Szampony do włosów

Phyto Phytorhum, Shampooing Fortifiant Szampon energetyzujący do włosów osłabionych i zniszczonych

p2807
    13 listopada 2018 o 22:55
    Bardzo dobry
    Bardzo fajny szampon! Od strony technicznej - bardzo dobrze się pieni, doskonale oczyszcza włosy. Pięknie pachnie - (przypomina mi jakiś alkohol ten zapach -może ajerkoniak ? ) Działanie - tutaj nie mogę się przyczepić. Włosy były naprawdę w dobrym stanie po umyciu nim. Przyznam się szczerze, że bardzo często rezygnowałam z odżywki myjąc nim włosy, bo nie miałam takiej potrzeby. Jeden z lepszych szamponów jakie używałam. Ogromny minus za opakowanie! Jest nie poręczne. Dużo szamponu się marnuje(mimo, że dobrze się pieni i jest lejący). Nie wiem czy kupię ponownie, bo szampon mimo dobrych efektów jest drogi a opakowanie jest beznadziejne. Jak producent chce zachować metalowy desing to niech chociaż wzbogaci opakowanie o pompkę ;) wtedy kupię ponownie :)
    betti60
    2 lutego 2015 o 13:01
    lubię
    -dobrze się pieni i spłukuje -nie podażnia, nie wysusza skalpu -pozostawia włosy miękkie, nawilżone, błyszczące, pełne życia i dobrze układające się -nie nasila przetłuszczania - w moim przypadku nie wymaga zastosowania maski, czy odżywki -zapach specyficzny, tak jak już ktoś napisał przypomina zapach ajerkoniaku - nad otworem butelki trzeba popracować, często wylewa się zbyt duża ilość szamponu Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie 200 ml
    wrola1
    4 stycznia 2013 o 23:05
    na zdrowie! :)
    Ten bardzo dobry szampon to brat jednego z najlepszych do tej pory szamponów, które miałam okazję używać - Phytoprogenium. Phytorhum na poczatku podarowałam Mamie, której włosy bardzo zniszczyło farbowanie, i które wypadały garściami. Więc zaopatrzyłam Mamę we właśnie ten szampon (+ odżywkę i wzmacniający suplement). Potem miałyśmy obie Phytorhum. Po jakimś miesiącu/2 kondycja włosów Mamy poprawiła się, ale ona stwierdziła, że nie przepada za szamponem, bo po umyciu jej włosy są sztywne, mocne, a nie takie lekkie, jak ona lubi (a to właśnie na tym cały myk polegał :) Oddała mi połowę butelki więc łącznie ze swoją miałam półtorej. W środku jak płynne złoto, przepiękny płyn, dość gęsty, treściwy, zapach ziołowy, ani ładny, ani brzydki, odrobinę mdły. Pienił się bez problemu. Ja używałam go łącznie z Phytoprogenium, dla mnie to duet idealny: Progenium oczyszczał włosy, a Phytorhum wzmacniał je, nawilżał, rzeczywiście zaraz po umyciu wydawały się ciężkawe. Ale wystarczyło je wysuszyć i od razu widziałam zdrowy blask, tak jakby szampon wydobywał z nich piękno ;) Wbrew pozorom nie obciążał włosów nie zauważyłam nadmiernego prztłuszczania, wręcz przeciwnie, włosy były lekkie, może bez zbytniej objętości, ale czułam, że Phytorhum im służy. To bardzo fajne, że nie płaci się (bądź co bądź dużo) wyłącznie za kosmetyczną chemię, ale też wyciągi z ziół, które na pewno aktywnie działają: przede wszystkim ekstrakt z bławatka - antygrzybiczy, przeciwzapalny, łagodzący z mnóstwem soli mineralnych i antyoksydantów, wyciąg z żółtka jajka, olej jojoba, dobrze znane ze swoich dobroczynnych dla włosów właściwości, dodatek rumu z trzciny cukrowej (zawsze kiedy o tym pomyślę, że w moim szamponie jest rum uśmiecham się sama do siebie :)). Jeśli ktoś woli większe nawilżenie, zawsze może nałożyć odżywkę, mnie wystarczył efekt szamponu, tylko końcówki traktowałam jedwabiem i byłam naprawdę bardzo zadowolona. Także polecam wszystkim Phytorhum, bo myślę, że dla wielu okazałby się sprzymierzeńcem w uzyskaniu większej witalności, wzmocnieniu włosów. Na zdrowie! :P Używam tego produktu od: obecnie nie używam, skończyłam kilka miesięcy temu Ilość zużytych opakowań: 1 i 1/2 (200ml)
    Ajiv
    4 stycznia 2013 o 11:30
    Pielegnuje i nadaje blask
    Szampon kupilam z ciekawosci i dla odmiany od Alterry. Stosowalam na przemian z Phytoprogenium. Lubie produkty Phyto i chetnie po nie siegam i testuje. Wrazenia: + konsystencja gesta, perlowa + odzywcza formula + sklad + dobrze oczyszcza + pozostawia włosy miekkie, lsniacei sypkie + nie podraznia + szybko sie pieni + nie obciaza +/- wymaga zastosowania odzywki +/- cena +/- intensywny alkoholowo slodki zapach, nieco jajeczny +/- opakowanie o zbyt szerokim otworze utrudnia aplikacje Phytorhum zamkniety jest w klasycznym dla marki aluminiowych butelkach. Obecna nowa szata graficzna szamponu w zalaczeniu. Opakowanie ladne, estetyczne, niestety malo praktyczne z uwagi na zbyt duza srednice otworu, co sprawia ze dozujemy wiecej niz potrzeba. Pompka bylaby doskonalym rozwiazaniem, niestety dostepna tylko w pojemnosciasch 400ml. Szampon ma konsystenję gesta, perlowa, jest lekko zoltawy. Pachnei dosc intensywnie nieco jajecznie z wyrazną rumową nutą. Mnie kojarzy sie osobiście z ajerkoniakiem lub slodyczami z adwokatowym nadzieniem. Nie jest to zapach męczacy, doś specyficzny, szybko znika z wlosów.Pieni sie dośc łatwo i rownie łatwo spłukuje. Jest łagodny dla skóry glowy - nie powodował swedzenia ani wysuszania. Wlosy po wysuszeniu sa niesamowicie miekkie, sypkie i blyszczace oraz lekko uniesione. Wyraznie poprawia kondycję włosów, dodaje energii. Bez odzywki moze nieco wysuszac i powodowac plątanie, gdyz mimo wszystko to szampon a nie pielegnujaca odzywka, osoby o dlugich wlosach powinny siegnac po lekka odzywke. Powyzsze +/- traktuje jako jeden minus. Szampon jest bardzo dobry, nieco odzywczy, nadaje wlosom blask i zmiekcza niestety dosc drogi w porownaniu z naturalnymi szamponami z Rosji i tutaj niestety przegrywa te konkurencje. _____________________________________________________________ Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione. Używam tego produktu od: 2 miesiace Ilość zużytych opakowań: 1x200ml