Kremy na noc

Dax Cosmetics
Moon Wakai krem na noc 50 ml 010211346

• 16 lutego 2021 o 14:04
    cukierkowe tortury
    Fajny krem o bogatej konsystencji, niestety nastąpił rozwód i krem przejęła moja znajoma po 2 tygodniach stosowania. Nie jestem w stanie znieść zapachu tego produktu. Słodki i duszący, w dodatku utrzymuje się przez długi czas po aplikacji. Nie rozumiem w jakim to celu, tym bardziej, że krem jest przeznaczony do pielęgnacji wieczornej? Szkoda, bo zapowiadało się obiecująco.
  • 3 listopada 2020 o 10:41
    Przeciętny krem o fajnej konsystencji
    Krem jest całkiem przyjemny w użyciu, ma dosyć delikatną, żelową konsystencję i dobrze się go nakłada. Poza lekkim nawilżeniem skóry nie zauważyłam jednak żadnych cudownych efektów (których się zresztą nie spodziewałam), nie spełnia obietnic producenta. Jak na taką cenę mógłby mieć nieco więcej składników nawilżających a mniej wypełniaczy. Minus za Phenoxyethanol w składzie. Krem nie jest tragiczny ale raczej po niego ponownie nie sięgnę.
    Zalety:
    • Konsystencja
    Wady:
    • Skład
    • Nie spełnia obietnic producenta
    undulka
    7 czerwca 2020 o 18:07
    Bardzo dobry krem
    Lubie kosmetyki marki Yoskine, mimo że do najtańszych nie należą. Z serii Moon Wakai używam maski na noc (sprawdza się tak dobrze, że zamówiłam drugie opakowanie) i serum, teraz przyszedł czas na krem. Kremy Yoskine są bardzo ładnie pakowane. Grube, ciężkie szklo, solidna nakrętka - ma wyglądać jak kosmetyk luksusowy. Mimo wszystko wolałabym opakowanie z pompka. Mają też, przynajmniej z tych, które stosowałam, idealna dla mnie konsystencję - taka jakby żelową, bardzo dobrze dopełniają moja pielęgnację (która gęstych kremów nie znosi). Jak nie lubię perfumowanych kosmetyków, tak zapach tych kremów mnie relaksuje. Czasem mieszam go z olejkami i też dobrze się wchlaniaja Krem ma bardzo szpanerski skład i wiele obiecuje - ale o dziwo, nie na wyrost. Nie umiem powiedziec, czy podnosi owal twarzy, bo nie mam z tym problemu. Ale po ponad miesiącu stosowania widzę spłycenie zmarszczki mimicznej na czole. Wreszcie nie mam takiego problemu z porami (peeling z Ordinary działa dobrze, ale na kilka dni) - sa duzo mniej widoczne. Krem ladodzi zaczerwienia i podrażnienia, idealnie się sprawdza w kuracji z retinolem. Ale przede wszystkim nawilża i odżywia skórę. Nalozony cienka warstwa, zostawia film, który jednak po jakimś czasie się wchłania. Krem jest bardzo wydajny - myślę, że spokojnie wystarczy na 2 mies, może dluzej Nie jest to krem, który robi efekt wow. Ale to dobry, solidny zawodnik, który stosowany regularnie poprawia stan skóry i - przynajmniej w moim przypadku - pomaga się upowac z większymi problemami.
    Zalety:
    • bardzo ładne opakowanie
    • ciekawy sklad
    • ładnie pachnie
    • świetnie nawilża
    • splyca zmarszczki mimiczne
    • poprawia koloryt skory
    • wreszcie coś działa na moje pory
    • skóra jest wypoczęta i zregenerowana
    • wydajny
    Wady:
    • opakowanie jest piękne, ale wolałabym pompkę
    • to nie jest krem, który daje efekt wow
    • dość drogi jest
  • 10 września 2019 o 19:43
    Idealny!
    Ładny zapach, treściwa konsystencja - dzięki czemu produkt jest wydajny, a co najważniejsze - działa! Widocznie poprawia kondycję skóry, niweluje zaczerwienienie, niedoskonałości, buźka aż promienieje!
  • 13 lipca 2019 o 10:20
    Bardzo dobry, lecz nie rewelacyjny.
    Krem otrzymałam jako nagrodę w jednym z konkursów. Opakowanie jest piękne i solidne, jak na ekskluzywny kosmetyk przystało: słoik z ciężkiego, grubego szkła z nakrętką w kolorze srebrnym. Sprawia wrażenie eleganckiego kosmetyku, który ładnie prezentuje się na łazienkowej półce. Konsystencja zadziwia albowiem nie jest to typowy krem, a żelowa galaretka w agrestowym kolorze. Po raz pierwszy spotkałam się z kremem o tego rodzaju konsystencji. Zapach przyjemny, intensywny, słodki z nutką limonki w tle. Zapach ten kojarzy mi się również z morskimi algami, jest wielowymiarowy. Krem pozostawia lekką warstewkę filmu na twarzy. Po jego nałożeniu dosłownie czuć jak nawilża skórę przynosząc przyjemne odczucie nawilżenia i ukojenia. Krem wygładza skórę i lekko ją napina. Nie podrażnia i nie zapycha, odpowiedni dla dojrzałej cery. Jest bardzo wydajny. Obecnie stosuję go już 2 miesiąc i nadal w opakowaniu jest jest dużo produktu. Cena jednak przeraża, z tego powodu nie wiem czy wrócę, gdyż to bardzo dobry krem, jednak moim zdaniem nie tak rewelacyjny by dać za niego milion monet.
    Zalety:
    • eleganckie opakowanie
    • ciekawa konsystencja
    • przyjemny zapach
    • dobre nawilżenie i wygładzenie
    • spełnia wymagania dojrzałej skóry
    Wady:
    • wysoka cena

Zobacz także inne Kremy na noc