Kremy na dzień

La Roche-Posay Toleriane Rosaliac AR SPF30 50ml

ItaNera
    25 kwietnia 2024 o 17:06
    Wydałam ok 100zl a dostałam poparzenia
    Zachęcona opinią znajomej która miała problemy z trądzikiem na twarzy kupiłam go aby uspokoić i nawilżyć swoją cerę. W okresie jesienno- zimowym miałam duży problem z krostami na brodzie. Zakupiłam go w drogerii. wydałam ok 100zł, posmarowałam na drugi dzień rano twarz i po ok. 2-3 godz. zaczęłam dostawać zaczerwienienia na twarzy właśnie w okolicy brody najszybciej, Po jakimś czasie czerwony był nos, czoło a na końcu policzki. Myślałam że to jakaś nietolerancja alergiczna bo zjadłam coś w ciągu dnia ale zmyłam twarz, nawilżyłam zwykłym kremem nivea i zaczerwienienie zaczęło znikać w wieczornych godzinach. Nie robiłam tego dnia makijażu, kilka dni później spróbowałam ponownie ale już na małym skrawku twarzy i efekt był ten sam dlatego wiem, że to niestety przez niego byłam poparzona. Nie rozumiem do teraz jak krem na trądzik i suchą skórę podrażnił ją jeszcze bardziej, czasami zwykłe tanie kremy są lepsze niż te z górnej półki. Od tego momentu unikam formy La roche posay, chciałabym wypróbować serum ale boję się wydać tyle pieniędzy a potem wyrzucić w błoto. Na plus opakowanie które pozwala na łatwą aplikacje kremu.
    Zalety:
    • dozownik w kształcie pompki
    Wady:
    • podrażnił mi twarz - wyglądała jak poparzona
    • nie eliminuje problemu
    • bezzapachowy
    Drogeria Super-Pharm
  • 3 marca 2024 o 19:44
    Mój ulubieniec pod makijaż - świetnie się wchłania i nawilża skórę
    Jako pasjonatka kosmetyków dedykowanych cerze naczynkowej, z rumieniem oraz trądzikiem różowatym, nie mogłam przejść obojętnie obok nowego odkrycia – kremu La Roche-Posay Toleriane Rosaliac AR SPF30. Ten magiczny eliksir skrywa się w eleganckiej, podłużnej tubce o pojemności 50 ml, wyposażonej w pompkę, co nie tylko zapewnia higieniczne użytkowanie, ale także ułatwia precyzyjne dozowanie produktu. Choć moje doświadczenie z różnymi kosmetykami przewinęło się przez moją łazienkę, to ten krem wyróżnia się nie tylko swoją opakowaniem, ale także skutecznością. Decydując się na zakup tego produktu, zapłaciłam około 90 złotych. Pomimo pewnego kosztu, uważam, że cena jest w pełni adekwatna do rezultatów, jakie ten krem zapewnia. Stał się on moim nieodłącznym towarzyszem pielęgnacyjnym, który nieustannie mnie zaskakuje swoją wszechstronnością. Regularne stosowanie tego kremu stało się integralną częścią mojej codziennej rutyny pielęgnacyjnej. W trakcie dni, gdy pracuję zdalnie i mogę pozwolić sobie na dzień bez makijażu, nakładam go w większej ilości, co sprawia, że skóra jest doskonale nawilżona i nie tylko nie świeci się, ale także pozostaje w doskonałym stanie przez cały dzień. Nawet przy grubszym nałożeniu krem szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy. Kiedy decyduję się na makijaż, ten krem nadal jest moim sprzymierzeńcem. Nakładam go pod podkład, ale w bardziej oszczędny sposób, a mój makijaż prezentuje się nieskazitelnie. Bez obaw o ciastkowanie czy uczucie ważenia na skórze, ten krem po prostu stapia się z nią, tworząc idealną bazę. Co najważniejsze, posiada filtr SPF 30, co stanowi dodatkową warstwę ochrony przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych. Chociaż w upalne dni mogłabym się zastanowić nad mocniejszym spfem, to na sezon jesienno-zimowy jest on wręcz idealny. Podsumowując, La Roche-Posay Toleriane Rosaliac AR SPF30 to nie tylko krem nawilżający, ale prawdziwy rarytas dla skóry naczynkowej. Jego delikatna formuła, niezauważalne wchłanianie i dodatkowa ochrona przeciwsłoneczna sprawiają, że stał się on niezbędnym elementem mojej pielęgnacji. Za każdym razem, gdy sięgam po tę podłużną tubę, czuję, że moja skóra otrzymuje najlepszą opiekę, jakiej zasługuje.
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie - krem jest zamknięty w podłużnej tubce o pojemności 50 ml z pompką, co nie tylko ułatwia higieniczne dozowanie, ale także zwiększa trwałość produktu, chroniąc go przed wpływem otoczenia.
    • Uniwersalne zastosowanie - krem doskonale sprawdza się zarówno w codziennym użytkowaniu, jak i jako baza pod makijaż. Grubsza warstwa na dzień bez makijażu zapewnia intensywną pielęgnację, a oszczędniejsze nałożenie pod makijaż nie wpływa negatywnie na jego trwałość.
    • Szybkie wchłanianie - pomimo gęstej konsystencji, krem szybko się wchłania, pozostawiając skórę nawilżoną, ale bez efektu tłustości.
    • Brak efektu bielenia - krem nie pozostawia białego filmu na skórze, co często spotykane jest w przypadku produktów z filtrem SPF, co sprawia, że jest idealny do stosowania zarówno w dzień, jak i pod makijaż.
    Wady:
    • Ograniczenia w sezonie letnim - pomimo posiadania SPF 30, krem może być mniej atrakcyjny w upalne dni, gdzie intensywne działanie ochronne przed słońcem jest priorytetem.
  • 7 lutego 2024 o 9:53
    HIT dla mojej cery naczynkowej
    Na moje problemy ze skórą na twarzy wybrałam się do dermatologa, gdzie otrzymałam diagnozę: cery naczynkowej. Polecono mi produkty La Roche-Posay Toleriane Rosaliac. I jestem bardzo zadowolona z tej serii. Mam dwa warianty, które zwykle używam łącznie (SPF30 + Concentrate). Ten krem może być użyty samodzielnie. Produkt nie jest tani, ale myślę, że warto, jest wydajny, na długo wystarcza. Estetyczne opakowanie, łatwy w aplikacji. Skóra nabiera zdrowszego wyglądu, jest nawilżona oraz rozświetlona. A co najważniejsze redukuje zaczerwienienia!!! Duży plus za SPF 30. Mój HIT.
  • 18 lipca 2023 o 22:44
    świetny
    Bardzo się cieszę, że miałam okazję testować na mojej wrażliwej, naczynkowej cerze ten krem, ponieważ okazało się że bardzo go polubiłam i chyba już się z nim nie rozstanę. Krem ma bardzo lekką konsystencję, a wklepywanie go w skórę twarzy, szyi i dekoldu, to sama radość, co jeszcze dodatkowo uzupełnia miłe uczucie nawilżenia. Krem ma dość wysoki filtr, chroni przed promieniowaniem UVA i UVB, zatem w słoneczne dni czuję się z nim naprawdę bezpiecznie. I przede wszystkim moja twarz ma nareszcie ladny, opalony koloryt, a czerwone policzki nie dominują. Wygodny dozownik, bezzapachowa formuła, niewielka tuba w sam raz do podróżnej kosmetyczki, to dodatkowe zalety. Jedyny minus to oczywiście ta cena, nie na każdą kieszeń. Ale od czego są listy do Mikołaja ????
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Ika966
    15 lipca 2023 o 12:38
    Idealny na codzień
    Delikatny produkt który szybko się wchłania. Można używać go pod makijaż. Opakowanie wygodne, zapach prawie niewyczuwalny. Po posmarowaniu nie ma uczucia klejenia i wchłania się całkowicie
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl