Samoopalacze do twarzy

Lirene Dermoprogram Protection Power, Nawilżający krem łagodzący SPF 50

• 26 czerwca 2023 o 18:56
    Niestety u mnie się łuszczył
    Zaczynając od wygodnej w użyciu tubki, przez przyzwoity zapach, wysoki filtr ochronny i raczej godny polecenia skład, a kończąc na wydajności oraz dość niskiej cenie tego SPFa, wydawałoby się, że jest to produkt idealny. Jednak nie dla mnie... Niestety na mojej buzi się nie sprawdził i po jakimś czasie oddałam tubkę mamie. Krem jest gęsty, więc raczej radziłabym na letnie miesiące poszukać czegoś lżejszego, ale przez resztę roku by się sprawdził. Korzystałam z niego po kremie lub serum, odczekując ok. 15min aby się wchłonęły i niestety za każdym razem był ten sam problem ~ łuszczył się i z twarzy można było strzepywać białe paproszki. Producent poleca stosować ten krem podczas korzystania m.in. z retinolu czy kwasów., ale u mnie nie było akurat w pielęgnacji tego typu specyfików.
    Drogeria Super-Pharm
    BorIza
    24 czerwca 2023 o 22:45
    Przyzwoity
    Kupiłam filtr zachęcona opisem - dla osób stosujących kosmetyki złuszczające. Cena też była zachęcająca - zapłaciłam niewiele ponad 20 zł. Niestety nie opanowałam jeszcze składu kosmetyków z filtrami dlatego nie poruszę tego tematu, opiszę działanie kosmetyku. Krem ma dosyć lekką konsystencję, nie obciążał mocno skóry, po zastosowaniu kosmetyku można było opanować świecenie się skóry. Nie bielił - to są duże plusy, które bardzo cenię. Krem nie zapychał skóry, nie podrażniał jej i szybko się wchłaniał. Jestem zadowolona również z faktu, że makijaż mi się nie rolował - według mnie konsystencja jest bardzo dobra do stosowania na twarz - brawo dla producenta. Zapach również mnie nie drażnił - nie był intensywny i szybko znikał. Nie do końca zgadzam się z pozostałym zapisem producenta - w jaki sposób kosmetyk ten miałby przyspieszać regenerację naskórka? Tego oczekuję od serum i kremu do twarzy. Jeżeli będę stosować zbyt lekki krem do twarzy to recenzowany kosmetyk nie uratuje sytuacji, gdy dojdzie do podrażnień. Nie zauważyłam, by jakikolwiek SPF przyspieszał regenerację czy działał przeciwzmarszczkowo - chyba, że uznamy, że każdy z tych kosmetyków jest przeciwzmarszczkowy, bo chroni przed promieniowaniem to ok. Ale innego działania nie zauważyłam. Mimo wszystko jest do dobry kosmetyk, poczciwy :).
  • 1 czerwca 2023 o 19:48
    Lirene Nawilżający krem łagodzący SPF 50
    Jestem jak najbardziej zadowolona z kremu. Wygodne opakowanie, łatwo i szybko się nakłada i rozprowadza. Nie bieli. Nie roluje się. Dobrze wygląda pod makijażem. Po użyciu maseczki z kwasem faktycznie przynosi delikatną ulgę i łagodzi.
  • 29 maja 2023 o 23:43
    Na pozór idealny
    Przygodę z kremem SPF od Lirene zaczęłam przy stosowaniu produktu z Retinolem. Było to zimą. Krem charakteryzuje się bardzo lekką i przyjemną w rozprowadzaniu konsystencją. Stosunkowo szybko wsiąka w skórę, daje delikatny efekt bielenia i wyświecania. Osobiście nie zauważyłam aby na skórze prezentował się skrajnie źle. Pod tym względem nie podpadł mi jedynie w kwestii dopasowania do podkładu- dość widocznie się rolował po jego zaaplikowaniu, efekt stawał się coraz bardziej widoczny wraz z nadejściem ciepłych miesięcy. Jeżeli chodzi o działanie- rzeczywiście zapobiega oparzeniom i daje delikatny, jednak wyczuwalny efekt nawilżenia. Poważniejsze problemy z nim zaczęły się pod koniec maja- aplikacja zakończyła się widocznym w postaci białych grudek zrolowaniem. Warto zaznaczyć, że efekt nastąpił na skórze bez podkładu. Nie wiem co wpłynęło na taka zmianę w zachowaniu się kremu. Osobiście nie wiem co sądzić o takim produkcie. Możliwe, że wrócę do niego wraz z powrotem do jesiennej pielęgnacji retinolem. Na cieplejsze miesiące sięgnę jednak po cos innego.
  • 28 maja 2023 o 12:14
    Kompleksowy krem z wysokim SPF
    Kilka miesięcy temu zaczęłam swoją przygodę z retinolem i szukałam odpowiedniego kremu z SPF. Ja osobiście nie przepadam za filtrami, trudno w tej kategorii znaleźć odpowiedni krem, który nie będzie powodował smalcu na twarzy, a przy okazji będzie współgrał z makijażem - dla mnie to jest kluczowy aspekt. Dodatkowo szukam produktu, który zastąpi mi krem, nie mogę nakładać wielu warstw na swoją skórę, bo następuje wtedy odrzut. W moim przypadku mniej znaczy więcej. Ten krem jest prawie idealny. Wybrałam go, bo zapewnia szerokie spektrum ochrony przed różnymi typami promieniowania, oprócz UVA i UVB, HEV oraz IR - perfekcyjnie podczas kuracji retinoidami i kwasami. W składzie ma również kwas foliowy, algę złotą i aloes. Krem ma typową kremową konsystencję, nie jest ciężki, nie bieli, szybko się wchłania. Jedyne do czego muszę się przyczepić, to świecenie, nie ma tragedii, ale wolałabym, żeby wykończenie było bardziej matowe. Natomiast co jest na duży plus, podkłady prezentują się na nim dobrze. Jest odpowiedni pod makijaż, a to istotne dla mnie. Generalnie jest to świetny kompleksowy produkt, który sprawdzi się w roli podstawowego kremu pielęgnującego skórę, ale też jako ochrona przed słońcem (wysoki faktor 50) i przebarwieniami przy kuracji retinoidami czy kwasami - można zapomnieć o podrażnieniach czy jakimkolwiek pieczeniu.