Mydła

Receptury Babuszki Agafii Zioła i Zbiory Agafii, Naturalne syberyjskie mydło ziołowe do kąpieli `Kwiatowe mydło Agafii`

Pierwoje Reszenie Eurus Sp.z.o.o. Różowe mydło syberyjskie babci 500ml
Receptury Babuszki Agafii Naturalne Syberyjskie Mydło Kwiatowe 500ml

• 9 listopada 2023 o 9:57
    Uniwersalne mydło do wszystkiego
    Jakże było ogromne moje zaskoczenie gdy to mydło spotkałam w sklepie. Nie wiedziałam wcześniej o jego istnieniu, a szkoda bo jest inne niż wszystkie. Zapakowane w duży odkręcany słoiczek pojemności 500 ml. Jest przezroczysty, dlatego mogłam od razu zobaczyć jego konsystencję, która dodatkowo mnie zachęciła do zakupu. Mydło zostało stworzone wedle receptury zielarki Babuszki Agafii. Stworzone jest z 37 syberyjskich ziół. Jest uniwersalne,nadaje się do mycia ciała, dłoni czy włosów. Jakże to jest wielki jego atut. Lubię takie uniwersalne kosmetyki z tej kategorii produktów. Konsystencja fantastyczna, gęsta i kremowa. Kolor beżowy. W kontakcie z wodą delikatnie się pieni. Mam jedno zastrzeżenie, otóż podczas kąpieli mimo wszystko ciężko go wyjac z opakowania, zwłaszcza mokrymi dłońmi, trochę jest przy tym zabawy i dodatkowo niestey dostanie się do pudełka woda. Oczyszcza, pielęgnuje i nawilża skórę. To samo robi z włosami. Czytałam o ziołach tam zawartych, samo bogactwo cennych i naturalnych składników, które maja same właściwości lecznicze. Mydełko doskonale pielęgnuje skórę, nawilża, pozostawia miękką. Oczyszcza, skórę ciała, włosów, twarzy. Jeden kosmetyk, a działa korzystnie na wszystko. Dla mnie to mydło to istna bomba. Jak dobrze, że na niego trafiłam.
    Zalety:
    • wydajne
    • praktyczne opakowanie, z łatwością można wyjąć kosmetyk
    • uniwersalne, nadaje się do ciała, twarzy i włosów
    • gęsta, przyjemna konsystencja
    • ziołowy zapach
    • składniki typowo ziołowe
    cedrowa
    13 kwietnia 2022 o 19:37
    wolę cedrowe
    Mydło kupiłam z ciekawości w zastępstwie cedrowego. Jest w wielkim opakowaniu, kremowe, treściwe, bardzo wydajne. Konsystencja jest toporna, co utrudnia kąpiel pod prysznicem, dlatego mydło posłużyło za szampon do włosów. Zużyć zużyłam, więcej nie wrócę. Niemniej jednak polecam wypróbować taką formę kosmetyku.
    Zalety:
    • przyzwoicie pieni się na włosach w kontakcie z wodą
    • opakowanie - wszystko w jednym, na wyjazdy w sam raz
    Wady:
    • babciny zapach
    • toporna konsystencja
    • podrażniona skóra głowy
    • plącze włosy, elektryzuje je i tworzy siano
    • następnego dnia z siana na włosach jest smalec (mam cienkie delikatne włosy)
  • 26 stycznia 2022 o 11:57
    3w1 o cudownym zapachu ❤️
    Uwielbiam to mydło, jest bardzo wydajne, myje nim twarz, ciało i włosy, dobrze się pieni i oczyszcza, cudownie pachnie kwiatami słodkimi, świeżymi. Ma fajna konsystencje-bez problemu można nabrać tyle ile się chce. Nie wysusza i nie podrażnia skory. Ciagle do niego wracam ;)
    • Konsystencja
    • Zastosowanie 3w1
  • 4 maja 2021 o 19:57
    Świetny kosmetyk
    Mydło jest bardzo gęste i kremowe jednocześnie. Ma bardzo przyjemny zapach. Po nałożeniu na skórę mydło pod wpływem ciepła ładnie się rozpuszcza i pieni. Pozostawia skórę oczyszczoną, miękką. Posiada właściwości antybakteryjne i regenerujące. Myłam nim wiele razy włosy i byłam zadowolona. Były sypkie, miękkie i odżywione. Zawiera w składzie: miodunkę plamistą, lebiodkę pospolitą, dziurawiec zwyczajny, lipę drobnolistną, rumianek pospolity, szałwię lekarską, chaber łąkowy, olej rokitnikowi, olej z dzikiej róży, łopianowy, wosk pszczeli i wiele innych. U mnie ten kosmetyk dobrze się sprawdził, wystarczył na kilka miesięcy.
  • 9 grudnia 2020 o 11:40
    Masełko do ciała
    Bardzo lubię jego wielozadaniowość, bo jest świetny na podróż, jeden produkt i załatwione i włosy i ciało. Ma przyjemny zapach i konsystencje. Dobrze się pieni i na długi wystarcza.
    • Jeden i do wszystkiego