Spraye do włosów

TRESemme Biotin+ Repair 7, Primer Protection Spray Termoochronny spray do włosów

Dinulka
    14 lutego 2022 o 18:01
    Nijaki
    Tak naprawdę nie zauważyłam żadnego wpływu tego kosmetyku na włosy. Wątpię w jego właściwości termoochronne, bo nie zmieniło się w nic kondycji włosów, czy to z nim, czy bez niego. Mam wrażenie, że pompka pluje na włosy, zamiast rozprowadzać równomiernie, w zwiazku z tym obawiałąm się otłuszczenia włosów przez nadmierną ilość kosmetyku.
  • 10 lipca 2021 o 16:40
    Może być
    Produkt zakupiłam w Rossmannie za ok.25 zł jako uzupełnienie do szamponu i odżywki z tej samej serii. Włosy zawsze suszę suszarką, czasami użyję też prostownicę, więc chciałam sprawdzić, czy taki spray coś zmieni. Miałam już kiedyś coś podobnego, ale na szprycowanego alkoholem i na jakiś czas darowałam sobie tego rodzaju kosmetyki. Szczerze mówiąc, zaspoileruję recenzję i powiem, że za dużo mnie nie ominęło... Opakowanie to oczywiście butelka z atomizerem, produktu jest 125 ml. Mam włosy do ramion, spryskuję je ok.5 razy po każdym umyciu i uważam, żeby nie przesadzić. Niestety produkt jest dość gęsty i tłusty, więc atomizer nie rozprowadza go równomiernie, więc polecam spryskać nim dłonie i dopiero wetrzeć. Zapach taki sam jak w całej serii, czyli owocowo-słodki. Spray jest najdłużej wyczuwalny na włosach. Niestety moim zdaniem za dużo nie robi, w przeciwieństwie do odżywki i szamponu, które spisały się dobrze. Jest na pewno lepszy od tego alkoholowego, co kiedyś miałam, ale czy z nim, czy bez nie widzę różnicy. Jedyny plus to długo utrzymujący się zapach jak z salonu fryzjerskiego.
    Zalety:
    • długo utrzymujący się zapach jak z salonu fryzjerskiego.
    Wady:
    • trzeba uważać z ilością, bo może powodować efekt przetłuszczonych włosów,
    • spray jest dość gęsty i tłusty, więc atomizer rozprowadza go nierównomiernie,
    • nie widzę, żeby robił więcej niż odżywka z tej samej serii, więc trochę zbędny produkt, a w dodatku najdroższy z tych trzech.
  • 14 kwietnia 2021 o 13:50
    2 W 1
    Lubię produkty Tresemme, dlatego zdecydowałam się sięgnąć po spray termoochronny. Buteleczka jest bardzo praktyczna, produkt w sprayu, więc łatwo nanieść na dłonie odpowiednią ilość produktu. Nie polecam stosować bezpośrednio na włosy. Jak na spray jest on dość gęsty. Zapach intensywny, długo utrzymujący się na włosach i bardzo przyjemny. DZIAŁANIE: produkt nie obciąża włosów, nie jestem tak do końca przekonana, czy zabezpiecza on w dużej mierze przed wysoką temperaturą. Za to używam go do zabezpieczania końcówek włosów tak ogólnie przed czynnikami zewnętrznymi - jako serum ochronne. Tu sprawdza się bardzo dobrze. Włosy są gładkie i miękkie w dotyku. Więc jest to dla mnie takie 2w1: serum ochronne +termoochrona.
  • 23 grudnia 2020 o 8:57
    Bardzo go lubie
    Moim zdaniem nie do końca chroni włosy tak jak bym chciała ale i tak jest super,kocham całą serię TRESemme biotynową .Spray używam po każdym myciu kiedy suszę włosy jak do tej pory nie spotkałam się z tym żeby włosy po jakimkolwiek sprayu termoochronnym były mięciutkie i sypkie.Po mimo że jest w małej buteleczce jest wydajny.Dużym minusem jest pompka nie rozprowadza produktu równomiernie dlatego zawsze psikam na dłonie a potem daje na włosy i wczesuje.
    Zalety:
    • Piękny zapach
    • Włosy są sypkie i mięciutkie
    Wady:
    • Pompka nie rozprowadza równomiernie produktu jest beznadziejna ale można go psiknąć na dłonie i potem na włosy.
    Darda2
    13 września 2020 o 20:16
    Fajny na codzień
    Spray zakupiłam na promocji w Rossmannie za ok 14 zł. Pojemność jest niewielka ale dla mnie jako osoby często podróżującej jest to plus. Po pozytywnych odczuciach sprayem termo z wodą kokosową i kaktusem postanowiłam wybrać ten produkt. Spray psika dość mocno jest wydaje mi się że w miarę równomiernie pokrywa włosy. Zapach jest delikatny. Nie oblepia i nie obciąża włosów. Nie przetłuszcza. Wydaje mi się że chroni włosy lecz to przy dłuższym stosowaniu na pewno można zaobserwować. Włosy wyglądają zdrowo, są błyszczące. Bardzo fajny do codziennego stosowania.
    Zalety:
    • Małe opakownie
    • Cena (ok. 14 zł)
    • Dostępność (Rossmann)
    • Nie obciąża
    • Nie oblepia włosów
    • Nie przetluszcza
    • Chroni przed gorąca temperatura
    Wady:
    • Aktualnie brak