Szampony do włosów

Herbapol Szampon wzmacniający do włosów osłabionych i skłonnych do wypadania

Herbapol Polana

Nasi użytkownicy zostawili 107 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 24 października 2024 o 11:02
    Szampon, który nie plącze mi włosów
    Od kiedy zaczęłam rozjaśniać włosy, muszę przyznać, że ich mycie nie należy do moich ulubionych etapów. Bardzo się plączą podczas mycia, a ich późniejsze rozczesanie jest bardzo uciążliwe. Tym bardziej byłam więc zaskoczona, gdy po użyciu szamponu Herbapol ten problem się nie pojawił. Włosy po umyciu są przyjemne odświeżone, mają ładny zapach, a tego są odbite od nasady. Zawsze stawiam na dwukrotne mycie skóry głosy, aby najpierw pozbyć się resztek kosmetyków, a później zanieczyszczeń.
    Zalety:
    • Ładny zapach,
    • łatwo się pieni,
    • nie skleja włosów,
    • nie plącze włosów,
    • dobrze domywa zanieczyszczenia,
    • odświeża włosy.
    Wady:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 4 maja 2024 o 17:32
    Przyjemny szampon, który delikatnie obchodzi się ze skórą głowy
    Na ten szampon natrafiłam w hipermarkecie. Widziałam przychylne opinie na jego temat na Wizażu, a po szybkim zerknięciu na skład i ostatecznie na cenę (mniej niż dycha w promocji) wróciłam z nim do domu. Zapakowany został w butelkę z uchyłkiem na klik, co stanowi wygodną formę wydobywania produktu. Wygląd etykiety jak najbardziej spójny z koncepcją linii produktów jak i przewodnich składników mieszczących się w składzie. Kosmetyk jest bezbarwny, a jego konsystencja jest żelowa. Na szczególną pochwałę zasługuje zapach -jest nieziemski. Kwiatowy, bardzo wiosenny, niczym zapach delikatnych zmysłowych perfum. Szampon ma za zadanie wzmacniać włosy, powodując przy tym ich zmniejszone wypadanie. Ja od szamponu oczekuję przede wszystkim dobrego poziomu oczyszczenia bez jednoczesnego podrażniania skóry głowy, gdyż myję ją codziennie. Moja skóra głowy jest przetłuszczającą się, a włosy na długości są normalne, na końcach lekko suche. Nie są zbyt problematyczne, natomiast skóra głowy wymaga codziennego mycia i przy kontakcie ze zbyt agresywnym myjadłem lubi się podrażnić. Szampon wzmacniający okazał się być bardzo fajnym produktem idealnym do codziennego mycia -nie jest bowiem zbyt agresywny, głowa po nim nie swędzi ani nie ma uczucia dyskomfortu, jest natomiast świeżość, odpowiednie domycie zarówno na skórze głowy jak i na długości włosów. Fajnie, choć nieprzesadnie się pieni, przy drugim myciu zdecydowanie mocniej. Szampon co prawda nie przyczynił się do wydłużenia świeżości, ale nie takie jest jego zadanie i w moim przypadku nawet typowo oczyszczające szampony nie robią takich cudów. Pomimo obietnic producenta szampon także nie wzmocnił włosów, choć na to nie liczyłam, bo nie wierzę w działanie wzmacniające produktów, które spędzają na skórze dosłownie chwilę. Przy regularnym, miesięcznym używaniu produktu skóra czuła się komfortowo i świeżo, a włosy dobrze się sprawowały, choć nigdy nie użyłam szamponu bez odżywki by sprawdzić działanie stricte jego -nie odważyłabym się zrobić tego swoim włosom ;) Uważam więc, że może i obietnice producenta co do wzmocnienia włosów są na wyrost -za to z głównego zadania, czyli oczyszczania, szampon wywiązał się bardzo dobrze. To wcale nie takie proste znaleźć szampon, który przy codziennym myciu nie podrażni ani nie wysuszy skóry. Na uwagę zasługuje więc skład, który to przyczynia się do łagodnego działania na skórę głowy -nie jest tak agresywny, jak to bywa w drogeryjnych szamponach. Myślę, że wrócę do niego ponownie.
  • 17 kwietnia 2024 o 23:47
    Szampon który wzmacnia i genialnie doczyszcza włosy
    Szampon mieści się w zielonej, plastikowej tubie. Ma on dość gęstą konsystencję w przezroczystym kolorze o obłędnym zapachu. Zapach typowo kwiatowy, który utrzymuje się długo na włosach. Szampon jest wydajny. Już mała jego ilość wystarcza aby zaaplikować go na skórę głowy oraz włosy, bardzo dobrze pieni się. Włosy po jego zastosowaniu stają się miękkie, wygładzone, odbite od nasady. Dzięki niemu moje matowe włosy zaczęły błyszczeć i odzyskały zdrowy blask (jestem posiadaczką włosów cienkich z tendencją do wypadania). Dzięki temu produktowi moje włosy zyskały też nieco na objętości. Nie jest to efekt wow ale zauważyłam wizualną zmianę. Włosy są gładkie, efekt puchu zostaje zlikwidowany. Bardzo dobry produkt, który pielęgnuje włosy i daje natychmiastowe efekty. Jeżeli zmagasz się z wypadaniem włosów, to nie ma co liczyć, że ten szampon nagle zahamuje ten proces jednak uważam, że ma duży wpływ na kondycję włosów więc warto go przetestować.
    Zalety:
    • przystępna cena
    • działanie
    Wady:
  • 23 stycznia 2024 o 10:09
    Dobrze myje, ładnie pachnie
    Szampon zamknięty w plastikowej butelce z zamknięciem typu klik z bardzo ładna nawiązującą do natury szatą graficzną. Zapach owoców egzotycznych, dla mnie bardzo ładny rześki i świeży. Konsystencja żelowa, gęsta trochę glutowata, bezbarwna. Szampon jest w miarę wydajny aczkolwiek nie pieni się obficie. Szampon bardzo dobrze oczyszcza włosy i skórę głowy nie podrażniając jej. Jedyny naturalny szampon, który po umyciu nie zostawia tępych w dotyku włosów, nie plącze ich. Mimo to po umyciu nakładam odżywkę. Włosy z łatwością się modeluje, są uniesione od nasady, nie są obciążone wręcz przeciwnie, są lekkie i spreżyste. Czy są wzmocnione? Napewno po stosowaniu tego szamponu ich kondycja nie pogorszyła się. Myślę, że ten kosmetyk zasługuje na uwagę i jeszcze sięgnę po niego nie raz.
  • 10 stycznia 2024 o 21:33
    Roskosz dla zmysłów
    Ten produkt to uczta dla zmysłów. Ten zapach to rozkosz sama w sobie. Co do produktu, jest to pierwszy szampon naruralny ktory nie zostawia tepych włosów i naprawdę działa. Moje włosy mogę myć rządzie niz dotychczas. Znajomi również zaczęli komplementowac moje włosy. Są one mocniejsze i lśniące. Co do wypadania to również zauważyłam mniejsza ilość włosów na szczotce
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl