Wody perfumowane damskie

Cacharel Lou Lou woda perfumowana 30 ml dla kobiet
Cacharel Lou Lou 30ml woda perfumowana
Cacharel Lou Lou Woda Perfumowana dla Kobiet 50ml
Cacharel Lou Lou Woda perfumowana dla kobiet 50 ml 50 ml

Nasi użytkownicy zostawili 87 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

jajagna
    22 maja 2022 o 8:47
    Kremowy geniusz
    Najpierw o flakonie: jest wręcz szkaradny. Jestem przekonana, że to niebieskie coś wiele osób może zniechęcić nawet do testów i gdyby te same perfumy umieścić w pięknej buteleczce z przezroczystego szkła, to miałyby o wiele większe powodzenie. Na plus jest to, że jest genialny do torebki. Ale najważniejsza jest zawartość. Nie znałam Lou Lou sprzed lat. Poznałyśmy się względnie niedawno i jesteśmy przyjaciółkami. Ten zapach przeszedł oczywiście reformulację, ale ponoć nie bardzo mu zaszkodziła, stał się bardziej przystępny dla nowoczesnych nosów, więc znam nową wersję. Nowy-stary zapach, taki jak się kiedyś robiło perfumy, czyli silny, wręcz krzykliwy, niezwykle złożony i bardzo trwały. Dla mnie to zapach kremu, wanilii, heliotropu z lekką nutą kadzidła. Tak pachnie pewna siebie i swojej kobiecości kobieta. Wrażliwe, delikatne dziewczyny może nieco przerosnąć, bo to bardzo gęsty i zmysłowy zapach, zupełnie inny niż to co proponuje nam współczesne perfumiarstwo czyli cukrowe ulepki albo kwiatowe do bólu głowy świeżaki. Czy jest to zapach orientalny? Troszkę, ale to orient bardzo, bardzo kobiecy. Mimo trwałości i dużej projekcji nie męczy otoczenia, zbiera komplementy. Polecam przetestować przed zakupem, ale mam nadzieję, że znajdzie się chociaż jedna z Was, która dzięki recenzjom nie da się zwieść niebieskiemu koszmarkowi i odkryje magię Lou Lou dla siebie, tym bardziej, że cena nie sugeruje tak wspaniałej kompozycji i niech tak zostanie.
    Zalety:
    • Trwałość i złożoność zapachu.
    Wady:
    • Flakon.
    W perfumerii
  • 19 listopada 2020 o 18:32
    Wspaniały zapach minionej epoki.
    Na perfumy skusiłam się po wielu pozytywnych opiniach w Internecie. Wiele z nich opisywało Lou Lou jako zapach retro. Wiele było tez negatywnych, które opisywało te perfumy jako babciny staroć. W to mi graj! Kocham perfumy minionej epoki za ich wyjątkowość i piękno. Kolekcjonuję namiętnie i rozpaczam, gdy są wycofywane. Lou Lou kolorem opakowanie przywodzi na myśl niebieskie ściany PRL-owskich domów i mieszkań. Takich flakonów nikt już nie produkuje. I dobrze! Zapach kojarzy się z uderzającą wonią po otwarciu babcinej (a jakże!) szafy, z której wydobywa się zapach kadzidła z jej ulubionych (i jedynych) perfum. To jest zdecydowanie retro, w najlepszej odsłonie. Zdecydowanie warte poznania zanim zniknie. Perfumy kadzidlane, anyżowe, żywiczne, wymagające. Jeśli ktoś ma tendencje do migren, to obawiam się, że sobie z nim nie poradzi. Wanilia ma tu olbrzymią moc rażenia. Razem z fasolą tonka tworzą słodycz doskonałą. Zapach idealny dla osób lubiących słodycze, kadzidła i żywce. :) Cudowny, pod każdym względem!
    W perfumerii
  • 30 grudnia 2019 o 20:57
    Perfumy ciężke, szlachetne, piękne...
    Dziś dostałam swój pierwszy flakon osławionej Lou Lou...jaka to szkoda, że prawdopodobnie mój ostatni. Nie wiem z jakiego powodu wycofywane są perfumy retro- nowoczesne kreacje nie dorastają im do pięt, nie mają charakteru, są podobne do siebie i mają zerową trwałość. Lou Lou jest dymna, zmysłowa, lekko owocowa i bardzo kwiatowa. Ma rewelacyjną trwałość i zostawia ogon. Oczami wyobraźni widzę: młodą kobietę ubraną w idealnie skrojoną marynarkę z poduszkami na ramionach od YSL, mini spódniczkę, koronkowe rajstopy, baleriny...stojącą pod wieżą Eiffela, z tęsknymi oczami, czekającą na coś lub na kogoś...Pogoda jest szara, lekko pada deszcz ale ona czeka..na co? Nie wiem, ale ta nostalgia za czymś bliżej nieokreślonym jest tu wszechobecna. Może to tęsknota za latami 80-tymi?
    Zalety:
    • kartonik, flakon, zapach, trwałość
    Wady:
    • wycofanie z regularnej sprzedaży
  • 10 marca 2019 o 11:52
    Dzień po ciężkiej nocy
    Lou Lou poznałam na Krymie, w roku 1992. Na wyjeździe miałam 2 starsze koleżanki, za którymi ciągnął się ogon przedziwnego zapachu oraz.... panów. Po "psiuknięciu" siedziałam sama w pokoju i wszystkimi zmysłami chłonęłam to, co mnie otaczało. Zapach ciężki, ale nie tajemniczy, jak Eden,to była raczej ostrość brutalnego słońca w spiekocie miejskiego betonu, zapach buntu, dziewczyny z pieszczochą na ręku, krzyk, ba, wręcz wrzask życia. A spomiędzy tego delikatnie wyłaniająca się pewna zachęta, łagodność i czułość, której z czasem rozwijania się zapachu jest więcej. Jest to coś w rodzaju zachęty dzikiego kota do zabawy, chwilowo schowane pazury i przenikająca na wskroś wibracja pomruku. Po powrocie natychmiast stałam się właścicielką pierwszego flakonika Lou Lou i fanką (prawie fanatyczką) zapachów ze stajni Cacharel. Obecnie Lou Lou oczywiście mam, używam czasami, zwłaszcza w dni, kiedy wydaje mi się, że cały świat jest przeciwko mnie, to taka moja manifestacja żaru młodości, który ciągle w każdej z nas się tli, niezależnie od wieku, pewnego buntu i pragnienia tego "piekącego słońca", które odsłania wszystko, jakiejś takiej brutalnej szczerości, nagości tego świata, która nie każdemu się podoba, bo i nie może. Zapach niezwykle trwały, dość długo rozwijający swoją pełnię, z czasem delikatnie da się oswoić, ale nigdy nie ujarzmić. Komu polecam? Każdej kobiecie, która przetrwa z nim 1 dzień, (przed zakupem próba konieczna, nie jedna z kilku różnych, tylko pełne wykorzystanie zapachu przez cały dzień). Ta miłość jest trudna, brutalna, ale również uzależniająca. Gdy nie mam Lou Lou to choć używam sporadycznie, brakuje mi tego obrzydliwego niebieskiego opakowania na toaletce. I chyba już mi nie przejdzie.
    Zalety:
    • zapach niesamowicie charakterystyczny i intrygujący
    • trwały i wszędobylski, wciska się w każdą porę skóry, skrawek materiału, kąt pokoju
    • wydajność- nawet za duża, biorąc pod uwagę, jak intensywny jest zapach
    Wady:
    • obrzydliwe opakowanie, być może to zamierzony zabieg mający urealnić produkt szczyptą tandety, ale u mnie stoi schowany z samego tyłu
    W strefie wolnocłowej
  • 4 czerwca 2018 o 14:50
    Duszący pudrowy szyprowy
    Perfumy są bardzo duszące, pudrowo-szyprowe. Nie uważam go za udany. Bardzo czuć w nim alkohol i perfumowany talk. Nie lubię go nawet na innych osobach.

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie