Wody perfumowane damskie

Tommy Hilfiger Hilfiger Woman Pear Blossom EDP

• 23 września 2020 o 14:04
    Niezobowiązujący, lekki zapach na co dzień
    Pierwszy flakonik dostałam w prezencie - przepadłam i kolejne sprawiam już sobie sama. Piękny zapach, idealny na co dzień i na niezobowiązujące wyjścia. Lekki, delikatnie otaczający kwiatowo-owocowo chmurą zapachu, zamknięty w prostym flakonie ozdobionym piękną kokardką. Słodycz zapachu jest przełamana świeżą, owocową nutą, dzięki czemu całość nabiera nieoczywistego i intrygującego wymiaru. Doskonale sprawdza się jako uzupełnienie casualowych stylizacji i towarzysz codziennych wyjść. To jeden z tych niedocenianych zapachów, który sprawdza się doskonale w każdej sytuacji. Woda jest średniej trwałości, na nadgarstkach czasem czuję ją jeszcze wieczorem, ale zapach nie wnika trwale w ubrania i nie utrzymuje się długo na włosach. Plusem jest cena, minusem - tymczasowe problemy z dostępnością.
    Zalety:
    • lekki, niezobowiązujący zapach
    • piękne opakowanie
    • nieoczywiste, kwiatowo-owocowe nuty
    Wady:
    • chwilowe problemy z dostępnością
    W perfumerii
    Summer
    12 września 2020 o 20:24
    Kobiece
    Powiedziałabym, że te perfumy są przede wszystkim bardzo kobiece, a nawet romantyczne. Dość mocno słodkie, ale nie przesadnie, nie jest to słodycz w nadmiarze powodującym ból zębów. Nie potrafię wyodrębnić żadnej konkretnej nuty, nie czuję gruszki, raczej jest to dla mnie zapach kwiatowy - bardziej to "blossom" niż "pear". Myślę, że najodpowiedniejszą dla niego porą jest (surprajs!) wiosna. Zapach jest raczej lekki, z gatunku tych niezobowiązujących, nie powinien nikogo drażnić, jeśli już nie zachwyci. Trwałość wypada średnio. Nie jest też ekspansywny, ma raczej małą projekcję. Flakonik niespecjalnie w moim guście, wolę coś bardziej fikuśnego; szczególnie nie leży mi ta kokardka w sportowe paski, bo nie pasuje do zapachu.
  • 2 października 2019 o 11:44
    Bardzo ładny zapach
    Jak już wspominałam we wcześniejszych recenzjach bardzo lubię perfumy Tommy’ego, zawsze jestem z nich zadowolona i na mnie utrzymują się naprawdę bardzo długo. Jeśli chodzi o Pear Blossom zapach jest po prostu bardzo ładny, ciężko go opisać nie powiedziała bym że jest słodki bardziej na przód wysuwają się kwiaty, pachnie nienachalnie, tworzy ładną otoczkę zapachu wokół nas, na mnie utrzymuje się bez zarzutów i z trwałości tych perfum jestem zadowolona. Opakowanie kwadratowe proste z kokardką na zatyczce, ogólnie całość wygląda w porządku. Psika odpowiednią ilość perfum, nie zacina się, nie mogę powiedzieć złego słowa na te perfumy. Kupiłam w outlecie kosmetycznym 50 ml za około 135 zł także cena jest dobra. Polecam
    • trwałość
  • 21 listopada 2018 o 19:28
    mnie nie przekonuje
    Dostałam go w prezencie na zeszłoroczne mikołajki we flakoniku 30ml i dalej go męczę :/ Dla mnie zapach jest zbyt słodki, nie robi większego wrażenia
    Zalety:
    Wady:
    • słodki zapach
    kajaw1
    8 kwietnia 2017 o 15:59
    Ulubiony
    To jeden z moich ulubionych zapachów. Według mnie słodki i ciepły, dlatego używam go na co dzień w okresie jesień, zima, wiosna. Plusem jest też to, że często jest w promocji.
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie