Świetny, naturalny szampon, który skutecznie oczyszcza włosy i skórę głowy, nawilża i pielęgnuje bez efektu obciążenia.
Włosy są atutem każdej kobietki i każda dba o nie na różne sposoby. Oczyszczanie jest dla mnie bardzo ważne nawet jeżeli chodzi o włosy i skórę głowy.
Moje włosy są bardzo suche, czasem zdarza się, że aż szorstkie, niemile w dotyku, zatem postawiłam na szampon do włosów suchych i zniszczonych od OnlyBio, kto czyta moje recenzje, to może już wie, że pracuje w drogerii i właśnie kupiłam go w Hebe za 15 zł, był wyprzedawany z racji tego, że zmieniła się szata graficzna opakowań marki. :)
To co na pierwszy plan wyróżnia ten produkt to tym razem nie będzie opakowanie lecz skład, który jest bardzo dobry. Szampon zawiera 99% składników pochodzenia naturalnego, znajdziemy tutaj również ekstrakt z aloesu, który jest odpowiedzialny za nawilżenie włosów, biorafinowana surfaktyna z rzepaku sprawia, że szampon bardzo dobrze się pieni mimo naturalnego składu.
Szampon nie zawiera SLS,SLES, PEG, jest testowany dermatologicznie biodegradowalny, wegański i eko certyfikowany.
Szampon micelarny znajduje się w miękkiej, plastikowej tubce o pojemności 250ml. Szata graficzna jest prosta, przejrzysta, miła dla oka, znajdziemy na nim wszystkie niezbędne informacje na temat produktu. Opakowanie jest na tyle miękkie, że bardzo dobrze wyciska się produkt na dłoń, i śmiało, bez problemu można go zużyć do samego końca. Otwór jest odpowiedni i wylewa tyle produktu ile chcemy. W dotyku tubka jest matowa więc łatwo utrzymać ją w dłoniach nawet mokrymi rękami.
Konsystencja jest płynna, raczej z tych rzadszych, więc trzeba szybko aplikować go na włosy by nie spłynął nam przez palce.
Jest bezbarwny i ma bardzo delikatny zapach - lekko ziołowy, roślinny. Mi on bardzo odpowiada.
Szampon zaskoczył mnie od pierwszego użycia. Dobre pienienie się przy produktach naturalnych jest naprawdę rzadkością, a ten robi to znakomicie. Dzięki temu mam pewność, że moje włosy i skóra głowy są dostatecznie oczyszczone. Szampon nie powoduje szybszego przetłuszczania się włosów co dla mnie jest bardzo ważne. Włosy po umyciu tym szamponem dobrze się układają, łatwo rozczesują, nie plączą się i nie kołtunią. Bardzo dobrze były nawilżone, stały się miękkie w dotyku, wygładzone i lśniące. :)
Szampon działa antyceptycznie odkaża i niszczy drobnoustroje na skórze co sprawia, że możemy cieszyć się dłużej świeżą i czystą skórą głowy.
Nie powoduje swędzenia, ani żadnych podrażnień.
Jest bardzo wydajny, przy codziennym stosowaniu wystarczył mi na 2 miesiące. Łatwo się go aplikuje i spłukuje.
Dostępny w Hebe. Regularna cena jest troszkę wygórowana, ale warto czekać na promocje, które są bardzo często na naturalną pielęgnacje nawet do -50% :)
Szkoda, tylko że razem ze zmyciem szamponu zapach również znika z włosów. Mimo to jest delikatny dla skóry głowy ale zarazem mocno oczyszcza i nie obciąża włosów, włosy są lekkie i dobrze się układają.
Bardzo, bardzo polecam !
Zalety:
- wygodna miękka, poręczna tubka o miłej dla oka szacie graficznej, jest lekka, opakowanie biodegradowalne,
- przyjemny lekko ziołowy zapach,
- wydajny,
- bardzo doby skład 99% składników pochodzenia naturalnego, bez SLS, SLES,
- produkt wegański, testowany dermatologicznie, eko certyfikowany,
- bardzo dobrze się pieni, aplikuje i spłukuje,
- odpowiednia konsystencja,
- skutecznie oczyszcza włosy i skórę głowy,
- nawilża, sprawia że włosy są miękkie w dotyku, lekkie i błyszczące,
- nie powoduje szybszego przetłuszczania się włosów, nie kołtuni, nie plącze włosów,
- idealnie sprawdzi się do codziennego stosowania,
- nie powoduje swędzenia, podrażnień.
- szkoda, tylko że zapach nie utrzymuje się na włosach po umyciu ale nie uznaje tego za wadę. :)