Kremy na dzień

Frudia Ultra UV Shield Sun Essence SPF50+/PA++++ Esencja przeciwsłoneczna z kwasem hialuronowym SPF50+/PA++++

Frudia Solar

• 17 kwietnia 2024 o 19:24
    dobra cena i jakość
    Ten krem kupiłam głownie ze względu na jego niezbyt wysoką cenę. Uważam, że jest to dobry produkt dla osób z cerą suchą, ze względu na to, że jest lekko tłusty i pozostawia lekko wyczuwalny film na twarzy. Mimo to lubię go, lekko nawilża, nie bieli i nie szczypie w oczy. Jest to dobry produkt za niewielką cenę.
  • 29 stycznia 2024 o 19:46
    Jeden z najlepszych, niedrogich kremów z SPF!
    Z kremami SPF jak jest - każdy wie. Trzeba się sporo naszukać żeby znaleźć kosmetyk, który z jednej strony zapewni nam wysoką ochronę przeciwsłoneczną (pamiętajmy - SPF przez cały rok!), a z drugiej strony - zapewnia komfort użytkowania. Jestem posiadaczem cery mieszanej (w klasycznym wydaniu - przetłuszczająca się strefa T) i mocno zwracam uwagę na to, żeby krem nie sprawiał, że po trzydziestu minutach na mieście wyglądam, jakby ktoś zdzielił mi po twarzy kotletem schabowym - Frudia wbija się tutaj na podium. Nawilża, absolutnie lekka konsystencja, nie bieli i błyskawicznie się wchłania, zostawiając przy tym lekko błyszczący finisz - dla mnie GENIALNE, zwłaszcza w takiej cenie (można dorwać w przedziale 35-45zł). Produkt posiada zapach (więc skóry wrażliwe - uważać), ale dla mnie pasuje on do produktu i nie jest ultra nachalny. W składzie również niacynamid, który będzie regulował wydzielanie sebum. Polecam mocno!
    Zalety:
    • stosunek jakości/ilości do ceny - można dorwać za niecałe 40zł!
    • lekka konsystencja
    • finisz - lekki połysk
    • nie tłuści i nie bieli
    • wysoka ochrona przeciwsłoneczna
    • mała, wygodna tubka
  • 19 lipca 2023 o 10:54
    Ulubiony SPF
    Spf sprawdzą mi się naprawdę dobrze, przedewszystkim widzę, że dobrze chroni buzię przed promieniami UV, jego ochrona jest dla mnie wystrczająco mocna. Krem nie bieli pozostawia na twarzy lekki błysk i nie szczypie w oczy. Używam go pod makijaż I świetnie się sprawdza nic się nie roluje, nie ciastkuje i nie zważa. Ma delikatną formułę i wydaje się być delikatnie tłustawy na skórze ale mi to nie przeszkadza bo i tak pudruje makijaż.
    Zalety:
    • Delikatna formuła, nie bieli, idealnie sprawdza się pod makijaż
  • 29 maja 2023 o 21:02
    nie polubiłam go
    Posiadam cerę mieszaną z tendencją do nawrotu trądziku różowatego. Produkt w tubce, posiada dość gęstą konsystencję. Łatwo się aplikuje, pozostawiając na skórze efekt nawilżonej skóry z delikatnym blaskiem. Nie bieli i skóra wygląda naturalnie. W ciągu dnia lubił podrażniać mi oczy, niezależnie jak blisko czy daleko go zaaplikowałam. Makijaż... no właśnie, codziennie potrafił wyglądać na nim inaczej. Raz się warzył, raz wyświecał, raz ścierał. Zawsze coś, co spowodowało, że w pewnym momencie nie chciałam po niego sięgać. Dodatkowo co jakiś czas dostawałam wysypu na twarzy i wypadało z całej gamy produktów, które w danym czasie używałam, że winowajcą jest on... Kończąc go byłam niezmiernie szczęśliwa, że to już koniec i nigdy więcej nie będę musiała się martwić czy tym razem makijaż się utrzyma i czy nie będę walczyć z kolejnym wysypem. Nie polecam.
    Zalety:
    Wady:
    • szczypie oczy
    • wpływa na trwałość makijażu
    • zapycha cere
  • 17 maja 2023 o 15:14
    Dobry też dla cer suchych i wrażliwych
    Jeśli miałabym wybrać typ kosmetyku, który najbardziej przetestowałam w swoim życiu, to zdecydowanie byłby to krem SPF do twarzy. Nadal szukam swojego ideału ale ten od Frudii jest bliski do osiągnięcia stałego miejsca w mojej kosmetyczce. W końcu znalazłam krem, który nie bieli, nie zapycha i dodatkowo nawilża. Posiadam cerę suchą i wrażliwą. Generalnie wolę SPF z filtrem mineralnym, bo mnie nie podrażniają i mogę je bez problemu nakładać na powieki ale niestety ostatni (Pharmaceris S Capilar Protect SPF50+), który próbowałam mega mnie zapchał. Nie mam tendencji do wyprysków, a po tygodniu używania wyskoczyło mi aż 6, przestałam używać SPF z filtrem mineralnym i przeskoczyłam się na Frudię, czyli hybrydowy SPF (mineralny i chemiczny). To był strzał w dziesiątkę!
    Zalety:
    • nie bieli, nie zapycha porów
    • można używać w okolicy powiek, pod oczami
    • mam cerę wrażliwą, mnie nie podrażnia ale trzeba uważać ma ekstrakty z owoców i zapach
    • pomimo, że to esencja i ma lekką konsystencję, to nawilża - dla mnie to kosmetyk 2w1, nie muszę już nakładać kremu nawilżającego, a mam cerę suchą
    • nie zostawia grudek/nie roluje się
    Wady:
    • mało wydajny, mi wystarczył na 1 miesiąc ale nakładam na twarz i szyję (wyznacznik 3 "palców")