Kremy na noc

Sesderma Retises Nano 0,25% Gel Żel na noc z retinolem 0,25%

• 4 grudnia 2014 o 18:09
    Kompletnie nic nie zmienił
    Czytałam mnóstwo euforycznych recenzji na temat tego specyfiku, więc zakupiłam lżejszą (0,15% ) wersję na początek i 0,25% jako kontynuację. Kompletnie nic się nie zmieniło- nie poprawiła mi się cera, nie zniknęły przebarwienia, nie zmniejszyły się pory. Być może jest to krem do skóry wrażliwej- nie mieszanej. Zamierzam zrobić konkretną kurację retinolem u dermatologa. Jest tańsza i skuteczna. Takie czary mary niech używają kobiety z dobrą cerą, które mają urojenia co do jej niedoskonałości, a użycie kremu powoduje kolejne urojenia co do poprawy... Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: zużyłam 2 całe opakowania
  • 30 września 2014 o 13:46
    Na dobry początek
    Mam 32 lata i na ogół słyszę, że nie wygladam na swój wiek. Myślę jednak, że wpływ na takie oceny mają moje blond włosy, świetlisty makijaż, szcupła sylwetka i styl ubierania. Cera? Hm... Chyba ma tyle ile metryka, czasem wydaje mi się, że więcej. Mimiczne kurze łapki autentycznie lubię. Nie znaczy to, że nie dbam o skórę pod oczami, wręcz przeciwnie, używam dobrych kremów, noszę okulary przeciwsłoneczne - to taka zdrowa profilaktyka bez robienia dramatu z tego, że przy uśmiechu widać tam jakieś linie. Linie naprawdę mogą być ładne, jeśli skóra wokół nich nie jest ziemista i wysuszona, lecz mocno nawilżona, zadbana. Moją zmorą są za to powoli rysujące się zmarszczki przy nosie. O, tych nie lubię ani trochę! Gdzieś tam z tyłu głowy, w przyszłości majaczy mi botoks, ale póki co, postanowiłam powalczyć mniej inwazyjnymi metodami. Retises nie jest zły. Na pewno zmniejszyły mi się pory, wyrównał się koloryt, skóra nabrała zdrowszego wyglądu. Zmarszczek nie ruszył, ale to co zrobił, to i tak sporo, zwłaszcza że miałam droższe kremy, które nie robią nawet tyle. Konsystencja mnie zadowala, wchłania się przecietnie, ale przy stosowaniu na noc nie ma to większego znaczenia. Skóra troszkę szczypie po aplikacji, ale usprawiedliwiam to działaniem preparatu. W związku ze stosowaniem raz dziennie, produkt jest wydajnym, wystarczy mi na pewno na kolejne 2 miesiące. Traktuję go jednak tylko jako preludium do kremów tej samej firmy, ale o większym stężeniu. Przy założeniu, że 0,25 ma za zadanie tylko przygotować cerę na działanie mocniejszych, kosmetyk sprawdza się bardzo dobrze, dlatego oceniam go na 4 gwiazdki. Od kolejnych będę wymagała więcej. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 21 czerwca 2014 o 23:57
    Małe rozczarowanie
    Kupiłam zachęcona faktem, że retinol działa cuda... być może i działa, ale we większym stężeniu. Mam 32 lata i cerę mieszaną, a przy problemach hormonalnych jakie mam z tarczycą często wyskakują mi niechciane niespodzianki. Po mamie odziedziczyłam "groźne spojrzenie" czyli lwią zmarszczkę w rozkwicie wieku nad czym bardzo ubolewam. O Sesdermie dużo słyszałam i nie mogłam się doczekać, aż wypróbuję w końcu i pozbędę się moich pierwszych oznak starzenia. Być może stężenie jest za małe choć krem jest przeznaczony na 35* u mnie nie dał rady. Plusy: nie zapycha ładnie pachnie minimalnie domyka mniejsze pory zmniejsza zaczewienienia wyrównuje koloryt cery Minusy: cena po dłuższym stosowaniu skóra po prostu szczypie brak efektu jaki obiecuje producent nie radzi sobie za dobrze z porami mam wrażenie, że działa w momencie nałożenia, ale po zmyciu rano skóra wraca do poprzedniego stanu Podsumowując chociaż jestem młodsza niż zaleca producent to albo mam wyjątkowo zajechaną cerę, albo stężenie jest dla nieco młodszej cery. Próbuję dalej... Używam tego produktu od: 1 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 pełnowartościowe opakowanie
    didunia
    6 lipca 2013 o 23:03
    Fajny, ale nie ideał
    Po naczytaniu się o wspaniałym działaniu jakie posiada retinol, postanowiłam przekonać się o nim na własnej skórze. Żel zakupiłam w celu zastosowania pierwszej profilaktyki przeciwzmarszczkowej (mam 25 lat) oraz z myślą o zredukowaniu niedoskonałości skóry, które wciąż nawiedzają moją cerę. Dodam, że jest to mój pierwszy kosmetyk z retinolem. Żel nakładam codziennie na noc. + nie podrażnia, nie mrowi, nie uczula! + przyjemna, lekka konsystencja, która szybko się wchłania + nie powoduje łuszczenia się skóry + wyrównuje koloryt + fajnie ujędrnia + rozjaśnia przebarwienia + przyśpiesza gojenie wyprysków + nie zapycha + wydajny + praktyczne opakowanie w tubce - może lekko wysuszać, dlatego zawsze nakładam na niego jeszcze jakiś krem albo olejek - nie reguluje wydzielania sebum, na czym najbardziej się zawiodłam :( Ogólnie kosmetyk warty polecenia, chociaż nie idealny. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1-szego

Zobacz także inne Kremy na noc