Pasty do zębów

Elmex Sensitive, Pasta do zębów z aminofluorkiem

Elmex Sensitive Professional
Elmex Sensitive Pasta do Zębów Wrażliwych 75ml

• 13 marca 2025 o 10:32
    dobra dla wrażliwych zębów
    Użytkowanie produktu – rano i wieczorem Barwa – biała Konsystencja – kremowa, gęsta, nie lejąca Zapach – delikatna mięta Opakowanie produktu – tubka z nakrętką, dodatkowe zamknięci tubki Efekty – dobrze oczyszcza nie powodując niszczenia szkliwa Ogólna ocena produktu – mam wrażliwe zęby na produkty spożywcze jak i pasy do zębów, muszę wybierać te łagodne ale przy tym skuteczne w czyszczeniu, dobrze odświeża jamę ustną, jestem zadowolona z rezultatów Czy jestem zadowolona z zakupu i kupie ponownie? tak, zdecydowanie
  • 27 stycznia 2025 o 10:56
    Od lat trzyma wysoki poziom
    Pastę Elmex sensitive poznałam parę lat temu i zawsze do niej wracam, gdy pojawia mi się problem z nadwrażliwością zębów lub krwawiącymi dziąsłami. Jako jedyna działa jak opatrunek i szybko przynosi ulgę likwidując ból i dyskomfort. Skutecznie oczyszcza zęby a także zauważyłam, że znacząco likwiduje osady i przebarwienia. Jak dla mnie pozostawia ciut za małe uczucie świeżości- preferuję mocne miętowe smaki a ten jest delikatny ziołowo- miętowy.
    Sayroan
    19 listopada 2024 o 22:48
    Super pasta
    Pasty używam już wiele lat, ponieważ mam nadwrażliwe zęby. Zużyłam już bardzo wiele tubek, chyba nie zliczę ile. Uważam że pomaga w nadwrażliwości i zęby nie są tak wrażliwe na różne temperatury. Smak ma bardzo przyjemny, powiedziałabym że anyżkowy. Warto kupić bo jest to bardzo dobra pasta rekomendowana przez stomatologów.
    Catit_
    4 października 2024 o 17:53
    Zawsze do niej wracam
    Elmex to marka sama w sobie, jeśli chodzi o higienę jamy ustnej. Ta konkretna zielona pasta skierowana jest do zębów wrażliwych. Wracam do niej regularnie od wielu lat, zdecydowanie najczęściej spośród wszystkich past, których używam. Działa dokładnie tak, jak obiecuje producent- oczyszcza, odświeża, wzmacnia szkliwo dzięki fluorowi i przede wszystkim robi to delikatnie. Nie powoduje krwawienia dziąseł, wręcz łagodzi ich stan, odświeża bez ostrego drażniącego posmaku mentolu. Mycie jest łagodne i skuteczne. Cena jest trochę wyższa, ale to usprawiedliwione jakością. Da się ją upolować na promocji za około 10 zł, ostatnio udało mi się nawet kupić dwupak w cenie 17 zł. Polecam dla każdego kto lubi dobre oczyszczenie bez mocnych mentolowo-miętowych wrażeń.
    Inne
  • 22 sierpnia 2024 o 16:08
    ŚWIETNA
    Hej dziewczyny! Dziś recenzuję Elmex Sensitive, pastę do zębów z aminofluorkiem. Muszę Wam powiedzieć, że naprawdę działa! Ta pasta jest świetna, jeśli macie wrażliwe zęby. Po kilku użyciach zauważyłam znaczną poprawę – zęby są mniej wrażliwe na gorące i zimne jedzenie, a także na kwaśne napoje. Aminofluorek w składzie wzmacnia szkliwo i chroni zęby przed próchnicą, co jest dużym plusem. Pasta ma delikatny, świeży smak, który nie jest zbyt intensywny, ale odświeża oddech. Konsystencja jest odpowiednia – dobrze się pieni i łatwo spłukuje. Podsumowując, Elmex Sensitive to świetna pasta do codziennego użytku, jeśli borykacie się z nadwrażliwością zębów. Działa skutecznie, poprawiając komfort i chroniąc zęby, więc zdecydowanie warto ją wypróbować!