Samoopalacze do twarzy

Shiseido Brilliant Bronze, Tinted Self-Tanning Gel Żel samoopalający do twarzy i ciała

• 11 marca 2025 o 16:27
    Inny produkt w zależności od miejsca zakupu
    Shiseido Sun to moja zdecydowanie ulubiona seria kosmetyków słonecznych. Szczególnie tych o działaniu ochronnym. Ten produkt zakupiłam dwa razy. Raz w lotniskowej perfumerii i ten spisał się na medal. Dał skórze sliczny, opalizujacy brąz. Miał też jednolita konsystencję. Żadnych drobinek. Zastrzeżenia natomiast (które pokrywają się z innymi opiniami) miałam do produktu zakupionego w polskiej perfumerii sieciowej. Tutaj jakbym kupila inny produkt. Ostry, mało przyjemny zapach zarówno w buteleczce, jak i skóry po aplikacji. Kolor z odcieniami pomarańczowego, więc totalnie nie mój typ. Naturalnie opalam się na brąz i mam chłodny odcień skóry.
    W perfumerii
  • 24 maja 2013 o 18:41
    Może być chociaż są lepsze
    Daje ładny kolor, ale niestety podrażnia i wysusza moją skórę:( Zapach ma taki sobie, konsystencja świetna, kuleczki fajnie sie rozpuszczają, sam żel dobrze się wchłania. Mam wrażenie, że kolor zostaje na dość długo, nie zmywa się z makijażem. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    elsanta
    15 sierpnia 2012 o 18:20
    błysk - super, kolor - średni
    Samoopalacz mam w wersji medium - jestem ciemną blondynką z dosyć jasną cerą, przy mojej własnej lekkiej opaleniźnie efekt jest subtelny, niestety troszkę zbyt jasny i żółtawy jak dla mnie. Wcześniej używałam podobnie działającego (natychmiastowe brązowienie) lancom\'a (którego już niestety wycofali) - Shiseido daje trochę większy połysk - jak dla mnie plus. Jednak brązer Lancastera przyciemnia lepiej nogi (zależy mi na bardziej widocznym efekcie), a samoopalacz Chanel do twarzy jest niezastąpiony, więc Shiseido używam rzadko (dostałam w prezencie mając już mocną konkurencję dla niego). Mała korekta do opisu - moim zdaniem nie jest to żadna "perłowa poświata" - jak już się bawić w taki opis, to złote refleksy;). Nakłada się go super przyjemnie dzięki tym złotym drobinkom w żelu, które fajnie się rozprowadzają na skórze. Żeby zrobić nim smugi, trzeba się chyba specjalnie postarać. Zapach, jak na samoopalacz, przyjemny. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 18 lipca 2011 o 13:42
    dobry i wydajny
    Zakupilam w Douglasie 2 m-ce temu po wstepnym przetestowaniu probki. Jestem zadowolona z efektu, choc nie jest to szczyt marzen. Samoopalacz jest w formie zelu, w ktorym zatopione sa brazowe kuleczki. Calosc po rozsmarowaniu uzyskuje jednolita konsystencje i od razu nadaje lekkie przciemnienie. Bardzo dobrze sprawdza sie do twarzy, nie robi smog, nadaje dosc ciemny odcien zaraz po nalozeniu, nie pozostawia lepkiej warstwy. Zel nadaje sie raczej ciemniejszej karnacji: na bladej twarzy moze wygladac nieco sztucznie. Do ciala jednak zdecydowanie wole balsamy stopniowo brazujace, gdyz one jako jedyne umozliwiaja uzyskanie na prawde ladnej opalenizny bez zaciekow. Używam tego produktu od: od 2 m-cy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 8 sierpnia 2010 o 13:03
    Super
    Samoopalacz rewelacja, najlepszy z najlepszych jakie miałam przyjemność stosować. Daje fantastyczny odcień opalonej skóry, żółtawo-brązowy. Czyli dla jednych idealny dla innych trochę mniej. Wszystko zależy od tego na jaki kolor opalamy się na słońcu. Konsystencja jest super, duży plus za brązowe rozświetlające ciało drobinki. Niesamowicie wydajny. Rewelacja. Ktoś zapytał czemu od razu barwi skórę, to jest bardzo dobra opcja dla osób które nie mają wprawy w rozprowadzaniu samoopalaczy, bo podczas aplikacji od razu widać jaką ilość się nałożyło i w którym miejscu. Barwnik ułatwia równomierną aplikację. Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1