Kremy na dzień

Biotherm Purefect skin, Hydrating Gel Anti - Imperfection & Anti - Shine Krem intensywnie nawilżający i silnie zwężający pory

• 23 listopada 2017 o 14:41
    Zwyklak taki
    Opakowanie podobne do żelu na noc - bulbiaste i miłe dla oka, tym razem mamy tu zielony plastik, w który spakowane zostało 50 ml kremu. Pompka przy zakupie zabezpieczona jest plastikową nakładką, ale wyrzuciłam ją, bo nie była mi potrzebna. Dozowanie jest bardzo wygodne, nic się nie wydostaje na boki, otrzymujemy dokładnie tyle produktu, na ile mamy ochotę. Konsystencja podobna do większości kremów, z jakimi miałam do czynienia, może minimalnie rzadsza, jednak zapach to jest coś, co mi w tym produkcie bardzo nie pasowało, nie wiem, czy to są jakieś zioła, czy co, ale pachniał brzydko, na szczęście po chwili nie czuć go było na twarzy. Porcja potrzebna do wysmarowania całej facjaty to około 2 pompki, ja używałam więcej pod koniec opakowania, więc ocena wydajności będzie niemiarodajna, ale gdybym używała 2 pompki dziennie to by starczył na długo. Co do działania - jestem świadoma, że ten krem nie do końca wpasowywał się w moje potrzeby, to znaczy ja mam skórę mieszaną ze skłonnością do przesuszania, a on jest do mieszanej ze skłonnością do przetłuszczania. Ale - uważam, że pomimo tego brzydkiego zapachu dawał radę, może nawilżenie nie było jakieś wielce spektakularne (i kiedy moja skóra się trochę przesuszała to nie potrafił jej pomóc), ale dla skóry, dla jakiej jest przeznaczony może się sprawdzić. Po nałożeniu na buzię skóra staje się jakby matowa, taka trochę satynowa w dotyku, ale nie ma mowy o żadnym świeceniu, potem u mnie na to szedł makijaż. W ciągu dnia widziałam, że skóra trochę lepiej trzyma ten mat, niż zanim używałam tego produktu, ale szału wielkiego nie było i nie sądzę, że bardzo mocno przetłuszczającą się skórę on utrzyma w macie cały dzień, w przypadku mojej było to około 6 godzin (ale wiadomo, z makijażem, pudrem itp.), źle nie jest, ale mogłoby być lepiej. Nawilżenie, jak napisałam wcześniej też otrzymujemy, ale nie na wybitnym poziomie, jednak po nałożeniu kremu skóra nie woła "pić", czyli jakoś PureFect jednak nawilża. Dla mnie to taki trochę przeciętniak, niby robi, co ma robić, tylko bez szału, nie sądzę, żebym do niego wróciła, bo moja cera z wiekiem idzie coraz bardziej w stronę suchości, także nie jestem już chyba za bardzo grupą docelową dla tego produktu.
    bogotka
    2 listopada 2017 o 7:16
    Oj niedobrze
    Naciągane 3+ i ani gwiazdki więcej. Nie wiem, jak ten kosmetyk działa na młodej i tłustej skórze, ale moja mieszana 30+ go nie polubiła. Zawiodłam się. Od początku. Piękny flakonik, wygodny dozownik... luksusowy żel wydobywa się na palec wraz ze swoim pięknym zapachem. I STOP, to by było tyle z pochlebstw. Rozprowadzanie tego kosmetyku na twarzy jest nieprzyjemne, zawarty w nim jakiś niby-puder sprawia wrażenie piasku pod palcami. Trzeba użyć dużo wygładzająco-nawilżającego serum pod spodem, żeby to fatalne uczucie zniwelować. Mat. Trwa bardzo krótko i jest niemiły w dotyku. Skóra po nałożeniu tego żelu nie jest miękka, tylko wręcz szorstka i sucha!!! Producent obiecuje intensywne nawilżenie, a w rzeczywistości otrzymałam wysuszenie i w rezultacie jeszcze gorsze świecenie. Męczyłam go i męczyłam (nie widać, ile zeszło), ale żadnego działania na niedoskonałości nie zauważyłam. Poddałam się i odstawiłam ten kosmetyk, z radością dając szansę innym. Polecam w tym temacie przetestować sobie lepiej choćby ten produkt: SkinFood Peach Sake Pore Serum ("miękko" matuje, lekko nawilża, wygładza i odrobinę zmniejsza pory w strefie T) i zaoszczędzić jeszcze na jakiś krem! Podsumowanie: + żel dobrze się wchłania + piękny szklany flakon z pompką, idealnie się sprawdza jako ozdoba półki w łazience i nic więcej + wydajny, ale co z tego jak się go już nie chce dłuzej używać - ładny, choć sztuczny zapach jest niepotrzebny - dodatkowa chemia - dziwna ziarnistość - nieprzyjemny w dotyku mat, nadaje skórze szorstkość i znika po pół h - nie czuć obiecywanego nawilżenia - drogi Biotherm Purefect kompletnie nie jest wart swojej ceny.
  • 15 czerwca 2015 o 5:30
    SUPER
    Używam ten krem od 2 lat i jest to najlepszy krem matujący do cery tłustej jaki kiedykolwiek miałam a miałam naprawdę wiele różnych bo przez lata poszukiwałam odpowiedniedniego kosmetyku dla mojej wyjątkowo mocno przetłuszczającej się cery. Dyplomowani kosmetolodzy polecali mi coraz to inne kremy renomowanych marek do cery tłustej które nie dawały kompletnie nic, dopiero kiedy przez przypadek odkryłam ten żel na allegro, postanowiłam go wypróbować. Jak się okazało, był to strzał w dziesiątkę. Pierwszy krem (żel) który rzeczywiście matuje (a nie tylko to obiecuje). Polecam ten żel wszystkim z problemową cerą. Moja rada: oprócz tego kremu jeszcze sobie trzeba zakupić inny i używać na zmianę z nim bo kremik rzeczywiście jest mało treściwy i jak się używa tylko jego to z czasem ta cera jest troszkę przesuszona. Ja używam cały tydzień tego żelu Biotherm a od czasu do czasu, tak ze ze 2-3 razy w tygodniu jeszcze sobie dodatkowo nakładam Regima Quantum Elastin. Teraz będę testować kremy Guerlain Abeille Royale i Filorga Time Filler MAT (też niby matujące ale okaże się), jako drugi, bo jako pierwszy pozostaje niezastąpiony jak dla mnie Biotherm Purefect Skin. Po tym żelu moja cera jeszcze nie jest idealna (w dalszym ciągu zdarzają się zaskórniki i wypryski) ale do tego co miałam kiedyś na buzi to jest niebo a ziemia. Ale wciąż szukam i experymentuję dalej. Jak na razie ten żel Biothermu jest dla mnie numerem 1. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: dużo
  • 30 marca 2014 o 13:41
    nie nie...
    Kupiłem ten żel z myślą o używaniu go na dzień w okresie przejściowym. Mam skórę mieszaną, potwornie wrażliwą ale też z tendencją do zanieczyszczeń. Bajka o aldze, która obecna w tym kosmetyku, ma oczyszczać, nawilżać i czynić cuda - no cóż, poległem. W dodatku produkty Biothermu na ogół fajnie nawilżają i nie robią szkód. No cóż - ten żel to dla mnie porażka. Po nałożeniu na twarzy robi się efekt "satyny" ale jest to bardzo sztuczne doznanie. A w dodatku żel skórę wysusza, po dwóch godzinach zaczynamy przypominać latarnię. Nawilżać - oczywiście tego nie robi. Czy usuwa niespodzianki? na krótką metę tak, chociaż intensywny zapach i co za tym idzie niepotrzebna chemia dodatkowo podrażnia. Koniec końców zużyłem produkt na plecy, gdzie również sie nie sprawdził ! Walczyłem z trądzikiem kwasem pirogronowym i nakładałem krem jako alternatywę do ukojenia skóry i choć lekkiego nawilżenia bez natłuszczania. Efekt był taki, że skóra reagowała alergicznie i wyskakiwały mi po nim kolejne pryszcze... NO i cena... nieadekwatna w każdym stopniu. Zdecydowanie nie polecam. Gdy się skończył, odetchnąłem z ulgą...niestety żel jest bardzo wydajny. Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno 30ml
    kotekxx
    28 grudnia 2013 o 13:03
    Bardzo fajny
    Staly element mojej pielegnacji, choc zbyt malo tresciwy w trakcie mroznej zimy, podczas umiarkowanej pogody czy latem sprawuje sie super. Ten krem na dzien naprawde dobrze matuje, zmiekcza skroe, jednoczesnie wydaje sie, ze nie jest napakowany sztucznymi skladnikami, ktore pozornie matuja i wygladzaja, a tak naprawde wysuszaja i szkodza skorze. Ten faktycznie nawilza, jednak nie przetluszcza i nie zapycha cery problematycznej. Polecam bardzo jako krem na codzien pod makijaz dla osob z problematyczna i tlusta cera. Co jakis czas warto sie jednak przekonac do bardziej tresciwego kremu, chociazby Clarins, no ina noc ten specyfik sie zdecydowanie nie nadaje. Tym niemniej nie wyobrazam sobie swojej kosmetyczki bez niego, bo jest naprawde solidny i wlasciwie nie wyobrazam sobie, by mogl zaszkodzic badz sie nie sprawdzic. Używam tego produktu od: 1 rok Ilość zużytych opakowań: Koncze 4 pelnowymiarowe