Peelingi do twarzy

Himalaya Herbals Gentle Exfoliating Apricot Scrub Peeling morelowy delikatnie złuszczający

Himalaya PILING MORELOWY DELIKATNIE ZŁUSZCZAJĄCY do cery tłustej 75ml

• 27 lutego 2025 o 22:37
    Fantastyczny produkt.
    Peeling zamknięty jest w wygodnym opakowaniu. Ma ładny, słodki morelowy zapach. Konsystencja jest gęsta i kremowa. Dobrze się rozprowadza. Ma w sobie bardzo dużo drobinek peelengujących. Pięknie złuszcza martwy naskórek. Skóra po zmyciu jest gładka, miękka, odświeżona, zmatowiona a zarazem subtelnie rozświetlona. Wydaje się być nawilżona i odżywiona. Nie podrażnił mojej cery. Produkt jest bardzo wydajny.
  • 13 października 2024 o 16:08
    Świetnie mi ale sprawdził!
    Peeling do twarzy ma ładny, słodki morelowy zapach. Konsystencja jest gęsta, zbita ale dobrze się rozprowadza. Ma bardzo dużo drobinek peelengujących. Pięknie złuszcza martwy naskórek. Skóra po zmyciu jest gładka, miękka, odświeżona, zmatowiona a zarazem subtelnie rozświetlona. Wydaje się być nawilżona i odżywiona. Mimo, że to bardzo dobry "zdzierak" nie podrażnił mojej cery. Mam wrażenie, że "wypchnął" na wierzch drobne niedoskonałości, co jak dla mnie jest plusem, bo nie wyjdą w najmniej oczekiwanym momencie i można się ich szybko pozbyć. Produkt jest bardzo wydajny. Ten morelowy peeling jest zdecydowanie jednym z lepszych spośród tych, które testowałam.
  • 13 czerwca 2023 o 10:32
    Nie ma nic wspólnego z morelą
    Chwytliwa nazwa i obrazek moreli na opakowaniu przykuł mocno moją uwagę. Uwielbiam morele i ich zapach a do tego ładnie pachnące kosmetyki. Niestety w tym przypadku okazało się, że to tylko nazwa nie mająca z morelką nic wspólnego. Szkoda, pierwsze wrażenie na duży minus. Zamknięty w poręcznej tubce scrub spisuje się bardzo dobrze i jestem pozytywnie zaskoczona jego działaniem. Dla jednych może okazać się za mało delikatny (producent sugeruje, że produkt jest delikatny) gdyż posiada dość mocno wyczuwalne drobiny ścierające jednak dla mnie okazał się w sam raz. Lubię kiedy czuję mocne tarcie na skórze i tylko wtedy mam wrażenie, że skóra jest odpowiednio oczyszczona. Wiem, że powinnam uważać na tego typu peelingi przy wrażliwej i naczynkowej cerze jednak nie umiem oprzeć się gładkości którą zapewniają mi mocne peelingi. Ten jest w sam raz, nie za mocny, nie za słaby. Na duży plus konsystencja produktu. Pozwala ona na idealne dozowanie kosmetyku a co za tym idzie na rewelacyjny komfort w użytkowaniu. Tubka 75 ml pozwala nam długo rozkoszować się działaniem produktu i starcza na prawdę na długo. Scrubu używam głównie wieczorem po wcześniejszym oczyszczaniu i zdarza mi się użyć go na dekolt oraz plecy gdzie mam problemy z zaskórnikami. Rano skóra jest nadal świeża i gładka co nie jest takie oczywiste po wielu kosmetykach. Generalnie polecam! Dobra cena jednak nie wiem jak z dostępnością gdyż kosmetyk ten trafił w moje ręce przez przypadek. Odejmuję gwiazdkę za obiecaną morelkę której nie ma. Szkoda!
    mygus
    25 stycznia 2023 o 21:21
    gładka skóra
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Peeling kupiłam w wersji w seszetce (2x6ml) w jakiejś dużej promocji na allegro. Produkt kosztował mniej niż 2 zł. Jedna saszetka wystarczyłaby pewnie na 4 użycia. Nie nazwałabym tego peeling delikatnym bo drobinki są spore, nie wiem czy przy regularnym stosowaniu nie podrażniłyby cery. Na pewno nie jest to produkt dla wrażliwców. Przy stosowaniu raz na jakiś czas daje szybki efekt wygładzonej i miękkiej skóry - dla mnie super :)
    Zalety:
    • Zalety:
    • nieinwazyjny zapach
    • mega tani
    • efekt gładkiej skóry
    Wady:
    • Wady:
    • nie ma efektu "wow" ale za tę cenę zupełnie się tego nie spodziewałam.
  • 8 października 2022 o 18:48
    Delikatny to on na pewno nie jest
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Peeling kupiłam w wersji podwójnej saszetki (2x 6 ml). Produkt był w zestawie z innymi tego typu kosmetykami, kosztował około 1.50 zł. Niedawno miałam okazję wypróbować inny peeling marki Himalaya (oceniony na 4 gwiazdki), i ten niestety wypada przy tamtym blado. Peeling ma dość gęstą konsystencję, jest w nim sporo pomarańczowych drobinek. Okazały się być bardzo ostre. Dla wrażliwych twarzy się nie nadaje, zdecydowanie nie polecam próbować. Ja mam skórę mieszaną, głównie suchą i nie polubiłam się z tym produktem. Nie zrobił mi krzywdy, ale nie był komfortowy w użytkowaniu. Jestem przekonana, że przy dłuższym stosowaniu wystąpiłyby negatywne efekty. Peelingu używałam dwa razy w tygodniu, jedna saszetka (6 ml) wystarczyła mi na 4 zastosowania. Peelingu w saszetce jeszcze zostało, ale był już za mocno zaschnięty i nie nadawał się do użytku. Zapach również nie przypadł mi do gustu. Był chemiczny, nieprzyjemny i niepodobny do niczego konkretnego. Spodziewałam się czegoś zupełnie innego. Ogólnie rzecz biorąc, mam wrażenie że peeling bardziej zdziera skórę niż ją oczyszcza. O usunięciu zaskórników oczywiście nie ma mowy. Jest wydajny, ale brzydko pachnie i zbyt ostro traktuje skórę. Zdecydowanie bardziej wolę wersję z miodłą, chociaż ona jest z kolei zbyt delikatna. Dla mocno zanieczyszczonej, tłustej skóry może będzie to dobry produkt. Ja do niego już nie wrócę.
    Zalety:
    • Powierzchniowe oczyszczenie skóry