Kremy na dzień

Kosmetyki DLA Niszcz Pryszcz, Krem na dzień

• 5 września 2022 o 20:35
    Super!
    Nie mam wielkich problemów z cerą, ale mam za to duże upodobanie do produktów tej marki. Od dłuższego czasu korzystałam z czerwonego i fioletowego kremu i oba bardzo lubię. Mimo mieszanych opinii uznałam, ze wypróbuje tez kremy z tej przeciwtrądzikowej linii. Nie zawiodłam się. Krem jest aksamitny, szybko się wchłania, ale pozostawia przyjemne satynowe wykończenie i uczycie mocnego nawilżenia. Mam poczucie, że stwarza ochronna warstewkę, co może być szczególnie miłe w zimie. Pytanie tylko, czy każdemu takie uczycie odpowiada. Skład jest fajny, naturalny. Ze wzgledow higienicznych lubie tez ten rodzaj opakowania. Krem jest na pewno delikatny, stosuje go bez problemu w bezpośredniej okolicy oczu. Trudno mi ocenić właściwości pod katem łagodzenia trądziku. Zdarzają mi się pojedyncze wypryski, ale na codzień skóra nie sprawia mi wielkich problemów. Mam wrażenie, ze być może skóra nieco dłużej zachowuje po nim efekt „matowosci” i nie wyświęca się tak szybko. Na pewno jednak jest to fajny krem o łagodzących i ochronnych właściwościach, który moja skóra lubi i chętnie jeszcze do niego wrócę :)
    Zalety:
    • Naturalny skład
    • Szybko się wchłania
    • Nie podrażnia
    • Daje satynowe wykończenie
    • Delikatny
    • Higieniczne opakowanie
    • Przyzwoita cena
    Wady:
    • Przy nakładaniu trzeba szybko wmasować, bo konsystencja po chwili robi się „tępa”
  • 16 lipca 2022 o 17:03
    Super krem w dobrej cenie
    Krem kupiłam z polecenia koleżanki. Po pierwsze krem ma bardzo fajny skład, jest w bardzo dobrej cenie bo chyb mniej niż 30 zł bez promocji i super że nowa niszowa marka :) Jeżeli chodzi o stosowanie, to ok pompka nie jest moim ulubionym opakowaniem, ale przynajmniej mogę kontrolować ilość jaką nabieram (czyli nie wylewa mi się tona kremu na rękę). Kolor jest taki żółtawy ale w ogóle mi to nie przeszkadzało tak samo jak zapach, który jest trochę ziołowy ale nie jest jakoś bardzo intensywny. Poza tym efekt jest super, to znaczy jeżeli ktoś boryka się z niedoskonałościami, zatkanymi porami i tłustą cerą to BARDZO POLECAM! Ja po zakończeniu pierwszego opakowania kremu na dzień kupiłam jeszcze płyn ziołowy i krem na noc z tej samej serii. Bardzo fajna linia i super, że można wesprzeć małą polską firmę :)
    Zalety:
    • Działanie
    • Konsystencja
    Wady:
    • Dostępność
    Liev
    27 lipca 2021 o 21:31
    Bubel który okazał się hitem
    Moje pierwsze zetknięcie z tym produktem było wielkim niewypałem. Szykowałam się rano na zajęcia stwierdziłam, że sobie akurat wypróbuję krem, pierwsze przerażenie jak zobaczyłam kolor kremu, potem naniosłam na twarz a to się nie chce rozsmarować tylko jest taka musztardowa plama na twarzy. Zmyłam co prędzej i krem poszedł w kąt, wróciłam do niego dopiero jak się przeterminował. Jednak szkoda było mi wyrzucić całe opakowanie kremu i spróbowałam jeszcze raz. Nagle okazało się, że krem rozsmarował się i wchłonął wspaniale, a następnego dnia zaskórniki zmniejszyły się co najmniej o połowę. Żeby było jasne - dalsze działanie przy regularnym stosowaniu nie było już tak spektakularne po prostu podtrzymywało ten efekt. (Dodam jeszcze, że początkowo bardzo przetłuszczała mi się skóra tak jakby wszystkie pory mi się odetkały i całe sebum wychodziło na wierzch.) Nie wiem czy pierwsze użycie wynikało z pośpiechu? Zbyt dużej ilości kremu? Teraz zużyłam już kilka opakowań, na pewno jeszcze do niego wrócę, ale ciężko go dostać. Skóra jest taka fajna po tym kremie. Nie ma żadnego tłustego filmu ani takiego uczucia sztucznego wygładzenia skóry. Za to jest piękne nawilżenie. Zaraz po aplikacji wręcz skóra wydawała się mokra. Zapach jak dla mnie neutralny, ani brzydki, ani ładny. Wydaność całkiem przyzwoita biorąc pod uwagę że jest bardzo gęsty. Polecam nakładać punktami po całej twarzy, bo rozsmarować z jednej części twarzy na całą resztę raczej się nie sprawdzi. Cena mogłaby być niższa ale powiedzmy, że jest adekwatna. Opakowanie super! Na początku trzeba długo pompować, żeby produkt wszedł. No chyba, że pompka jest popsuta to wtedy duży problem. :P No i ten filtr. Producent deklaruje, że ochrona UV jest ale zero informacji jaka to ma być ochrona, wobec czego traktuję to jakby jej nie było. Jeśli to ochrona wyłącznie pochodząca z naturalnych składników to wnioskuję że może być na poziomie 5-6SPF? Chętnie bym się dowiedziała jak jest. EDIT: Zapomniałam dodać, że w końcu krem z prawdziwym matowym wykończeniem i bardzo dobrze sprawuje się pod makijażem.
  • 19 grudnia 2020 o 10:32
    No nie wiem
    Zacznę od tego, że pompka z opakowania tego kremu nie działa, co mnie zirytowało już na początku korzystania z niego. Żeby dostać się do zawartości musiałam rozłożyć je na części i wygrzebywać krem palcem :| Krem jest gęsty, co traktuję jako wadę. Trochę matuje, ale nie na długo. Ma ziołowy zapach. Efektów działania stosownych do nazwy nie zauważyłam.
    Wady:
    • przede wszystkim opakowanie
  • 21 listopada 2020 o 13:59
    Wooow!
    Pożyczyłam go od koleżanki na spróbowanie i skończyło się na tym, że musiałam kupić sobie swój, bo jest super. Zniwelował zaczerwienienia, po pryszczach już prawie nie ma śladu, a do tego tak słodko pachnie. Zresztą, dołączyłam zdjęcia, żebyście zobaczyły efekty. Ja jestem pod wrażeniem :O
    • to, że pomógł!!
    • skład, bo tylko ma w sobie napary ziołowe
    Wady:
    • może trochę zbyt gęsty, ale w końcu ma nawilżyć!