Szampony do włosów

Stapiz Argan'de, Shampoo Hair Care and Moist Szampon do włosów

Stapiz Argande Shampoo Hair Moist&Care Szampon nawilżający z olejkiem arganowym 1000ml
Pachnidelko

• 12 sierpnia 2024 o 19:03
    Nie dla moich włosów choć zapach ma piękny
    Szampon zawiera olej arganowy, który jest znany z doskonałych właściwości nawilżających i odżywczych. Już po kilku użyciach włosy stają się miękkie, gładkie i zyskują zdrowy blask. Produkt dobrze się pieni, co sprawia, że jest wydajny i łatwy w aplikacji. Dodatkowym plusem jest jego przyjemny, delikatny zapach, który pozostaje na włosach przez dłuższy czas. Dla osób z suchymi lub zniszczonymi włosami szampon ten może być prawdziwym ratunkiem, ponieważ pomaga przywrócić włosom elastyczność i zdrowy wygląd. Mimo wielu zalet, szampon ma też swoje minusy. Osoby z przetłuszczającą się skórą głowy mogą zauważyć, że produkt nie do końca radzi sobie z regulacją sebum, co może prowadzić do szybszego przetłuszczania się włosów. Bywało tak, że po umyciu głowy szamponem czułam świąd oraz skóra głowy była klejąca. Raczej nie będę skłonna kupić ponownie ten szampon. Nie czułam się z nim pewnie.
    Zalety:
    • Ładnie pachnie
    • Dobrze się pieni
    Wady:
    • Jest ciężki dla włosów
    • Bywa świąd po myciu tym szamponem
    • Skleja skórę głowy i włosy
    Luctum
    25 sierpnia 2018 o 10:41
    Nie dla mnie
    Szampon jest dobry w momencie kiedy używamy go jako szamponu, oczyszczającego. Czyli używamy go jako mocnego "rypacza"...Bardzo podrażnił mi skórę, a włosy są po nim splątane i spuszone. Jego zapach jest bardzo nieprzyjemny, zbyt perfumowany i momentami nie da się go wytrzymać. Użyłam parę razy, a resztę zużyłam do sprzątania. Dobrze że miałam małe opakowanie. Ogólnie nie polecam. Nie mam delikatnej skóry głowy, ani skłonności do uczuleń - ale ten szampon zagwarantował mi suchą skórę, łupież i podrażnienia. Podziękuję.
    Zalety:
    Wady:
    • wysusza włosy
    • podrażnia skórę głowy
    • bubel
  • 14 kwietnia 2015 o 9:42
    Przy krótkim stosowaniu bardzo fajny
    ten szampon jest bardzo specyficzny. Jeśli się go używa non stop i tylko tego szamponu, to przesusza włosy. Natomiast jeśli naprzemiennie używamy innego szamponu np Alterra czy Stapiz z jedwabiem jest na prawdę ok. Kupię go ale tylko przy stosowaniu raz na trzy mycia. I nie jest dobry z połączeniem maski z tej samej serii... Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 3 duże opakowania 1000ml na spółkę z mężem
    Syja90
    11 kwietnia 2014 o 13:29
    Niszczyciel
    Szampon dostałam w prezencie razem z maską. O ile maskę zużyłam jako odżywkę (i rewelacji nie widziałam), to przewrażliwiona, że szampon podrażni mi skalp, użyłam dwa razy i odstawiłam. Wróciłam do niego może po roku po to żeby zużyć. Nie będę się rozpisywać jak wygląda ani jaki ma zapach tylko jakie ma beznadziejne działanie. Odkąd zaczęłam go używać to włosy mi się przesuszyły, łamią się jak diabli, co podetnę to zaraz znowu są połamane i rozdwojone (a używam odżywki). Ogólnie kupa siana nadająca się do ścięcia bo włosy są połamane na różnej długości ale końce to masakra a nie miałam takiego problemu przed jego zastosowaniem. Chcę zaznaczyć, że nie stosuję żadnych produktów do stylizacji, które mogłyby włosy przesuszyć, żadnych prostownic ani lokówek, jedynie suszarka z chłodnym nawiewem. Nie polecam szamponu (ani maski).
    Verri
    8 lutego 2014 o 18:22
    nie nie i jeszcze raz nie
    opis producenta zaparł mi dech w piersi, olejek arganowy... mój ukochany, jedyny najwspanialszy do włosów! mimo że zawiera SLES producent obiecywał że nadaje się do codziennego stosowania. z wypiekami zaczęłam ten szampon stosować, włosy myję co 2-3 dni, z niecierpliwością czekałam kolejnego mycia... i co? i wielkie G! - plątał włosy, mimo że nie mam z tym problemu, no chyba ze przy typowo oczyszczających szamponach - wysuszał jak diabli! gdzie te nawilżanie sie pytam? no gdzie?! głupia baba dała się omamić pięknym słówkom, jaki szampon nawilża?! baju baj! a napis "zawiera olejek arganowy" taaaaaaa zawiera w opisie chyba... - zapach mi nie odpowiadał, taki jakiś smrodkowaty, nie utrzymywał się jednak na włosach - podrażnił mi skalp tak bardzo, że łupież sypał się płatami przez dobre 3 tyg po odstawieniu tego produktu! - głowa swędziała mnie ciągle i nieusannie i nie ważne czy było to po godzinie od mycia czy po 2 dniach - włosy stały się oklapnięte, sztywne, nie ważne ile i jakich masek i odżywek na nie nakładałam elektryzowały się strasznie - moje włosiska które mimo że są wymagające to przy odpowieniej pielęgnacji świecą i błyszczą się praktycznie swoim własnym blaskiem były matowe, bez życia i aż szkoda gadać... - znajdowałąm mnóstwo rozdwojonych końcówek, mimo że nie mam z tym problemu na codzień szampon wyrządził mi ogromną szkodę, ponad miesiąc walczyłam ze skutkami jego używania. ja podziękuję, a głupia zakupiłam ponad litrowe opakowanie :/ Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: początek wielkiego