Płyny do demakijażu

Tołpa Dermo Face, Strefa T, Matujący płyn micelarny - tonik 2 w 1 do mycia twarzy

Tołpa Dermo Face Strefa T matujący płyn micelarny-tonik 2w1 do mycia twarzy 400ml

izka707
    9 lipca 2024 o 9:16
    Płyn micelarny z tonikiem 2w1
    Matujący płyn micelarny Tołpa Dermo Face Strefa T to produkt, który łączy w sobie płyn micelarny z tonikiem. Poprawnie zmywa makijaż i tonizuje, nie podrażnia oczu ani skóry oraz nie przesusza. Występuję w plastikowej półprzezroczystej buteleczce, w której widać poziom zużycia. Zapach jest delikatny, prawie niewyczuwalny. Dobrze sprawdza się na skórze alergicznej i problematycznej.
    Zalety:
    • dobrze zmywa twarz z makijażu i tonizuje
    • jest delikatny
    • łagodny zapach prawie niewyczuwalny
    • nie przesusza, ani nie podrażnia
  • 22 marca 2023 o 14:45
    Takie 3+
    Gdyby produkt nazywał się płyn micelarny i tyle to może bym się do niego tak nie czepiała, ale jednak muszę się tu odnieść do pewnych kwestii. Działanie: Jako oczyszczenie radził sobie tak na 4+/5, miałam już jednak ciut lepsze płyny micelarne (i to tańsze). Natomiast obietnica zwężania porów - no dobre sobie. Plusem jest jednak to, że nie powodował podrażnienia, zaczerwienienia czy szczypania - co niektóre produkty do demakijażu robić umiały (i to niekiedy jak!). Więc to jest absolutnie jego atutem. Co do matu - no tu mogę się jeszcze nieco zgodzić! Ale nie za bardzo rozumiem działania tonizującego - no ale może jestem jednak niedouczona ;) Zapach: dziwny, ale nie umiem go określić Wydajność: dobra
    Zalety:
    • wydajność, nie powodował podrażnień
    Wady:
    • zapach, niezauważalny efekt tonizujący i zwężania porów
  • 26 grudnia 2021 o 21:27
    Całkiem ok
    Produkt 2w1 więc duży plus, lubię produkty tego typu używać zazwyczaj gdy bardzo późno wracam z pracy. Opakowanie duże i wydajne. Produkt charakteryzuje się bardzo przyjemnym zapachem. Świetnie oczyszcza i rozpuszcza makijaż. Cera po zastosowaniu jest oczyszczona, odświeżoną i ztonizowana. Efekt matujący działa, nie przesusza cery i nie podrażnia. Cena regularna niestety wysoka ale można wychaczyc promocje i dobra marka więc warto wypróbować.
  • 28 lipca 2020 o 14:53
    Świetny!
    Markę Tołpa odkryłam niedawno. W swojej kolekcji mam już peeling i maskę. Z obydwu jestem bardzo zadowolona, więc przyszedł czas na ten płyn. Płyn zamknięty jest w dużej plastikowej butelce z zamknięciem na klik. Pojemność 400 ml. Szata graficzna typowo "tołpowska", minimalistyczna. Mnie kojarzy się z kosmetykami aptecznymi, tymi z wyższej półki. Zapach cudowny, taki świeżo owocowy, taki sam jak inne kosmetyki z tej linii. Jesli miałabym podać konkretne skojarzenie, to pierwsze na myśl przychodzą mi cytrusy. No i wreszcie działanie. Pięknie zmywa makijaż, nawet ten mocniejszy. Świetnie matuje cerę. Przy użyciu pojawia się lekkie uczucie pieczenia - to zapewne kwasy AHA. Ale nie podrażnia twarzy, nie pojawiają się żadne zaczerwienienia. Skóra jest gładka, oczyszczona i nie przesuszona. Nie pojawiają się nowe niedoskonałości. Jedyne co mnie nie przekonuje to sposób użycia, który mówi, że mamy go nie spłukiwać z twarzy. Nie wiem, może chodzi o to, żeby pozwolić działać kwasom zawartym w produkcie, ale ja nie potrafię nie zmyć płynu wodą;) po prostu muszę i już. Po zastosowaniu płynu twarz jest dobrze przygotowana do pozostałych zabiegów pielęgnacyjnych. Cena jak za tę jakość i pojemność naprawdę nie jest wygórowana. Dodajmy do tego dobrą wydajność i można stwierdzić, że ten kosmetyk jest tani. Serdecznie polecam, zwłaszcza posiadaczkom tłustych i problematycznych cer.
  • 1 czerwca 2020 o 16:25
    Fajny
    Używałam go zamiast toniku, codziennie rano i wieczorem. Fajnie nawilża twarz, koi zaczerwienienia. Sprawia że twarz jest matowa i nie świeci się. Butelka starczyła mi na 3 miesiące używania. Zapach miał delikatny. Produkt nie powoduje żadnego uczulenia ani podrażnienia.
    Zalety:
    • zapach, matuje twarz