Wody toaletowe damskie

• 4 lipca 2020 o 23:58
    Wcale nie taki "różowy"
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Perfumy to moja miłość, mogłabym je kupować i testować bez końca. Jako, że zazwyczaj kupuję duże butelki (ekonomicznie, wiadomo!) to często w połowie opakowania chcę już coś nowego - wtedy na ratunek przychodzą mi próbki :D Ciekawość zaspokojona, a ja zużywam fiolkę w 2 dni i nic mi nie zalega na półce ;) Tak też było z Guess Girl, które bardzo mnie ciekawiły, ale wciąż ich nie nabyłam w pełnowymiarowym opakowaniu - zamówiłam więc próbkę. Byłam w 100% pewna, że wiem co do mnie trafi w tej fiolce - malina i bergamotka w nutach zapachowych, do tego orchidea, a całość zapakowano w różowy flakon ze wstążką - oczywiście, że to będzie słodki, różowy zapach na wzór Celebre Avonu czy Touch od Pink Lacoste! Tymczasem... to jest bardzo letni, słoneczny zapach! Idealnie trafiłam z zamówieniem, bo przyszły do mnie w czerwcowy upalny dzień i sprawdziły się w tym czasie idealnie! Guess Girl są bardzo owocowe, słodkie, letnie. Pachną dla mnie mixem owoców tropikalnych - czuję nuty, których absolutnie nie ma w składzie. Mango, papaja, pomarańcza - dla mnie jest to bardzo "pomarańczowy" zapach i właśnie w taki flakon bym je ubrała. Bardzo rześkie, pięknie rozwijają się na skórze i ogólnie są takie bliskoskórne. Mam wrażenie, że upał i ciepło im służy i wydobywa z nich to, co najpiękniejsze. Ja uwielbiam takie zapachy latem, przywodzą mi na myśl gorące wieczory i totalny luz. Gdybym miała przyrównać je do jakiegoś zapachu to moja pierwsza myśl to Heat Rush od Beyonce i chyba już wycofany zapach Elite Models "Rio Glam Girl" - one były równie tropikalne i owocowe. Trwałość raczej standardowa dla lekkich zapachów - nie ciągnie się ogonem, ale muszę przyznać, że długo czuję je blisko skóry. Flakon oceniam jako uroczy, dziewczęcy (na podstawie zdjęć z neta :D), choć jak wspominałam, ja bym je widziała w cieniowanym pomarańczowo-żółtym flakoniku. Daję solidne 4*, myślę że skuszę się na nie, jeśli dorwę je w dobrej promocji.
  • 2 września 2019 o 17:52
    Ulubiony
    Delikatny słodki dziewczęcy ale nie mdły zapach, utrzymujący się niesamowicie długo! Co jest dla mnie bardzo ważne, zamknięty w różowej buteleczce która z tiulem u góry niezbyt mnie zachwyciła bo wyglądała dosyć tandetnie, sam perfum jednak to cudo, ma wszystko czego oczekuje od perfum, pięknie pachnie, nadaje się i na dzień i na wieczór oraz trwałość.
    Zalety:
    • piękny uniwersalny zapach
    • bardzo trwałe
    • duża pojemność
    • wydajne
    Wady:
    • troszkę tandetne opakowanie
    Oliton
    4 lutego 2019 o 15:44
    Zaskakująco dobre
    Nie spodziewałam się po nich nic specjalnego- dostałam jako prezent. Flakon zupełnie nie w moim stylu- róż, tiul, kwiatki. A w środku zaskoczenie. Zapach idealny na co dzień- delikatny, nie narzucający się. Bardzo bezpieczny, a przy tym z lekkim pazurem. Noszę do biura i kilka razy pytano mnie o zapach. Jest bardzo trwały- trzyma się u mnie minimum 8 godzin. O cenie się nie wypowiem, gdyż był to prezent.
  • 5 stycznia 2019 o 17:55
    Słodki
    Zacznę od tego że perfumy są w prze pięknym flakonie. Korek i wstążka dodają mu dziewczęcości. Pachną prze cudnie kwiatowo-owocowo. Nuty zapachowe świetnie ze sobą współgrają. Dla mnie są słodkie ale nie mdłe, nie przesadzone zrobione w punkt. Używam ich teraz bo cudownie mnie otulają swoją słodyczą a tego właśnie potrzebuje w te zimowe dni. W lecie również się sprawdzają i pięknie układają się na skórze. Trwałość produktu to ok 5h na skórze, na ubraniach cały dzień je czuć a na szalu/chuście spokojnie parę dni jest wyczuwalny. Zdecydowanie polecam zwolennikom ciepłych, słodkich, otulających zapachów.
    Zalety:
    • Zapach,
    • Trwałość,
  • 22 października 2016 o 11:53
    Za słodko
    W pierwszym odruchu zapach mi się spodobał - kwiatowy, delikatny, dziewczęcy. Na dłuższą metę zaczął mnie przytłaczać. Do tego stopnia, że pozostałe pół buteleczki stoi na półce już 1,5 roku. Brak mu klasy, jakiejś odrobiny wyrafinowania. Jest za bardzo pudrowy, kiczowaty :D A może po prostu gdzieś w międzyczasie z niego wyrosłam?