Wody toaletowe damskie

MEXX PURE WOMAN WODA TOALETOWA 50 ml

JoJell
    9 kwietnia 2024 o 0:38
    Wycofali mój ukochany zapach :(
    Jestem naprawdę wybredna, jeśli chodzi o zapachy dla kobiet, bo jak dla mnie większość można zaliczyć do następujących kategorii: dusząco słodkie, dusząco ciężkie oraz zapachy w estetyce pseudo Chanel, Pani Walewskiej i "Być może". Tak więc gdy w końcu jakiś zapach mi się spodoba, to trzymam się go z uporem maniaka i tak było z Mexx Pure Woman. Mexx Pure Woman mimo swojej dość słabej trwałości (jak to zwykle bywa w przypadku EDT) oczarował mnie od pierwszego powąchania. Trafiłam na niego bodajże w drogerii na R., bo design flakonu oraz nazwa przyciągnęły moją uwagę (lubię świeże perfumy i stąd odruchowo sprawdzam zapachy określane jako "pure"). Zapach, jak sama nazwa wskazywała był świeży i do tego kwiatowy. Była to naprawdę fajna kombinacja. Warto wspomnieć, że gdy używałam Mexx Pure Woman, to nie było osoby, która by mi nie powiedziała, że mam naprawdę ładne perfumy. Ten subtelny i świeży zapach widocznie dobrze komponował się z moją skórą. No i właśnie miałam zamawiać nowy flakon i odkryłam, że produkr wycofano. :( Wycofanie tego zapachu śmiało mogę zaliczyć do moich prywatnych "problemów pierwszego świata". Przede mną kolejne, długie poszukiwania nowego, ukochanego zapachu... :(
    Zalety:
    • Świeży, lekki, z kwiatową nutą zapach
    • Ładny design butelki
    • Cena w drogeriach
    • To, że produkt wycofano :(
  • 18 grudnia 2023 o 21:55
    Ulubione letnie perfumy
    To zdecydowanie moje ulubione perfumy, zwłaszcza w okresie letnim dzięki swojej świeżości. Ani wcześniej ani później nie natknęłam się na żadne podobne, a wiele osób pytało mnie o zapach, który noszę. Cena jest atrakcyjna, chociaż niestety trudno dostać je stacjonarnie.
    Zalety:
    • Oryginalny zapach, cena
  • 18 maja 2022 o 16:49
    Mexx pure
    Świetny kobiecy zapach! Bardzo świeży kwiatowo-owocowy, sprawdzi się na każde wyjście, warto mieć w torebce by po całym dniu znów poczuć efekt lekkości. Jedyny minus jak dostrzegłam to czas jaki utrzymuje się na skórze - za krótko.
    Zalety:
    • Świeżość zapachu
    Wady:
    • Krótki czas jaki utrzymuje się na skórze.
  • 24 lutego 2021 o 22:49
    Mój ulubiony
    Świetny kwiatowo owocowy zapach bardzo świeży lekko słodki. Później wyczuwalny bardziej subtelny słodki zapach wanili - ulobiony zapach mojego męża Ładna poręczna butelka często zabieram w podróż i nigdy sie nie zbiła. Mógłby się trochę dłużej utrzymywać ale jak dla mnie jest ok
    • Ladene opakowanie
  • 30 maja 2020 o 14:58
    Lubiłam go używać :)
    Wybrałam go zawiedziona tym, że nie znalazłam w Rosie innego Mexxa - Fly high, a koniecznie chciałam coś kupić. Jednak cena w sklepie mnie lekko odstraszyła, więc na pomoc przyszło allegro :P Kupiłam dużą butelkę za dość korzystną cenę, jakieś 50 zł. Trwałość to około 4 godzin, trochę było go czuć na odległość, ale dość delikatnie. Tak w sam raz. Nie wiem jak opisać zapach. Dla mnie był luzacki, sportowy, lubiłam ubierać go do skórzanej kurtki na wiosnę. Czułam nuty ozonowe, trochę czegoś zielonego i świeżego. Nie mogę jednak wyodrębnić niczego konkretnego. Kiedy do sprzedaży weszły perfumy od J. Lo - Glow (tylko nie pamietam, który dokładnie), zastanawiałam się skąd ja znam ten zapach - a on po prostu dla mojego nosa był bardzo podobny do Pure, na tyle, że do tej pory mi się tak kojarzy (z tym, że Glow jest nieco bardziej elegancki). Flakonik zgrabny, w kształcie łezki z wytłoczonym napisem. Ładny, ale zwyczajny. Przyjemnie mi się go używało, ale więcej go chyba nie kupię. Jest mnóstwo innych perfum do wytestowania.