Olejki do ciała

Fitomed Aktywny olej witaminowy

• 22 października 2023 o 23:23
    całkiem przyjemny
    nie jestem wielką fanką olejków ale jednak zakupiłam zachęcona tymi witaminami i q10 bo potrzebuję czegoś co na kopa mojej skórze. to że jest szarawa, zmęczona i też mniej napięta ostatnio, więc postanowiłam kupić sobie coś co będę mogła dodawać na przykład do kremu do twarzy. używam kilka kropel zazwyczaj do kremu na dzień czy kremu na noc. ten na noc krem to z alantandermoline, który nie ma zbyt wiele składników aktywnych w sobie, więc witaminy i koenzym q10 wchodzi jak złoto. cena jak za jakość jest śmieszna.
  • 28 lipca 2018 o 8:41
    Wielofunkcyjny i niedrogi
    To w zasadzie nie tyle olejek, co mieszanka witamin w formie olejku :) Używam go na włosy i do ciała. Włosy nawilża, a ciało ujędrnia. Mieszam go także z innymi balsamami. Bardzo go polubiłam. i naprawdę widzę jego dobroczynny wpływ na moją skórę, szczególnie na problematyczne uda :) Na pewno do niego wrócę!
  • 2 marca 2017 o 22:31
    Świetna mieszanka
    Aktywny olej witaminowy z Q10 Fitomed to mieszanina oleju winogronowego i oleju z orzeszków macadamia wzbogacona witaminami A, E, F, koenzymem Q 10, wyciągiem z rokitnika. Połączyłam go połączyłam z olejkiem ze słodkich migdałów w proporcji 1:4 i dzięki temu uzyskałam bogaty we właściwości odżywcze lekki olejek do ciała. Nienasycone kwasy tłuszczowe dobrze się wchłaniają i uzupełniają ubytki cementu międzykomórkowego oraz wbudowują się w lipidy błon komórkowych naskórka, a także zapobiegają wysuszeniu skóry. Moja mieszanka – z uwagi na zapach oleju witaminowego z Q10 pachnie delikatnie ziołowo, więc wzbogaciłam ją kilkoma kroplami olejku lawendowego. Kosmetyk, który powstał jest lekki, więc łatwo rozprowadza się na skórze, dobrze wchłania (o ile nie przesadzę z ilością) i co ważne nie klei. Aktywny olej witaminowy z Q10 Fitomed jest świetnym składnikem olejku do ciała o ziołowym zapachu i na pewno jeszcze nie raz będę go dodawać do różnych mieszanek. Polecam jeśli macie skórę suchą, wrażliwą, podatną na podrażnienia.
    karuss9
    3 lipca 2016 o 13:57
    Produkt, który odmienił moją pielęgnację...
    Zamówiłam ten olej z ciekawości do olejowania włosów. Kiedy przyszedł stwierdziłam, że przecież jak jest z Q10 to musi się nadawać również do twarzy, więc zrobiłam swoje domowe serum: olej witaminowy z Q10 z Fitomed, olej z awokado z Fitomed i olej ze słodkich migdałów. Używałam takiej mieszanki przez miesiąc, codziennie, pod krem, zarówno na dzień jak i na noc. Muszę wspomnieć, że nie mam idealnej cery, często mam zapchane pory na linii żuchwy, kilka przebarwień i czerwone plamy. Tak na prawdę oczekiwałam tylko nawilżenia, a to co po dwóch miesiącach stało się z moją twarzą niesamowicie mnie zaskoczyło... Przebarwienia zaczęły znikać, wypryski pojawiają się tylko przed "tymi" dniami, a cera wygląda promieniście, jest nawilżona i niesamowicie miękka. Jestem zaskoczona i na pewno nie zrezygnuję z tej pielęgnacji!
  • 4 października 2015 o 16:41
    Wielofunkcyjny!
    Stosuję go zarówno do maseczek jak i na noc na całą twarz gdy chcę ją mocno nawilżyć. Ma tłustą konsystencję, jednak wspaniale się wchłania. Nie zapycha mnie, a cerę mam mieszaną. Nie powoduje powstawania nowych wykwitów a wręcz łagodzi podrażnienia. Czasem dodaję kilka kropel do kąpieli wtedy równie wspaniale nawilża ciało i nie ma potrzeby smarowania się balsamem, czego zresztą nie lubię. Nadaje się również do olejowania włosów. Włosy stają się po nim mocniejsze i bardziej lśniące. Ogólnie super produkt! Używam tego produktu od: 7 miesięcy Ilość zużytych opakowań: Jedno, w trakcie