Szampony do włosów

Caudalie Shampooing Soin Douceur Delikatny szampon do włosów

Caudalie Shampooing Soin Doucer Szampon delikatny do włosów 200 ml
Caudalie Delikatny szampon do włosów 200 ml

• 24 maja 2020 o 12:20
    Mocne i zdecydowane NIE!
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Uwielbiam ich piankę do twarzy, więc pozytywnie nastawiona do marki zakupiłam zestaw miniatur w kosmetyczce do przetestowania. Szampon jest w białej tubce o pojemności 30ml. Opakowanie wykonano z grubszego plastiku, przez co jego wydobycie pod koniec było utrudnione. W przeciwieństwie do pełnowymiarowego opakowania, moje było odkręcane, zakończone bardzo małym otworem, przez który o dziwo całkiem dobrze wydobywało się produkt, czego do tej pory nie rozumiem, bo konsystencja była gęsta i kremowa. Zapach jest lekko trawiasty, polny, delikatnie słodkawy. Przyjemny i delikatny, wyczuwalny gdy włosy były jeszcze mokre, ale po ich wyschnięciu się ulatniał. Produkt przy pierwszym myciu praktycznie się nie pienił. Mimo lania ogromnej ilości wody, by włosy były dobrze zmoczone, on odmawiał posłuszeństwa, przez co szła go pokaźna ilość. Spłukiwanie go po tym etapie przypominało zmywanie zwykłego kremu, tylko człowiek się irytował... Przy drugim myciu było już lepiej, ale dalej to pienienie takie sobie. On tak reagował, jakby potrzebował czystych włosów by zacząć współpracować, a chyba nie o to chodzi... Włosy po wysuszeniu były dziwne. Z jednej strony ładnie błyszczały, z drugiej były szorstkie w dotyku i suche na końcach. Tak jakby działał dobrze do połowy włosów, a drugą połowę psuł. :/ Ale ok, psikałam odżywką w sprayu by je ogarnąć i wyglądały spoko. Problem pojawiał się drugiego dnia. Ja myję włosy co 3-4 dni na chwilę obecną, przez cały ten czas chodzę do ludzi, wyglądają ok. Natomiast przy tym szamponie już na drugi dzień musiałam je myć, albo chociaż ratować się suchym szamponem bo były przetłuszczone u nasady. Do tego występowało coś a'la łupież - małe, białe kropki, które nie dodawały uroku. Po umyciu innym szamponem wszystko wracało do normy, sięgałam po ten i znów to samo - jeden dzień i łupież. Używanie tego produktu przypominało mi zabawę w kotka i myszkę. Ciągle wierzyłam, że będzie dobrze, że może ja coś źle zrobiłam, ale za każdym razem kończyło się tak samo - irytacją w trakcie używania i rozczarowaniem końcowym efektem. Zdecydowanie ten produkt się nie sprawdził u mnie i nie polecam, a tym bardziej, nie zakupię pełnowymiarowego opakowania.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • do połowy włosów ładnie nabłyszczał
    Wady:
    • przy pierwszym myciu wgl się nie pieni, przy drugim bardzo słabo
    • niewydajny
    • sprawia, że włosy są suche na końcach i szorstkie w dotyku
    • znacząco przyśpiesza przetłuszczanie
    • na drugi dzień miałam "łupież", który się kończył wraz z użyciem innego szamponu
  • 4 czerwca 2018 o 13:21
    Lagodny szampon
    Jest bardzo przyjenym i lagodnym kosmetykiem, zwlaszca na wlosy farbowane lub suche. Ale jak to jest zawsze w kosmetykach typu 2w1 troche slaby. Po nim koniecznie uzywal odzywki. Dostalam w prezencie i nie wiem czy kupie ponownie. Ale jest OK
    • nie wusysza
    • nawilza
    Wady:
    • po nim potrzebma jest odzywka w przypadku wlosow farbowanych lub suchych
    bogotka
    29 sierpnia 2017 o 19:14
    Idealny na przesuszone włosy i gdy lubisz prostować
    Tego właśnie szukałam! Kuzynka po zabiegach keratynowego prostowania włosów poradziła mi szampony bez SLS - związku, który jest odpowiedzialny za "pienienie się" oraz przede wszystkim przesuszenie włosów, którego tuż po umyciu głowy nienawidzę!!! Mimo, że zawsze używam jakichś odżywek, masek, lub/i olejków, bo koloryzacja i domowe prostowanie mocno zniszczyły moje gęste i lubiące się filcować włosy, to i tak zaraz po wysuszeniu głowy jest nieznośna szorstkość i generalnie masakra. Była, bo od niedawna myję włosy tym właśnie szamponem Caudalie. Ma taki ziołowy, polny zapach, co lubię. I nie jest to Loreal, za którym nie przepadam z różnych nie-kosmetycznych względów. Po wysuszeniu suszarką włosy są po prostu gładsze i ładniej się układają niż zwykle (względnie, bo używam też niezłej odżywki Shiseido, choć i ona nie likwidowała w pełni spustoszenia, jakie siał do tej pory na mojej głowie zwykły pieniący się szampon). Nie mam za bardzo porównania (jeszcze) z innymi tego typu szamponami, ale skoro ten u mnie spisał się w 100% zadowalająco, dlaczego by nie dać mu 5 ! Nie polecam go jednak osobom, które skarżą się na przetłuszczające włosy. Zdecydowanie polecę tym, które lubią często myć głowę.
    Zalety:
    • włosy po suszeniu suszarką nie są takie szorstkie i suche jak po użyciu normalnych szamponów
    • ładniej się układają, bardziej błyszczą po prostowaniu
    • ładny, polny (?) zapach (kwestia gustu)
    Wady:
    • raczej nie dla wszystkich, może spowodować szybsze przetłuszczenie
    • jak dla mnie mógłby być w większym opakowaniu i najlepiej z pompką :)
  • 11 grudnia 2013 o 11:56
    Nie polecam!
    Kupiłam szampon za granica po promocji,wczesniej byłam zadowolona z pianki do mycia firmy Caudalie,to mnie skusiło do srprobowania szamponu.Niestety zawiodłam sie bardzo: mało wydajny nie pieni sie(nalezy dwa razy nałozyc szampon) nie pielegnuje,nic nie robi włosy sa suche włosy szybciej przetłuszczaja sie Cena jest wysoka! Daje jedna gwiazdke jedynie za zapach. Używam tego produktu od: 3tygodnie Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie 200ml