Nivea Straight & Gloss, Odżywka prostująca włosy puszące się i trudne do ułożenia

• 8 czerwca 2017 o 19:52
    Lubię
    Odżywki i szamponu z tej serii używam od kilku lat. Używałam też balsamu ochronnego do prostowania, ale niestety został wycofany ze sprzedaży. Wlosy po zastosowaniu tej odżywki są miekkie, błyszczące i sypkie. Są zauważalnie gładsze, ale napewno nie jest to efekt jak po prostownicy.
  • 31 maja 2017 o 18:41
    Polecam
    Tą odżywkę kupiłam w Rossmannie na wyprzedaży. Odżywka ma konsystencję dość gęsta, o lekkim zapachu magnolli. Włosy po jej użyciu są miękkie w dotyku, fajnie wygładzone, łatwo można rozczesać włosy oraz nadaje blasku. Czy chroni przed puszenie się ? Trudno mi powiedzieć, ponieważ mnie się włosy nie puszą tak bardzo.
    yromem
    1 maja 2017 o 19:47
    Poskramiacz puszku
    *Odżywka bez wątpienia ma ciekawe działanie, z takim spotkałam się pierwszy raz. Otóż w przypadku cienkich włosów rzeczywiście bardzo wyraźne jest znaczne rozprostowanie kosmyków! *W moim przypadku odżywka całkowicie wyeliminowała puszenie. Kosmyki były idealnie wygładzone, dociążone- gdy szłam włosy, zwykle lekkie i rozwiane przez wiatr, podskakiwały jak sprężynki. Przy użyciu żadnej innej odżywki nie uzyskałam takiego efektu. *Oprócz tego włosy lśniły i wspaniale pachniały- latem:) *Bardzo ważne jest ostrożne dozowanie odżywki- niewielka ilość wystarczy by uzyskać opisany wyżej efekt. Nałożenie zbyt dużej ilości skutkuje "przyklapnięciem" u nasady oraz przetłuszczeniem na długości. *Cena jest w porządku, jak za takie działanie. *Miałam problem ze znalezieniem produktu. Nie było go w trzech drogeriach, znaleziony dopiero w małym sklepie z kosmetykami. *Z pewnością jeszcze kiedyś wrócę do tego kosmetyku. Zwłaszcza, że po pierwszym użyciu czułam pozytywną zmianę. Wiedziałam, że najprawdopodobniej wrażenie jest mocno wyolbrzymione, bo subiektywne. Po wyjściu z domu trzy osoby zwróciły mi uwagę, że moje włosy są.....jakieś inne(;
  • 21 marca 2017 o 12:12
    Klapnięte włosy
    Absolutna rewelacja. Swietnie wygładza, nawilza włosy, nie powoduje ich plątania. Ułatwia rozczesywanie a do tego pieknie słodko pachnie. Szkoda, że nie udało im się połączyć tych efektów z brakiem obciązenia włosów. Są one bardzo oklapniete po umyciu i wyglądaja jak nieświeże lub ulizane. Mam cienkie włosy, więc nie moge pozwolić sobie na taki efekt. Mimo to użytkowałam ją i tak długi okres czasu, pozwalała mi na zrezygnowanie z prostownicy.
    Keke_
    21 października 2016 o 12:12
    Kolejny KWC :)
    Może nie prostuje, ale świetnie wygładza końcówki i całe włosy. Moje końcówki to typowe siano - puszące, trudne to rozczesania, zniszczone... Ta odżywka potrafi je naprawić i polecam każdemu przetestować. Rzadko kiedy kupuję ten sam produkt po raz kolejny, a to jeden z niewielu wyjątków ;) Plusy: + działa! + włosy po są miękkie a w połączeniu z suszarką w ogóle bomba + piękny zapach + ujarzmia moje siano ;) + cena + ułatwia rozczesywanie + "dociąża" końcówki Wady: -opakowanie - ciężko wykorzystać cały produkt, -wydajnośc.