Kremy na dzień

Natura Siberica Aralia Mandshurica Day Cream SPF 20 Organiczny krem do twarzy na dzień do cery suchej na bazie aralii mandżurskiej

kaszka_
    9 marca 2023 o 7:44
    Mój hit na zimę
    Ponieważ moja skóra jest bardzo wybredna i płata mi figle, staram się uważnie wybierać to czym ją posmaruję. Jesienią skóra przypomina mi że jest sucha, z tendencją do atopowej + łojotokowe zapalenie skóry. ( latem mogę ją smarować czym chcę) Krem okazał się strzałem w dziesiątkę! Gęsty, bogata konsystencja, bardzo wydajny, pięknie nawilża i tworzy na twarzy warstwę, która idealnie izoluje mnie od środowiska zewnętrznego w tych trudnych porach roku. Okazało się że świetnie zastąpił kosmetyk apteczny, co mnie bardzo ucieszyło. Krem zawiera ekstrakty z roślin i żaden z nich nie podrażnił mojej skóry i nie uczulił. (Co wcale nie jest oczywiste bo przy kosmetykach naturalnych trzeba brać pod uwagę, że jakiś składnik może naszej skórze nie odpowiadać). Podsumowując jestem zachwycona kremem.
    Zalety:
    • Opakowanie z pompką
  • 3 marca 2019 o 14:02
    Troche za tłusty
    Kremu używałam niecałe pół roku.Jak na codzień dość dobry ,ale za tłusty-powodował świecenie twarzy.Nawilżał należycie.Zapach niekoniecznie przypadł mi do gustu-typowo ziołowy..Opakowanie bardzo na plus-wygodna pompka,którą dozujemy odpowiednią ilość produktu,bez nie estetycznego wkładania palców do opakowania.
    Zalety:
    Wady:
    • za tłusty jak na codzień
    karakon
    6 marca 2016 o 13:34
    Rozczarowanie
    Dla tego kremu porzuciłam swoje ulubione kremy brzozowe Sylveco i to był duży błąd. Kupiłam krem na noc i nadzień i obydwa mnie mocno rozczarowały:-( Kremy mają bardzo podobną konsystencję, są lekkie i szybko się wchłaniają. Ale kompletnie nie dają uczucia nawilżenia i ukojenia. Muszę je chyba mieszać z jakimś serum w formie olejku, bo sam krem nie daje rady. Skórę mam bardzo suchą, ściągniętą. Wyrzucone pieniądze:-( Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    fretka1
    19 marca 2015 o 23:03
    Idealny pod makijaż
    Odstawiłam w pielęgnacji twarzy parafinę ,parabeny, rozpulchniacze i silikon. Mam skórę raczej suchą i na pewno dojrzałą. \\n W moim przypadku; \\n+ krem sprawdza się idealnie na dzień \\n+przyzwoity skład (chociaż d.uy nie urywa:) \\n+ super się wchłania \\n+posiada filtr -mały bo mały ale ma( i tak dokładam 50) \\n+higieniczne opakowanie \\n+delikatna konsystencja \\n+ nie pozostawia tłustej warstwy \\n+współpracuje z podkładami(nakładam beautyblenderem) \\n+ nie uczula -przynajmniej mnie \\n+dość wydajny Nie przepadam za jego drażniącym zapachem .całe szczęście ulatnia się.
    vyenna
    14 listopada 2013 o 20:18
    strasznie ciężki
    Używałam tego kremu w lato i muszę powiedzieć, że średnio mi się podobał. Do co działania - mam wrażenie, że krem bardziej natłuszcza niż nawilża. Pachnie przyjemnie, pod tym względem nic mu nie zarzucam. Ciężko się wchłaniał i skóra dużo czasu potrzebowała, żeby go \'wypić\'. No i po zastosowaniu twarz świeciła się jak latarnia morska. Trudno mi coś powiedzieć - na lato krem był zdecydowanie za ciężki, nakładałam go i czułam potem na twarzy jego obciążenie, makijaż na nim wyglądał ładnie, ale tylko przez chwilę, bo nawet mimo pudru bambusowego po jakiś czasie krem wyłaził spod makijażu. Owszem, trzyma się cały dzień. Zmiękcza skórę. Ja znalazłam dla niego inne zastosowanie, nakładałam go na noc i w tej roli sprawdzał się nieźle. Na dzień zdecydowanie za ciężki. Może zimą sprawdził by się lepiej - jednak w teorii stosowanie kremów nawilżajacych zimą to nie jest jakaś świetna idea, więc sama nie wiem. Podsumowując - świetnie natłuszcza, dobrze nawilża, ale jest po prostu za ciężki na początek dnia. Następnym razem kupię krem na noc, bo czuję, że wtedy buzia dostanie dobrego odżywczego kopa. Wydajny. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: jedno