Odżywki do włosów

Alverde Nutri - Care - Spulung Mandel & Argan Odżywka do włosów z migdałem i arganem

• 11 kwietnia 2018 o 23:39
    Włosowa pamiątka
    Ja akurat lubię tę odżywkę. Był czas, gdy rzucałam się jak wygłodniała na wszystkie produkty Alverde jak tylko byłam w DM-ce, ale już mi trochę przeszło, bo odkryłam, że część kosmetyków jest niestety znacznie przereklamowana. Sentyment do tej wersji z migdałem i arganem mi akurat pozostał, bo tę odżywkę kupiłam chyba jako pierwszą podczas swojej premierowej wizyty w DM, a poza tym stosowana raz na jakiś czas naprawdę cieszy moje włosy. Po jej użyciu są ładnie lśniące i zdyscyplinowane, raczej nie zdarzyło się jej ich nadmiernie obciążyć. Zapach jest charakterystyczny dla całej serii, sztuczny i według mnie nie całkiem przyjemny, podobny ma Alterra. Produkt jest bardzo gęsty, maślany wręcz, co w zestawieniu z bardzo twardym plastikiem, z którego wykonana jest butelka, tworzy trochę problemów w wydostaniu odżywki z środka. Nie żebym chciała ją sprowadzać internetowo specjalnie dla swoich włosów, ale jak ktoś pyta co mi kupić, co będzie w DM, albo sama składam tam wizytę, to zazwyczaj wkładam ją w ramach włosowej pamiątki do koszyka.
    foksy
    13 października 2014 o 21:32
    nie robi NIC
    Gdy używałam tej odżywki nie odnalazłam w niej zupełnie NIC pozytywnego i NIC negatywnego. Nie pachnie prawie wcale; Nie odzywia prawie wcale; Nie dodaje blasku włosom; Nie odbiera objętości Nie zamyka łusek włosa, przez co nie wygładza. Nie robi NIC. Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 11 marca 2014 o 22:01
    Obciąża
    Podobnie jak szampon z tej serii, ta odzywka tez mi nie przypadla do gustu :( Skład jest naprawde fajny, ale nie wiem co tu jest w niej, ze moje wlosy wyglądają po niej jak tlusty. Podejrzewam, ze podobnie jak w przypadku szamponu, jest po prostu zbyt bogata. Obciąza wlosy, a moje są cienkie i wyglada to smutno. Probowalam uzywac jej razem z szamponem z tej serii (tragedia), z innym szamponem alverde (rowniez masakra) oraz ze zwyklym z sls - tu bylo najlepiej, ale dalej wygladaly na tluste. Plusem jest to, ze ulatwiala rozczesnie. Używam tego produktu od: kupiłam jedno opakowanie Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 28 października 2013 o 15:58
    W porządku
    Bardzo lubię odżywki Alverde i dlatego jeśli tylko ktoś może mi je dowieźć z obczyzny, natychmiast o to proszę. Ponieważ moje włosy pokochały olejek arganowo-migdałowy z tej serii, postanowiłam wypróbować również odżywkę. KOSMETYK: Nie wiem skąd takie złe opinie poniżej, być może włosy poprzedniczek nie tolerują alkoholu, którego w roli konserwantu w produktach Alverde jest sporo. W tych odżywkach lubię to, że są silnie emolientowe - już po wodzie mamy olej z soi, tytułowy arganowy i migdałowy też dosyć wysoko. Odżywka ma śmieszny, charakterystyczny dla Alverde apteczny zapach, ale osłodzony trochę aromatem migdałów. Ma świetną, bardzo gęstą konsystencję, więc nie spływa z włosów i łatwo ją zaaplikować. Moje włosy ją lubiły, były miękkie, odżywione i ładnie się układały. OPAKOWANIE: Może stać na głowie, jedyne co mam do zarzucenia to twardość butelki - już w połowie zużycia ciężko wycisnąć, w dodatku gęsty produkt, do końca. CENA/JAKOŚĆ: Odżywki są bardzo tanie, kosztują kilka złotych, a ze względu na swoją gęstość mają dużą wydajność. Niestety, pozostaje problem dostępności... Nie jest to jednak szał na tę skalę, żebym przepłacała kilkukrotnie na allegro. Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 8 czerwca 2013 o 21:42
    2,5 / 5
    Ja używam odżywek głównie po to, żeby potem jakoś te włosy rozczesać. Niestety ta odżywka wcale mi w tym nie pomogła, nawet jak trzymałam ją 30 min. Minusem też będzie konsystencja, wg. mnie jest za gęsta. Innych efektów nie zauważyłam. Używam tego produktu od: Jakiegoś czasu Ilość zużytych opakowań: Jedno