Peelingi do twarzy

Nivea Purify Rice Scrub Peeling ryżowy do twarzy z BIOaloesem

• 15 grudnia 2023 o 10:00
    Świetny peeling
    Na pewno ogromnym plusem tego produktu jest całkowicie naturalny skład. Po użyciu peelingu, skóra jest gładziutka i przyjemnie nawilżona. Mimo, że zdawałam sobie sprawę, że jest to peeling enzymatyczny i granulek w nim nie znajdę, to oczekiwałam troszkę lepszego efektu usuwania złuszczonego naskórka. Peeling dość ciężko się nakłada, co jest malutkim minusem, ale ogólnie jestem zadowolona z tego zakupu.
    Ziebka
    5 października 2023 o 11:48
    Ciekawy produkt
    Kiedyś totalnie rozczarował mnie krem tej marki i po nim w życiu sama z siebie nie kupiłabym ich kosmetyków. Peeling dostałam w prezencie i tak jak podeszłam do niego bardzo sceptycznie tak się bardzo zdziwiłam. Produkt jest bardzo dobry, opis 100% zgodny z efektami. Peelingujące cząsteczki dość mocno ścierają naskórek. Dobrze wygładza, zwęża pory. Stosuję najpierw jako maskę, potem delikatnie masuję twarz. Kwasy dają skórze zastrzyk energii. Wystarczy niewielka ilość, dzięki temu produkt jest wydajny.
    olia14
    24 marca 2023 o 16:38
    Mocno średni produkt
    Peeling ani nie zachwycił ani jakoś mocno nie zawiódł. Lubię używać zarówno peelingów enzymatycznych jak i mechanicznych, ale od tych drugich oczekuje raczej mocniejszych drobinek i konkretnego oczyszczenia skóry. Niestety peeling ryżowy tego mi nie daje. Jest na tyle delikatny, że można używać go na co dzień, co można byłoby uznać za zaletę ale mimo wszystko nie chciałabym tak podrażniać mojej cery. Plus za wygodne opakowanie, które dozuje odpowiednią ilość produktu. Zapach delikatny i raczej przyjemny. Końcówkę zużyłam już jako peeling do ciała i w tej roli sprawdza się chyba lepiej.
    Zalety:
    Wady:
    • Nie oczyszcza tak mocno jak inne peelingi mechaniczne
    • Zbyt delikatny
  • 7 marca 2022 o 10:50
    Przeciętny
    Ten peeling to raczej żel do oczyszczenia twarzy z delikatnymi drobinkami. Efekt peelingujacy jest słaby - taki tylko powierzchowny, ale po jego zastosowaniu skóra jest nawet nawilżona bez uczucia ściągania. Peeling łatwo się rozprowadza i łatwo zmywa, jest wydajny.
    • świeży zapach
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • słabo peelinguje
    • zbyt delikatny
    • nie czyści z zaskórników
  • 27 października 2021 o 19:36
    Oczekiwałam o wiele więcej a peeling tylko wygładza i usuwa zrogowaciały naskórek
    Peeling ryżowy z bioaloesem jest najbardziej intensywnym peelingiem z serii Nivea Rice Scrub. Peeling zamknięty jest w poręcznej tubce z zamknięciem na klik. Szata graficzna jasnozielona z grafika ryżu. Konsystencja peelingu dość gęsta , z wieloma drobinkami i lekkim zapachem aloesu. W skład wchodzi organiczny ryż i aloes. Peeling należy stosować do 2 razy w tygodniu ze względu na jego intensywność. Peeling faktycznie jest dość mocny, ładnie wygładza cerę ale z oczyszczeniem jej ma troszkę problem. Peeling usuwa zrogowaciały naskórek ale pory oczyszcza tylko powierzchniowo o dogłębnym oczyszczeniu nie ma tutaj mowy. Aloes ma tutaj za zadanie nawilżyć i łagodzić podrażnienia. Moja cera wręcz przeciwnie ani nie jest nawilżona a podrażnienia nie łagodzi wręcz je zaostrza. Jeżeli chodzi o pory i produkcje sebum to nie widzę żadnej różnicy. Peeling poprostu usuwa zrogowaciały naskórek i tyle. Wydajnosc produktu bardzo dobra, dość duża tubka 75ml starcza na długi okres czasu tylko fajnie gdyby produkt spełniał obietnice producenta.
    Zalety:
    • wygładza
    • usuwa zrogowaciały naskórek
    • ładny design
    • wydajny
    • fajny skład
    Wady:
    • brak dogłębnego oczyszczenia
    • brak zwężenia porów i nadmiaru sebum
    • brak nawilzenia