona. :) W środku saszetki zostało jeszcze troszkę płynu, który wklepałam sobie po zdjęciu maski. Maseczka ma bardzo przyjemny, delikatny różany zapach umilający aplikacje i odprężający :) towarzyszył mi on podczas całej aplikacji czyli 20 min. Po zdjęciu maseczki efekty jakie dostrzegłam to solidny zastrzyk nawilżenia dla skóry, który długo się utrzymuje (myśle, że to będzie świetne rozwiązanie lub dodatek do pielęgnacji dla osób o suchej cerze) . Moja cera była gładka, miękka w dotyku, lekko odżywiona, ujędrniona i elastyczna. Skóra była wypoczęta, świeża i zyskała zdrowy wygląd. Lekko rozświetla, i łagodzi podrażnienia lecz nie jest to efekt wow. Podczas aplikacji nie dostrzegłam nic niepokojącego, nie podrażniła mnie ani też nie uczuliła. To co jest jeszcze ważnym aspektem to fakt, iż pozostawia ona przez długo czas uczucie lepkości, które w miarę upływu czasu zniknęło, na szczęście robiłam maseczkę na noc więc nie przeszkadzało mi to natomiast jeżeli ktoś chciałby zrobić sobie taką maseczkę na szybko przed wyjściem to niestety może się lekko zdenerwować bo esencja troszkę długo się wchłania. :) Nie dostrzegłam obiecanego przez producenta odmłodzenia i wyrównania kolorytu skóry. Skład jest jak dla mnie ok, chociaż mógłby być lepszy jak na dermokosmetyk, mamy tutaj kilka składników aktywnych, m.in olejek z dzikiej róży, wit. C, E, A. Pantenol, Alantoinę. Podsumowując maseczka fajnie pielęgnuje skórę choć nie wyróżnia się niczym szczególnym wśród innych masek, nie nazwałabym jej raczej „luksusowej” jest po prostu dobra. Daję jej 4 gwiazdki. Czy kupię ponownie? Niewiem. Jeżeli będzie w jakiejś atrakcyjnej promocji myślę, że tak .. 10 zł za nią raczej już nie dam bo za tą cenę mam 2 maski o podobnym działaniu :)
    Zalety:
    • wygodne opakowanie, przejrzyste bogate w wiele cennych informacji od producenta,
    • tkanina solidnie wykonana z grubej tkaniny, nie rozrywa się, dobrze wyprofilowana, przylega odpowiednio do twarzy,
    • bardzo dobrze nasączona esencją,
    • przyjemny różany zapach umilający aplikację,
    • solidnie nawilża skórę - efekt utrzymuje się przez długi czas,
    • ujędrnia, uelastycznia, wygładza, sprawia że skóra jest miękka w dotyku, delikatnie odświeża, rozświetla, działa łagodząco,
    • nie podrażnia, nie uczula,
    • pozostałości esencji możemy wklepać jako serum,
    • do każdego typu cery,
    • skład.
    • cena,
    • przez długi czas pozostawia uczucie lepkości.
    Wady:
    • brak obiecanego przez producenta wyrównania kolorytu skóry, rozświetlenia, odmłodzenia.
  • 5 sierpnia 2020 o 22:05
    Na pewno godna uwagi
    Po maski na tkaninie sięgam dosyć nieregularnie. Lubię je, ale moje wewnetrzne skapstwo podpowiada mi zawsze, ze za cene jednej maski w plachcie moge miec kilka opakowan tradycyjnych maseczek. Czasem jednak pozwalam sobie i na zakup nieekonomicznych w moim odczuciu masek w płachcie. Jeżeli chodzi o oceniany w tym miejscu produkt, to przyznaję, iż pierwsze opakowanie otrzymałam jakis czas temu od pewnej milej duszyczki. Dzialanie tak mi sie spodobalo, ze pozniej jeszcze kilkaktotnie siegalam po to cudo. Ale po kolei. Maska ukryta jest w srebrnej folii, zapakowanej dodatkowo w tekturkę. Płachta jest dobrze nasaczons, a nadmiar esencji z powodzeniem mozna uzyc na szyje i dekolt. Maska jest dobrze wycieta i fajnie przylega do twarzy, ja podczas jej stosowania bez problemu wykonuje roznego rodzaju czynnosci domowe. Przyjemnosc stosowania zwieksza piekny rozany zapach. Nie jest to bynajmniej zapach sztuczny, ulepkowaty, ale hm... taki autentycznie różany. Dzialanie jest widoczne natychmiast. Skóra staje sie nawilzona, miekka, jakby pulchniejsza. Mam sucha cere, wiec nie zaobserwowalam zadnego uczucia lepkości. Skora za to jest przyjemnie nawodniona, wyglada na wypoczeta i nabiera ładniejszego kolorytu. Opisany powyzej efekt utrzymuje sie przez okolo dwa dni. Bezposrednio po uzyciu maski nie nakladam juz kremu, gdyz nie ma takiej potrzeby. Maska jest z pewnoscia godna polecenia. Wspaniale nawilza, swietnie odzywia i niewatpliwie poprawia wyglad szarej, zmeczonej skory. Ja skusze sie na nia jeszcze niejeden raz.
    Ina18
    11 stycznia 2020 o 13:21
    Rewelacyjny produkt
    Postanowiłam po raz kolejny sięgnąć po tą maskę dlatego postanowiłam napisać recenzję . Maska ma bardzo ładne opakowanie , które przyciąga wzrok . Materiał maski jest bardzo przyjemny w dotyku i dobrze układający się na twarzy a jej aplikacja na skórę jest bardzo łatwa. Do tego bardzo ale to na prawdę bardzo mocno nasączona do tego stopnia , że może dwie kropelki spadły mi na ubranie ale i tak uważam za duży plus poziom jej nasączenia. Moja skóra po jej użyciu jest ewidentnie dobrze nawilżona i wygładzona . Z całą pewnością sięgnę jeszcze po tą maskę nie jeden raz .
    Zalety:
    • Działanie
    • Nasączenie maski
    • Łatwość użycia
    • Nie podrażnia
  • 23 grudnia 2019 o 11:49
    skóra nawilżona, gładka i pełna blasku
    Lubię olejek z nasion róży, który dobrze wpływa na moją skórę, a po przeczytaniu kilku pozytywnych recenzji postanowiłam wypróbować maseczkę z dodatkiem tego olejku na własnej skórze i przyłączam się do dobrych opinii na temat tego produktu. Muszę zaznaczyć, że nie stosuję jej szczególnie regularnie, ale nie nastawiłam się na wszystkie efekty, które obiecuje producent. Z ręką na sercu przyznam, że mam swoje maseczki, do których chętnie wracam, różana L`Biotica wpisała się w to grono, ale jestem osobą, która po maseczki w ogóle sięga sporadycznie, bez regularności. Dlatego też odbieram ich działanie tu i teraz, obserwuje efekty, jakie przynoszą skórze po ich zmyciu czy usunięciu. Maseczka różana już po pierwszym z nią kontakcie wywarła na mnie pozytywne wrażenie. Opakowanie kosmetyku jest dość obfite. Tekturowe, płaskie coś w rodzaju teczki bo płaskie zamykane w tylnej części na zakładkę. Grafika widoczna na dołączonej fotografii przy opisie produktu w katalogu jest estetyczna i czytelna. Wewnątrz tektury znajduje się srebrna folia z perforacją (a dokładnie wgłębienia po jednym z obu stron) w górnej części na zgrzewce, która wyznacza miejsce, w którym mamy oderwać fragment foli, by dostać się do środka. Płachta jest złożona w mały prostokąt, ale nie ma trudności z jej rozłożeniem. Materiał, z którego jest wykonana, jest wytrzymały, ale jednocześnie elastyczny i przyjemny w dotyku. Nie jest sztywny i bardzo dobrze przylega do skóry. Odpowiednie nacięcia na bokach pozwalają na precyzyjne dopasowanie do kształtu twarzy. Otwory na oczy są wyposażone również w materiał, który, według uznania, możemy nałożyć na powieki. Osobiście nigdy z nich nie korzystam. Tkanina nasączona jest obficie i z jednej strony cała esencja znajduje się w płachcie, nic nie zostaje w folii, z drugiej strony, po nałożeniu na twarz sączy się po szyi. Pozwala to oczywiście zaaplikować kosmetyk również i na tę część ciała, ale trzeba mieć to na uwadze. Po nałożeniu płachty skóra od razu pije esencję zwiększając poziom nawilżenia. Każda maseczka w takiej formie daje lekki efekt chłodzenia, tutaj też taki zauważam. Jednocześnie nie pojawia się uczucie szczypania czy podrażnienia. Tkanina wysycha po ok. 15, 20 minutach, ale nie błyskawicznie, więc nie ma też ryzyka, że nagle materiał przyklei się do skóry. W trakcie swojego działania i leżenia sobie na skórze, maseczka nie odpada od twarzy, a to dla mnie ważne, ponieważ biegam z nią po domu, rzadko spokojnie kładę się by sprawić sobie chwilę domowego Spa, chociaż czasem mi się zdarzy. Efekt działania maseczki widoczny jest od razu po usunięciu jej z twarzy. Skóra jest rozjaśniona, nawilżona i wygładzona, niesamowicie przyjemna w dotyku, odżywiona. Początkowo wklepywałam w skórę pozostałą po usunięciu tkaniny esencję i później nakładałam krem nawilżający (mam odwodnioną skórę, więc muszę szczególnie dbać o zamknięcie w naskórku wilgoci). Skóra nie była obciążona, ale jednak czułam lekki dyskomfort, jakby trochę zbyt lepki film, dlatego nie pozostawiam esencji na skórze, tylko zmywam ją po pewnym czasie od zastosowania maseczki. Mimo to efekt pielęgnacyjny utrzymuje się i jest widoczny przez dzień, dwa. Skóra jest zadbana, odżywiona i wygładzona oraz jakby bardziej ujednolicona, rozjaśniona, nabiera blasku. Gdybym stosowała maseczkę regularnie, pewnie efekt byłby bardziej spektakularny, ale zawsze brakuje mi czasu, albo chęci, wieczorem w pośpiechu wskakuję pod prysznic, a o maseczce przypominam sobie za późno. Nie mniej jednak jestem zadowolona z jej działania i chętnie po nią sięgam. Dodatkową przyjemność w stosowaniu tej maseczki daje delikatny, różany zapach. Osobiście nie przepadam za zapachami różanymi w kosmetykach, bo rzadko jest to taki kwiatowy aromat. Ale tutaj mamy woń kwiatu róży, jaki możemy poczuć w naturze i to mi bardzo odpowiada. Nie zauważam jakiś negatywnych skutków stosowania maseczki. Kosmetyk nie podrażnia mojej wrażliwszej cery, nie zatyka porów i nie wzmaga wydzielania sebum. Z czystym sumieniem mogę polecić tę maseczkę wielbicielkom maseczek na tkaninie.
    Zalety:
    • dobrze nawilża nawet moją odwodnioną skórę
    • wygładza
    • odżywia
    • rozjaśnia
    • ujednolica
    • dodaje blasku
    • tkanina odpowiednio przycięta
    • nie zsuwa się z twarzy
    • dobrze nasączona esencją
    • piękny prawdziwie różany zapach
    • nie podrażnia
    • nie zatyka porów
    • nie przetłuszcza
    Wady:
    • esencja kapie na szyję

Zobacz także inne Maseczki w płachcie