Piękna kwiatowo-owocowa kompozycja, zmysłowy i pociągający za sobą ogon zapach.
Wodę toaletową od marki Mexx otrzymałam już bardzo dawno temu w prezencie, troszkę odczekały swoje, zwłaszcza, że napoczętych mam kilka flakonów z perfumami i w zależności od nastroju psikam się co chwilę czymś innym :D Nie bardzo wiem, jak z dostępnością tego zapachu, wiem tylko, że w drogerii Hebe go nie ma, ale na pewno internetowo jest dostępny na wielu stronach.
Zapach z 2015r. Moja pojemność to 30ml, więc malutko. Flakon jest w podłużnym, prostokątnym kształcie tylko z drobnymi napisami na przodzie, bardzo minimalistyczna i prosta. Zapakowany został w ofoliowany kartonik o podobnym minimalistycznym, kobiecym wzorze z piękną panią w kapeluszu w roli głównej :) . Flakon jest przeźroczysty więc można śmiało śledzić zużycie perfum. Atomizer działa sprawnie, nie zacina się i rozpyla odpowiednią mgiełkę zapachu.
Koszt tych perfum jest różny w zależności od pojemności.
Zapach jest niesamowicie kobiecy, słodki, zmysłowy z nutką owoców, jest optymistyczny, seksowny, uwodzicielski, otulający u mnie wywołujący radość na twarzy. Idealny do stosowania na dzień a przede wszystkim w cieplejsze dni.
Zapach jest także subtelny, intensywnie owocowy, lecz dla mnie nie przesadnie, nie przysparza o ból głowy. W moim odczuciu to zdecydowanie zapach na dzień, do pracy, lecz nie na wieczorne wyjścia.
Kompozycja ta sprawdzi się dla Pań lubiących kwiatową woń, gdy po raz pierwszy ich użyłam od razu na myśl przyszedł mi zapach kwitnących świeżych kwiatów i owoców. To kompozycja w której dominują takie nuty jak : gruszka, pomarańcza, jaśmin, piżmo, wanilia, lilia. Są wyjątkowe, dla kobiet radosnych, optymistek, cieszących się każdą chwilą. :)
Mimo swojej intensywności ta woda toaletowa nie jest szczególnie trwała, utrzymuje się różnie ale max to 3-4 h na skórze jak i na ubraniach - w ciągu dnia trzeba ponawiać aplikację co za tym idzie tracą na wydajności i szybko znikają z flakonu, a po kilku ponownych aplikacjach zapach może się już nudzić i przytłaczać swą słodkością..
Nie jestem dobra w pisaniu recenzji o perfumach, mam ich całkiem sporą kolekcję a zawsze ciężko mi się zabrać aby coś o nich napisać :D
Uważam, że jest to dość ciekawa kompozycja, są świetnym dopełnieniem każdej stylizacji i umilają każdy dzień. Muszę odjąć niestety gwiazdkę za słabą trwałość i wydajność.
Czy kupię ponownie? Nie wiem, na rynku jest teraz tyle perfum, że wolę przetestować jakieś inne kompozycje :)
Zalety:
- minimalistyczny design,
- piękna kwiatowo-owocowa kompozycja,
- sprawnie działający atomizer,
- zdecydowanie kobiecy zapach, uwodzicielski, radosny,
- idealny na dzień wiosna/lato.
- dostępność.