Spraye do włosów

Alterna Bamboo Smooth, Anti - Breakage Thermal Protectant Spray Spray wygłądzająco - ochronny

Alterna Bamboo spray chroniący przed temperaturą 125ml

• 30 stycznia 2017 o 12:12
    Geniusz!
    Najbardziej niezastąpiony kosmetyk do stylizacji włosów na gładko jaki znam.Jest prawie, że zbliżony do ideału a tego poszukuję już od wielu lat. Zapewnia termoochronę włosów podczas suszenia i prostowania, przy czym nie jest to ochrona fikcyjna i wyssana z palca tylko naprawdę odczuwalna i widoczna. Do tego spray naprawdę mocno wygładza, zamyka łuski włosów, poprawia wizualnie ich stan, ułatwia prostowanie i przedłuża trwałość tego zabiegu. Sprawia, że włosy wyglądają zjawiskowo gładko i pięknie. Zapobiega puszeniu nawet mimo wilgoci. Jestem na tak! Na ten moment mój ideał w tej kategorii!
  • 14 lutego 2014 o 10:45
    drogi ale warto
    Mam mieszane uczucia, jeśli chodzi o dość drogie produkty do pielegnacji włosów - wielokrotnie się przekonałam, że po prostu przepłacam kupujac średniopólkowe produkty w pięknym opakowaniu i płacąc krocie. Bardzo dbam o włosy ale mam często prosblem z ich przesuszeniem spowodowanym prostowaniem na okragłej szczotce... Postanowiłam zaryzykowac ponad 150 złotych i uważam, że warto. Preparat ma swoje wady (o nich później, ale naprawdę poprawią kondycję włosów - i od razu i stopniowo, po dłuższym czasie stosowania. Jesli chodzi o plusy: *dużo naturalnych składników, jednak sa w większości dla mnie nowiścią (taki sposób ich zastosowania), * wygładzenie włosów, bez ich obciążania * zwiększenie poślizgu włosów i skrócenia czasu modelowania * przyjemny zapach i ładne opakowania * dobry aplikator * poprawa kondycji włosów - nie puszą się pod wpływem wilgoci, pozostają śliskie i lejące * nie przyspiesza przetłuszczania się włosów I kilka drobych minusików: - stosowac z umiarem, bo potrafi zrobić niezłe strąki, jak się przesadzi - aplikatorem trzeba sie posługiwac energicznie, bo zamiast mgiełki będą na włosy lecieć gluty - moim zdaniem słaba wydajność jak na cenę - dostępność - sklepy internetowe albo sephora - przy nadmiarowym zastosowaniu zwiększa podatność włosów na odgnioty, np. od spinki, gumki, spania Używam tego produktu od: 1,5 mies Ilość zużytych opakowań: 1/3 op
    Corii
    26 grudnia 2013 o 19:30
    no fajny ...
    Miałam już trochę kosmetyków termoaktywnych do włosów, wiec jakies tam porównanie mam. Moim ideałem jest Kerastase Vita Ciment. Ale jesli chodzi o Anti Breakage to też nieźle sobie radzi. Chociaż moim zdaniem efekt nie jest taki spektakularny, jak po w/w cemencie. Włosy sa fajne, miękkie, ale nie jakoś specjalnie miekkie. Zapach jest bardzo ciekawy. Wydajność słaba. Czy faktycznie włosy sa silniejsze i nie łamią się końcówki? Tego niestety nie zaobserwowałam u siebie. To samo jeśli chodzi o ich niewypadanie. Miła alternatywa dla Kerastase. Jednak nie wiem, czy wróciłabym ponownie do tego sprayu Alterny ... Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 23 lipca 2013 o 8:04
    Produkt wart swojej ceny
    susze i prostuje wlosy prawie codziennie i do tej pory uzywalam sprejow drogeryjnych np. loreal, got 2b , taft itd. i one mi wlosy jeszcze bardziej wysuszaly i sklejaly, mialam wrazenie, ze mi wypadaja i sie lamia. Dla mnie moje wlosy sa bardzo wazne i postanowilam zainwestowac w drogi produkt i przekonac sie czy warto... ? Juz po pierwszym uzyciu nie moglam w to uwierzyc, ale moje wlosy wygladaly jak z reklamy - blyszczace, proste, zdrowe -zadnych rozdwojonych koncowek! Sprej ten redukuje tez lamliwosc wlosow o 87% - i to naparwde dziala, juz po tygodniu uzywania zauwarzylam, ze wlosy mi juz nie wypadaja - staly sie elastyczne, silne i zdrowe! wygladaja wspaniale, nigdy jeszcze nie mialam takich pieknych i zdrowych wlosow jak teraz! Naprawde bardzo dobry produkt, jednak bardziej wole olejki do wlosow,dlatego nie jest to moj KWC ;)