Kupiłam ten roll-on Delii za jakieś 7-8 zł. Stał na półce w sklepie między roll-onami z kozim mlekiem, oliwką i ciężko było mi wybrać, ale ostatecznie mimo, że nie mam jeszcze zmarszczek, postanowiłam sobie kupić profilaktycznie ten oto ;)
OPAKOWANIE
Roll-on ma dosyć poręczne opakowanie, nie za duże, wygodnie się je trzyma. Zakrętka działa poprawnie, kulka się nie zacina. Jedynym do czego mogę się przyczepić, to, że nie ma nazwy firmy na aplikatorze. Kartoniki nałogowo wyrzucam, więc jak spojrzałam na aplikator i zobaczyłam tylko napis "Liftingujący roll-on pod oczy" to się mocno zdziwiłam, że nie ma nawet podanej firmy. Delia postawiła na prostotę opakowania, okej, ale chyba trochę przesadzili ;)
KONSYSTENCJA - Wodnista, nieklejąca, szybko się wchłaniająca. Bardzo pozytywna.
ZAPACH - Nie wyczuwam żadnego.
DZIAŁANIE
Po pierwszych użyciach skóra mnie piekła. Trochę mnie to zaniepokoiło, bo obawiałam się za mocnego działania i zaczerwinienia, ale nic takiego nie miało miejsca i po kilku dniach przestałam odczuwać pieczenie.
Aplikacja jest przyjemna, kulka chłodzi, nakłada odpowiednią ilość płynu. Co do obiecywanego działania - nie powiedziałabym, że kosmetyk ten nawilża. Nie wysusza! Ale też nie zauważyłam nawilżenia. Wygładzenia zmarszczek nie mogę ocenić, ale wątpię, żeby to robił, bo nie napina skóry. Nie podrażnia.
Oczywiście kulka chłodzi, więc pewnie dobrze działa na opuchnięcia, ale nie są to spektakularne efekty, które zachwycą wymagające panie. Dla mnie efekt chłodzenia i odprężenia zmęczonej skóry jest nie za mocny, ale wystarczający. Nie nastawiałam się na wiele, nie wierzę też w obiecanki-cacanki producenta. To, co dostałam zaspokoiło moja próżność posiadania roll-onu.
WYDAJNOŚĆ
Bardzo dobra, używam już spokojnie 2 miesiące, czasem rano i wieczorem, czasem raz dziennie i ciągle nie wydaje mi się, żeby się kończył.
Podsumowując - ot, przyjemne mazidło za niewielkie pieniądze, do używania na codzień. Bez efektu wow, przyjemnie chłodzi i tyle. Mi wystarczy, bo nie sądzę, żeby droższe roll-ony innych firm oferowały cokolwiek więcej.
Używam tego produktu od: około 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: może 1/2 całości