Wody toaletowe damskie

Moschino Cheap And Chic Chic Petals woda toaletowa 30ml

sea2002
    9 marca 2025 o 14:50
    Mój ulubiony zapach...
    Zapach, którego nie ma już w powszechnym obiegu, a baaaardzo szkoda, bo to wyjątkowy zapach, który był moim ulubionym. Delikatny i słodki jednocześnie.
    Zalety:
    • Niesamowity zapach
    Wady:
    • Nie jest już dostępny :(
  • 3 marca 2025 o 11:33
    EDT
    Woda toaletowa MOCHITO CHEAP END CHIC CHIC PETELS ma zapach kwiatowo - owocowy. Opakowanie pomysłowe . Buteleczka przypomina mi kształtem pingwina. Intryguje mnie to, gdyż nie mam pojęcia jaki zamysł miał projektant tworząc opakowanie do tego typu wody, która nie ma nic w sobie lodowego ani arktycznego. Wręcz przeciwnie !! Otula ciepłem, delikatnością i słodyczą. Zapach, choć utrzymuje się dość krótko to kojarzy mi się z porą letnią. Wodę dostałam w spadku od córki, której się znudziły. Ja kilka razy użyłam i również rzuciłam do toaletki zapominając o niej . Robiąc porządki odkryłam na nowo "pingwinka" Mochito . Wcześniej ten zapach mi nie leżał. Obecnie jest w porządku. I aby poczuć jego zwiewność, poczucie lekkości, świeżości i nastoletnią beztroskę powrócę do niego latem, gdyż właśnie z tą porą roku kojarzy mi się owa woda toaletowa. Zwiewna sukienka, jazda na rowerze czy spacer po łące pełnej żółtych mleczy. :))) 04.03.25r - dzisiaj mam skojarzenie do nuty zapachowej ciepłej, delikatnej, słodkiej i otulającej : flakonik to "JAPONECZKA"
    Zalety:
    • fikuśna ciekawa buteleczka;
    • zapach kwiatowo-owocowy;
    • lekki, słodki ale nie nachalny;
    Wady:
    • krótko trzyma;
    • czuć tylko przy skórze.
  • 24 sierpnia 2020 o 19:01
    Poziomka w syntetycznym wydaniu
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Dla mnie to pachnidlo mniej niż przeciętne. Ogólnie lubię zapachy marki. Kojarzą mi się bowiem z młodością, radością i dystansem jeśli o podejście do perfum chodzi. Moschino to luz, letnie sukienki, słońce, trampki i wesołość ;) W przypadku recenzowanego również mamy do czynienia z zapachem lekkim, prostym i niezobowiązującym. Tyle, że mam wrażenie, że został skomponowany na szybko, ot aby wypuścić jakąs kolejną nowość. Zwykle owocowe pachnidełko, nie wyróżniające się niczym szczególnym na tle innych zapachów. Czuje tu głównie słodkawą poziomkę na delikatnym kwiatowym tle. Całość jest nieco syntetyczna, trochę nijaka oraz bliskoskorna i ulotna. Kojarzy mi się z zapachami bardziej dla dziewczynek niż dojrzałych kobiet. Ale kto co lubi jak to mówią:)
    Wady:
    • Zapach jak dla mnie nijaki.
    • Syntetyczno owocowy.
    • Bliskoskorny i krótkotrwały.
    W perfumerii
  • 16 maja 2018 o 14:47
    Wiosenne
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Zapach w typie wiosenno-letnim - na cieplejsze dni. Początek jest dość chłodny, lekko ostry za sprawą imbiru, gorzkawy chyba za sprawą lilii wodnej, trochę zielonkawy i nijaki. Ale za chwilę na prowadzenie wychodzi soczysty granat i słodka poziomka - ale nie obłędnie słodka tylko raczej w wersji "fresh". Zapach nadal jest odświeżający, ale zdecydowanie bardziej miękki i ciepły. Słodycz jest lekka i nienachalna. Na koniec zapach zaczyna być lekko kwaskowaty i wytrawny. Kompozycja codzienna, nic nadzwyczajnego, brakuje efektu "WOW" aczkolwiek jest dość przyjemna. Po testach nie zdecydowałabym się na pełnowymiarowy flakon. Dla mnie - zbyt mało słodyczy - za dużo kwiatów. Bardzo kiepska trwałość - około 4 godziny i po zapachu pozostało już tylko lekko słodkie wspomnienie. Dla wielbicielek lekkich, nienachalnych zapachów - polecam.
  • 15 września 2017 o 17:29
    Zapach śliczny, ale ulotny
    Perfumy są naprawdę świetne, pachną owocowo-kwiatowo, słodko, kobieco, delikatnie. Zapach jest przyjemny, nie nudzi, nie przytłacza. Uwielbiam poziomkę a czuć ją nawet wyraźnie. Niezobowiązujące, ciepłe, idealne na wiosnę/lato. Najlepiej sprawdzają się w ciągu dnia. Mają jednak jeden ogromny minus - są bardzo nietrwałe. Nie wiem, czy to ja przyzwyczajam się do tego zapachu, czy po prostu ich maksymalna trwałość to 2h. Cena też trochę wygórowana. Mimo wszystko bardzo je polubiłam i mam nadzieję, że wrócę do nich za rok w cieplejszych miesiącach.
    W perfumerii