Peelingi do twarzy

Zrób sobie krem Peeling ze skały wulkanicznej

• 1 stycznia 2023 o 12:54
    Gruboziarnisty.
    Kupiłam dla odmiany, bo zwykle zamawiam korund, ale tak średnio przypadł mi do gustu. Miał być alternatywą dla peelingu do twarzy, stał się alternatywą dla peelingu do ciała. Jest to taki pokruszony pumeks. Ma dość duże, ostre, drobinki co nie do końca mi pasuje. Zdzierać zdziera, ale nie tak dokładnie jak korund. A nawet nie tak dokładnie jak drobinki kawy. Ale zdecydowanie lepiej niż np. peeling cukrowy. Jest dość ostry i trzeba uważać, żeby się nie podrapać za mocno. Zużyłam do ciała, dodając go do żelu pod prysznic. Sprawdził się dobrze, ale nie jest faworytem. Podsumowując, to peeling gruboziarnisty. Bardzo wydajny. Fajna sprawa, bo można dodać go do dowolnego kosmetyku i uskuteczniać złuszczanie. Moim faworytem jest peeling kawowy, ale jeśli chodzi o tradycyjne peelingi do ciała (na przykład cukrowe) to rozwiązanie z tym produktem zdecydowanie wygrywa. Tu można sobie samemu regulować moc złuszczania. Jednak ta jego grubość jest dla mnie na minus, wolałabym, żeby był ciut bardziej zmielony, dlatego nie wiem czy kupię go ponownie.
  • 6 września 2015 o 11:10
    Zdzierak nad zdzieraki! Ostrożnie z nim ;)
    Zanim przejdę do recenzowania- nie wiem, czy jeszcze go kupię ponieważ jest bardzo wydajny i baaaaardzo powoli go ubywa. Ten peeling to zdzierak nad zdzieraki. +Gruboziarnisty +Bardzo ostry +Peelinguje dokładnie jak nic innego +Wygładza i ujędrnia jak mało co +Drobinki są stałe więc można się nim masować ile ma się siłę i ochotę- nie rozpuszczają się +Spłukuje się bez problemów Wiele z tych zalet może być jednocześnie wadami, jeżeli peeling wykonujemy zbyt mocno i nie mamy wyczucia. Można się wtedy z łatwością nabawić podrażnień a nawet obtarć jak po spotkaniu pierwszego stopnia z asfaltem- miałam takie na twarzy. Nic przyjemnego. -Trzeba więc z nim bardzo ostrożnie się obchodzić. -Podrażnia moje ręce. Są delikatne i suche, a peeling naprawdę ostry. Używam go rzadko, łączę z kremowym żelem pod prysznic. Jest naprawdę dobry ale tylko raz na jakiś czas. Polecam spróbować- byle delikatnie ;) Używam tego produktu od: Ponad roku Ilość zużytych opakowań: W trakcie 1 opakowania 40 g
  • 7 kwietnia 2015 o 17:15
    Jeden z lepszych
    !Jestem recenzentem! Kupiłem ten peeling, ponieważ chciałem mieć coś mocniejszego. Mam niby wrażliwą skórę, ale tylko na chemię, sama w sobie jest normalna, dobrze znosi ostre drobinki. + cena + wydajność (jest mega, ćwierć łyżeczki na porcję żelu do mycia twarzy i to i tak jest za dużo) + dostępność (tylko ZSK, ale przy zamówieniu co pół roku...) + nie podrażnia + przyspiesza wchłanianie wszystkich możliwych specyfików + zauważyłem nawet spowolniony odrost zarostu :D (normalnie co 3-4 dni, a prz stosowaniu 3 razy w tygodniu goliłem się nawet co 5 dni, nie wiem jakim prawem) + zapach, a raczej jego brak Nie jest to ideał, ale na pewno wart wypróbowania. Mi krzywdy nie zrobił. Używam tego produktu od: 3/4 roku Ilość zużytych opakowań: Cały czas męczę 100 ml
  • 17 kwietnia 2014 o 21:41
    Zbyt mocny.
    Zalety : - Cena. - Dostępność. - Poprawia krążenie. - Całkiem dobrze zdziera. - Poprawia wchłanianie kremów/serum. - Bardzo wydajny. - Wygładza. - Dobrze oczyszcza. - Usuwa suche skórki. - Bez żadnych wypełniaczy, tylko wyżej opisany składnik. Wady : - Nieprzyjemnie się użytkuje. Drobinki są całkiem spore i ostre. Podsumowując - nie wiem czy kupię ponownie. Drobinki są zbyt duże i ostre. Do ciała sprawdza się świetnie, do twarzy zdecydowanie wolę korund. Mimo to polecam wypróbować - cena to groszowa sprawa a produkt wydajny. Używam tego produktu od: dawna. Ilość zużytych opakowań: jedno 50 ml.
    kmjk
    14 października 2013 o 9:30
    najlepszy!
    przeczytałam o nim na blogu Idalii, jej zachwyty od razu mnie zaintrygowały :) pomyślałam że skoro i tak miałam robić zamówienie na zsk to dlaczego nie spróbować? 50 ml to dużo, ale w końcu to tylko 4 zł jeśli to będzie niewypał. w pracy nie wytrzymałam i otworzyłam dopiero co odebraną paczkę. pudełeczko solidne, musiałam użyć trochę siły, ale to dobrze, przynajmniej w podróży samo się nie otworzy :) "to? ta drobnica jest taka rewelacyjna?" zupełnie mi to nie pasowało. wieczorem wymieszałam z odrobiną olejku i zaczęłam zdzieranie. ach, cóż to był za zabieg :D aż nie chciało mi się przestawać i zmywać. mimo że bardzo lekko dociskałam to cudnie drapało - nie za mocno, nie za słabo. po zmyciu wszystkich drobinek nie mogłam przestać dotykać swojej buzi. co za gładkość! inne peelingi niech się schowają! żaden nigdy mi czegoś takiego nie zapewnił! stanowczo moje KWC :) Używam tego produktu od: 1 miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 (w trakcie)