W tytule zawarłam kwintesencję opinii, i to by w zasadzie mogło wystarczyć, tym bardziej, że na Portalu wizaż widywałam już recenzje o długości trzech krótkich linijeczek.
Ponieważ jestem gadułą, radzę sobie ze słowem pisanym, a i wydaje mi się, że Czytelniczki Portalu Wizaż oczekują jednak bardziej kompetentnej i uzasadnionej opinii – napiszę coś więcej, tym bardziej, że tuszu (obu wersji – również tej extraczarnej) używałam przez kilka lat, więc jako testerka jestem wiarygodna.
Tusz jest po prostu bardzo dobry, mam porównanie z ekskluzywnym tuszem, i ujmę to tak – jeśli będzie mnie stać – wybiorę ten droższy, bo mnie ujął i jest idealny pod każdym względem, ale jeśli nie – bez wahania sięgnę po Lash Wings, ponieważ – w zasadzie niemal nie ustępuje w niczym temu ekskluzywnemu.
Zacznę od opakowania Lash Wings – nie jest to może szczyt wyrafinowania, natomiast buteleczka jest po prostu ładna.
Asymetryczna szczoteczka. Jej używanie wymaga pewnego zamysłu i wprawy, bo po dziś dzień w zasadzie nie mam pojęcia, która jej strona ma jaką funkcję i zastosowanie, ale używam intuicyjnie tej strony z dłuższymi włoskami i – jestem zachwycona efektem. Jednym płynnym, raczej precyzyjnie powolnym gestem widocznie "rozczesuje", rozdziela rzęsy, chwytając nawet te krótkie w kącikach oka, i pokrywa je równomierną, cienką, choć wyraźną warstewką – aż po same końce, wyraźnie je w ten sposób wydłużając i jednocześnie trwale podkręcając.
Całe rzęsy zyskują kształt i wygląd misternego wachlarza, "otwierającego" oko, i nadającego mu zmysłowy, uwodzicielski kształt.
Bez sklejenia, obciążenia, grudek, osypywania się i odbić na dolnych powiekach.
Rzęsy wyglądają na pięknie podkreślone, i jednocześnie naturalnie.
Szczerze polecam, bo kosmetyk daje wspaniały, elegancki i uwodzicielski efekt na miarę luksusowego tuszu – w cenie około trzykrotnie niższej, i z możliwością nabycia go w czasie akcji promocyjnej.
Zalety:
- efekt – pięknie, wyraźnie choć dość naturalnie, trwale, podkreślone rzęsy,
- pogrubienie,
- wydłużenie,
- podkręcenie,
- brak obciążenia, grudek, rozmazywania się, osypywania się, i odbijania na dolnych powiekach,
- dokładne pokrycie każdej rzęsy,
- aplikacja asymetryczną szczoteczką – wymagająca pewnej wprawy, którą nabywa się już po 2-3 użyciach, i wówczas nie sprawia problemu,
- cena – do przyjęcia (zwłaszcza w trakcie całkiem częstych promocji Marki) biorąc pod uwagę efekt
- Trwałość