Jeśli masz wątpliwości co do szamponów w kostce, to konieczne musisz się ich pozbyć!
Do tej pory jakoś uciekałam przed szamponami w kostkach. Myślałam, że są niewygodne, że ich stosowanie jest niepraktyczne, że się nie pienią...
Jeśli ktoś jeszcze tak myśli to dziś obalę te mity! ❤️
Ale po kolei... :)
Nie mogę nie wspomnieć o tym opakowaniu! Czy ono nie jest po prostu pięknie?! Z jednej strony stworzone bardzo eko, z drugiej ma w sobie to coś, co już kusi i namawia nas do zakupu. Gdy zajrzymy do środka, okazuje się, że szampon ma jeszcze jedno, tym razem metalowe opakowanie. I takie rozwiązanie naprawdę jest świetne. Dzięki temu szampon nie brudzi się i ma odpowiednie miejsce do przechowywania zarówno pod prysznicem jak i przy wannie. Niestety ja mam ten d edycji limitowanej, ponieważ jest wygraną w konkursie. Te tradycyjne z tego co wiem nie posiadają tego etui, ale sprawdziłam w Internecie i te z etui również są dostępne! Szampon jednak pozostaje identyczny, kwestią jest jedynie etui.
Jednak jeszcze zanim go otworzyłam już poczułam ten zapach. Przyznam, że jest go dość ciężko ocenić i do czegokolwiek porównać. Na pewno wyczuwalna jest w nim malina. W każdym razie jest cudowny i co najważniejsze, utrzymuję się naprawdę cały dzień!
Tak jak wspominałam na początku, kiedyś wydawało mi się, że szampony w kostce są po prostu niepraktyczne. Nic bardziej mylnego... Kostka jest naprawdę wygodna w użyciu, co bardzo mnie zdziwiło. Nawet nie wymyka się z dłoni. Co więcej, szampon doskonale się pieni, a tego naprawdę się nie spodziewałam.
Myślałam, że kostka po czasie zrobi się miękka, ale nie. Formuła do końca jest zachowana. Szampon jest naprawdę wydajny i bardziej ekonomiczny niż szampony w płynach. Muszę również wspomnieć, że jest to kosmetyk w 100% wegański! Brawo! ❤️
Co więcej, posiada certyfikaty- ECOCERT oraz COSMOS.
Co z działaniem?
Cóż, włosy po każdym umyciu są w świetnej formie! Szampon zapewniamy im nie tylko prawidłowe oczyszczanie, ale nawet nawilżenie. Widać, że włosy są o wiele bardziej odżywione i zregenerowane. Efekt jest taki, że mam włosy miękkie, gładkie i błyszczące.
Nie spodziewałam się, że ten produkt zrobi na mnie aż takie wrażenie! Mam nadzieję, że jeśli ktoś również miał wątpliwości co do tego typu szamponów, to choć trochę przekonałam go żeby spróbować. :) Przy okazji jesteśmy,, less weste,,
Warto zdecydowanie!
Zalety:
- Śliczne opakowanie
- Niesamowity zapach
- Doskonale się pieni
- Ma idealną konsystencję
- Wygodny w użyciu
- Dobrze oczyszcza
- Ma dobrą cenę
- Less weste
- Wegańska formuła
- Idealne na podróż
- Nie plącze włosów
- Łatwe rozczesywanie po użyciu
Otrzymałam do testów od marki/producenta