Samoopalacze do twarzy

St. Moriz Instant Self Tanning Lotion Balsam samoopalający

• 3 sierpnia 2021 o 22:13
    Fatalny...
    Używałam wersji tego produktu Dark w musie i była naprawdę dobra, skusiłam się więc na opcję w żelu i zawiodłam się. Mimo użycia rękawicy bardzo trudno się nakłada, tworzy plamy, smuży, mimo największych starań i tak nie da się go rozprowadzić równomiernie. Przy tym bardzo wysusza skórę i jest raczej nietrwały, już po dwóch dniach schodzi brzydkimi plamami. Jedynym plusem tego produktu jest w miarę naturalny kolor no i może względnie niska cena jak na tego rodzaju produkt.
    meruru
    27 sierpnia 2019 o 23:55
    Wakacje na Szeszelach
    Z natury mam śniadą karnację, jestem brunetka z ciemnymi włosami i mocno ciemnymi naturalnymi brawami. Dlatego kocham być opalona, bo uważam, że pięknie to wszystko współgra ze sobą. Balsam zakupiłam w odcieniu Dark. Jestem zakochana w tym produkcie. Tworzy przepiękną opaleniznę, jak z wakacji w egzotycznym miejscu. Bez smug, pięknie pachnie, szybko się wchłania. A nawet jeśli coś nierównomiernie troszkę się nałoży to przy spłukiwaniu wszystko się pięknie wyrównuje. W internecie można za fajna cenę go kupić. Ja go nakładam na noc i zmywam po 6h tak jak jest napisany max.czas trzymania chociaż zdarzyło się, że trzymałam i 11h ubrał sami pięknie było. Opalenizna utrzymuje się długo. Zawsze przed nałożeniem golę się i nakładam peeling. Polecam
    Zalety:
    • Nie pozostawia smug
    • Pięknie pachnie
    • Trwały
    • Wydajny
    • Tani jak na tak dobry samoopalacz
    • Kolor
    Wady:
    Setina
    26 sierpnia 2017 o 23:45
    Nie Nie Nie
    Oceniam odcień "MEDIUM". Używałam tylko na twarz. Ten produkt tak wysusza skórę, że po 2-3 godzinach od nałożenia biegnę do łazienki żeby go zmyć i nawilżyć cerę. Może dlatego na efekt delikatnej opalenizny muszę czekać do co najmniej drugiej aplikacji - producent mówi o 4-6 godzinach. Co jest dla mnie niezwykle zaskakujące: zmywam go płynem micelarnym i żeby zupełnie pozbyć się go z twarzy, muszę zużyć 5-6 dużych płatków kosmetycznych! Ilość pigmentu, jaka "siedzi" na skórze, jest nieadekwatna do efektu, jaki daje. Po aplikacji skóra jest kilka tonów ciemniejsza, niż po zmyciu go
    Zalety:
    • nie robi plam i smug
    • bardzo naturalny kolor opalenizny
    • nie pogarsza stanu cery, nie mam po nim krost, czy zaskórników
    • zapach ma chemiczny, ale bardzo szybko się ulatnia
    Wady:
    • trzeba go bardzo szybko rozprowadzać, bo błyskawicznie się wchłania
    • odcień medium po dwóch aplikacjach (dzień po dniu) daje minimalny efekt opalenizny
    • okropnie wysusza skórę
    • natychmiast barwi dłonie, więc konieczne jest nakładanie przy pomocy jakiejś rękawicy
  • 11 września 2016 o 9:16
    używam balsamu i jest OK
    używam balsamu, nie lotionu, i nie mogę się przyczepić. Koniecznie trzeba smarować za pomocą specjalnej rękawicy! Mam bardzo jasną skórę, używam odcienia medium i jest w sam raz. Balsam brązowy, zaraz po rozsmarowaniu skóra jest b. ciemna, ale następnego dnia pod prysznicem kolor spada o kilka tonów. Na lato proponuję odcień dark nawet dla jasnej skóry lub kilkakrotne smarowanie medium. Na pewno nawilża skórę, smrodku samoopalacza nie ma za wiele. Ja smaruje się na noc i rano biorę prysznic. Może przybrudzić na brązowo przescieradło, ale bez problemow schodzi w praniu. Nie przeraź się ciemnobrązowymi smugami zaraz po aplikacji - za pierwszym razem byłam przerażona, jakbym rozsmarowała sobie na ciele czekoladę.Jesli widać smugi postaraj się rozetrzeć je rękawicą ale pod prysznicem następnego dnia żadnych smug nie będzie gwarantuje. Cena w porównaniu do St. Tropez kilkakrotnie niższa (50zł za 200ml). Efekt bardzo podobny.
    Rzesa87
    3 sierpnia 2015 o 20:09
    Nie, nie i jeszcze raz nie! Nadaje sie tylko na smietnik!
    Zakupilam bo polecała go jedna ze slynnych youtubowiczek... I jestem zalamana . Na dworze upał , a ja bawie sie sie w zółta biedronke... Kolor opalenizny to delikatnie mowiac pomaranczka, a zakupilam odcien dark (zachwalany jako najlepszy) Aplikacja koszmar, jakbym byla brudna przez 6 godzin... Nawet nakladanie balsamu na mniejsze partie ciała szybkimi, kolistymi ruchami nie gwarantuje sukcesu... Schodzi brzydko i nierowno. Pare godzin po aplikacji czuc ten charakterystyczny smrodek... Wysusza skóre... Nie ma mowy o pieknej opaleniznie... Brudzi ubrania. Pieniadze wyrzucone w bloto... Powtórki z rozrywki nie bedzie!!!! Używam tego produktu od: dwóh tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie 200 ml