Szampony do włosów

Redken Color Extend, Shampoo Szampon do włosów farbowanych

• 22 września 2019 o 16:16
    Bardzo dobry szampon
    Ten szampon poleciła mi moja fryzjerka, więc postanowiłam go kupić. Dobrze myje i oczyszcza ,nie podrażnia,nadaje włosom połysk i sprężystość. Od kiedy zaczęłam używać tego szamponu to kolor tak szybko mi się nie spiera i nie blaknie. Włosy się nie puszą i nie elektryzują.
    Zalety:
    • Nadaje połysk
    • Wzmacnia
    • Odżywia
    • Nie uczula
    • Wydajny
    • Przedłuża kolor
    Wady:
    Malabar
    29 stycznia 2013 o 17:15
    Naprawdę godny polecenia.
    Na wstępie zaznaczam, że szampon przeze mnie używany został kupiony w USA - z obserwacji własnych, koleżanek i mojej fryzjerki wynika, że zawartość chyba troszkę sie różni - te amerykańskie po prostu działają lepiej, choć to nasza subiektywna ocena. Mam farbowane od lat, jasnobrazowe włosy (+ czesto jasne pasemka), suche, kręcone, trudne do ułożenia. Szampon spisuje sie bardzo dobrze. Rzeczywiście chroni kolor, nie plącze włosów, po spłukaniu nie potrzebuję dodatkowej odżywki - włosy są wygładzone. Po wysuszeniu wygladają ladnie i zdrowo, nie puszą się i nie plączą, są sypkie i błyszczące. Co ważne, po jego użyciu włosy są świeże przez długi czas, wygladają całkiem przyzwoicie nawet 3-4 dni. Dodatkowo posiada także filtry UVA i UVB, co też ma dla mnie duże znaczenie. Cóż, od szamponu nie wymagam cudów - ma za zadanie dobrze oczyszczać, chronić kolor i nie plątać włosów. Podsumowując - zasługuje na 5-tkę z plusem! Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 6 x 1000 ml
    patik79
    21 stycznia 2013 o 11:48
    Przyzwoity dla wlosow, cenowo przecietniak
    Moja przygoda z firma Redken zaczela sie przypadkowo szukajac czegos do przedluzenia zywotnosci koloru na moich wlosach. Ogolnie szampon jest ok dla mnie (tak jak wiele innych) ani mnie nie zachwycil, ani nie odrzucil. Plusy: * delikatny zapach * wlosy sa miekkie, puszyste * ladnie sie pieni Minus: * cena - bo jak dla mnie to kolejny produkt bez emocji * troche swedzi mnie skora glowy :( Co do ochrony koloru (uzywany razem z odzywka z tej samej serii) nie zauwazylam zeby cos specjalnie wydluzyl / przedluzyl; aczkolwiek farba tez nie byla trafiona tym razem i po 3 tygodniach sie wyplukala niestety.