Szampony do włosów

Stapiz Acid Balance, Szampon zakwaszający po farbowaniu

Stapiz Acid Balance szampon zakwaszający 300ml
Stapiz Acid Balance szampon zakwaszający 300ml

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 5 lutego 2023 o 21:36
    Do włosów farbowanych idealny
    Używam tego szamponu zaraz po farbowaniu/tonowaniu włosów oraz później mniej więcej raz w tygodniu - zbyt częste używanie zakwaszających produktów może przynieść efekt odwrotny od zamierzonego. Szampon bardzo dobrze się pieni (dzięki SLS), ma treściwą konsystencję, świetnie rozprowadza się go po skórze głowy. Nie plącze włosów, nie tępi, nie utrudnia późniejszego rozczesania. Włosy po umyciu są odbite od nasady, a na długościach wygładzone, przy regularnym stosowaniu nadaje im zdrowego połysku. Włosy farbowane faktycznie wyglądają lepiej, kolor dobrze się trzyma. Mi zapach bardzo przypadł do gustu ponieważ pachnie winogronowo, ale wiem, że nie każdemu ten zapach się podoba. Cena kosmicznie niska - można go kupić za około 10zł (300ml).
    Zalety:
    • cena,
    • pielęgnacja koloru włosów,
    • włosy odbite od nasady i gładkie na długości,
    • nadaje połysk,
    • nie plącze,
    • zapach owocowy
    Wady:
    • dostępny tylko online lub w hurtowniach fryzjerskich
  • 26 listopada 2021 o 14:01
    Kosztuje niewiele, ale działa! Świetnie pielęgnuje kolor włosów farbowanych
    Używanie szamponu zakwaszającego poleciła mi moja koleżanka, która regularnie farbuje włosy. Choć mam swojego faworyta jeśli chodzi o szampony to jednak postanowiłam zaufać jej radzie i za niewielkie pieniądze zakupiłam butelkę tego szamponu na jednej z internetowych aukcji. Kupiłam go razem z odżywka i zapłaciłam wówczas śmieszne pieniądze. Szampon mocno i intensywnie pachnie, dobrze się pieni. Nie plącze włosów. Nie miałam problemu z rozczesywaniem, a po wysuszeniu moje włosy były ujarzmione, ale nie obciążone. Pasma zostały wygładzone, aż po same końce. Jestem posiadaczką włosów z tendencją do przetłuszczania, ale w tym przypadku szampon nie obciążył ich. Pozostawił mocny zapach. Używam go zawsze po farbowaniu oraz raz na dwa tygodnie. Trzeba się z tym kosmetykiem obchodzić ostrożnie, gdyż możemy łatwo "przedobrzyć" i uzyskać efekt odwrotny do zamierzonego. Regularne stosowanie przyczyniło się do większego utrwalenia koloru, który od teraz służy mi na dłużej i tak szybko nie blaknie.
    Zalety:
    • mocno, intensywnie pachnie
    • dobrze się pieni
    • oczyszcza i odświeża
    • nie obciąża
    • wygładza
    • pielęgnuje kolor
    • nie plącze pasm
    • ujarzmia i dociąża
    • niedrogi
  • 18 lutego 2021 o 20:04
    bardzo dobry
    Jestem z niego barzdo zodowolna. Konsystencja w sam raz, nie za g ęsta , nie za rzadka. Idealnie się rozprowadza po włosach. Włosy są po nim mięciutkie, lśniące, lejące się. Zapach jest bardzo przyjemny.
  • 12 sierpnia 2020 o 14:52
    Bomba
    Włosy są jak po wizycie u fryzjera! Zapach utrzymuje się to następnego mycia. Rewelacja! Włosy są mięciutkie, błyszczące lecz troszkę się puszą. Musze użyć prostownicy bo nie lubię efektu pusz ap na włosach
    Zalety:
    • Długo utrzymujący się zapach
    • Błyszczące włosy
    • Konsystencja
    Wady:
    • Lekki efekt pusz ap
  • 1 stycznia 2020 o 17:31
    Fajny
    Szampon zakwaszający do włosów Acid Balance marki Stapiz używam po każdym farbowaniu. Doskonale oczyszcza zarówno skórę głowy jak i włosy, które po jego użyciu lepiej się układają, są lśniące, ujarzmione i wygładzone, ale nie obciążone. Dla mnie to jest dowód, że produkt dobrze domyka łuski włosa. Opakowanie to plastikowa butelka z atomizerem w pojemności 300 ml. Szampon jest bardzo wydajny, ponieważ wystarczy kropelka na dłoń do umycia średniej długości włosów. Cena też jest przystępna. Dodatkowo produkt doskonale się pieni i łatwo go spłukać. Ma przyjemny, lekko owocowy zapach. Kosmetyk godny zainteresowania.