Elmex, Przeciw próchnicy, Pasta do zębów z aminofluorkiem 0,125% F
86 HIT!
81 % kupi ponownie
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiWysoce skuteczna formuła elmex z aminofluorkiem tworzy dwufunkcyjną ochronną warstwę wapniowo-fluorową, która remineralizuje zęby i zapobiega powstawaniu ubytków. Chroni również powierzchnie, do których trudno jest dotrzeć szczoteczką do zębów.
Aktywny aminofluorek wbudowuje fluor w szkliwo zęba w ciągu kilku sekund, dzięki czemu wzmacnia je i zwiększa jego odporność na działanie kwasów. Dzięki swojej aktywności powierzchniowej, aminofluorek tworzy na wszystkich powierzchniach zębów ściśle przylegającą, jednorodną warstwę ochronną.
Elmex Przeciw Próchnicy zapewnia ochronę zębów, a nawet remineralizuje próchnicę w jej początkowym stadium w podpowierzchniowej warstwie szkliwa. Właściwości ochronne pasty i zawartego w niej aminofluorku zostały potwierdzone w ponad 400 badaniach naukowych.
Cechy produktu
Recenzje 430
28 marca 2022, o 15:00
2 marca 2022, o 07:34
Wykorzystała: kilka opakowań
Niezawodna pasta do zębów
Bardzo lubię pasty Elmex do zębów, które są oferowane na rynku. Swego czasu jak nosiłam aparat ortodontyczny używam tylko tej pasty, ponieważ została mi polecona przez mojego stomatologa, teraz często do niej wracam z przyjemnością.
Pasta jest zamknięta w tubce o pojemności 75 ml. Kupuje ja zazwyczaj w granicach 10 zł.
Aparat ortodontyczny nosiłam tylko na górne zeby około 3 lat- zużyłam niezliczona ilość tej pasty. Jedno opakowanie wystarcza mi na około miesiąc- przy myciu dwa razy w ciągu dnia. PPodczas stosowania tej pasty nie pojawiła mi się żadna próchnica i moje zeby nie wymagały leczenia także uważam, że skutecznie chroni przed próchnica. Jest delikatna, dobrze oczyszcza zęby i jamę ustną. Delikatnie miętowy smak jest dla mnie przyjemny.
Będę do niej wracać. Zasłużona 5 dla tej pasty.
ZALETY: Zgodnie z opinia producenta chroni przed próchnica,
Jest delikatna,
Nie podrażnia,
Bezpieczna dla szkliwa
Odpowiednia dla osób noszących aparaty ortodontyczne,
Cena - często można ja upolować w promocji,
Dostępność pasty- można ja kupić w każdej drogerii stacjonarnie lub złożyć zamówienie internetowo.
WADY: Brak.
20 lutego 2022, o 21:00
Nie wie, czy kupi ponownie
Używa produktu od: miesiąc
26 stycznia 2022, o 14:40
6 stycznia 2022, o 20:48
Świetna przy problemie wrażliwości
Pasta do zębów elmex jest w wygodnej tubie. Charakteryzuje się bardzo przyjemnym miętowym smakiem, który dobrze odświeża oddech. Pasta dobrze się pieni i świetnie oczyszcza. Naprawdę po regularnym stosowaniu pomaga z wrażliwością zębów. Jest wydajna i łatwo dostępna.
29 grudnia 2021, o 21:42
Używa produktu od: kilka miesięcy
Świetna
Pasta bardzo popularna. Pasta do zębów elmex charakteryzuje się bardzo dobrą dostępnością punktu. Jeśli chodzi o smak lekko miętowy, ale dobrze odświeża oddech. Pasta dobrze się pieni oraz mega dobrze oczyszcza zęby. Nie podrażnia ich ani dziąseł, według mnie jest delikatna. Pasta do zębów ma wygodne opakowanie a co najważniejsze nie podrażnia.
15 grudnia 2021, o 19:18
Delikatna, ale działa dobrze
Jeśli szukacie w paście super odswieżenia - to nie tutaj.
Jeśli szukacie delikatnej pasty dla nadwrażliwych zebow, które niestety czesto dopada prochnica - to jest pasta dla Was.
Paste polecila mi moja dentystka. Od zawsze mam słabe zęby, juz jako dziecko mialam plomby wszedzie, a w wieku 30 lat miałam juz 8 kanałowych. Niestety!
Mimo mojich najszczerszych checi i prob dbania o zeby prochnica wciaz sie pojawiala.
ALE zauwazylam, ze moje zeby lepiej sie trzymaja przy uzywaniu pasty Elmex
#OPAKOWANIE
Zakecana (niestety!) tubka, wole zamykane "na zatrzask (albo jak tam to sie nazywa:D).Ale tubka jest stabilna, moze sobie stac bez kubeczka/pojemniczka
#KONSYSTENCJA
Biala, gesta pasta. Ciezko rozpuszcza sie w wodzie co moze byc problematyczne przy probie utrzymywania czystej szczoteczki do zębów
#STOSOWANIE
PLUSY:
+ dobra dla nadwrazliwych zebow - jest bardzo delikatna
+ dobrze oczyszcza osad nazebny
+ chroni przed prochnica
NEUTRALNE
* słabo sie pieni, przez co moze byc wrazenie niedomycia zebow. Ale trzeba po prostu cierpliwie je szorowac i zwracac uwage czy pasta dotarla wszedzie
* cena w porownaniu do drogeryjnych past wysoka. ale nadrabia jakoscia
MINUSY
-słabo sie rozpuszcza w wodzie - zostaje na szczoteczce na dole wlosia:/
U mnie pasta zagoscila na stale, czasem uzyje jakiejs innej (albo np tej uzywam wieczorem a rano uzywam wybielajacej). Ale to jest pasta, która na pewno zostanie ze mna na dluzej ;)
5 /5 HIT!
1 grudnia 2021, o 06:33
Używa produktu od: miesiąc
Wykorzystała: jedno opakowanie
Od wielu lat borykałam się z nadwrażliwością moich zębów. Pobolewały przy jedzeniu, piciu, nawet przy mówieniu gdy było zimno na dworzu. Reagowały na zimno potrawy, słodkie i kwaśne. Ciągle musuałam uważać co jem. Pewnego razu podczas wizyty u dentysty, polecono mi używać pasty elmex. Po miesiącu mycia zębów tą pastą zauważyłam widoczną poprawę. Zęby dużo mniej są wrażliwe, mogę jeść różne potrawy bez bólu i stresu. Pasta ta też oczyszcza zęby i przeciwdziałania próchnicy, wzmacnia dziąsła. Ma miętowy smak i super odświeża.
ZALETY: Cena konkurencyjna, miętowy smak, pomaga przy nadwrażliwości zębów.
WADY: Nie ma
2 /5
29 listopada 2021, o 19:20
Nie kupi ponownie
Używa produktu od: kilka miesięcy
Wykorzystała: jedno opakowanie
Zużyłam jedno całe opakowanie w czasie ok. 1,5 miesiąca, więc nie powiem jak działa na dłuższą metę, podczas jej stosowania nie zauważyłam za bardzo żadnej różnicy.
Pasta jest trochę dziwna. Nie pieni się jak inne, zostaje przytwierdzona do szczoteczki na dole włosia, bo nie chce się wypłukać, pozostawiała mi osad na zębach po myciu. Nie działa zbyt odświeżająco na oddech. Posmak też mi się wydawał średni. Szczerze mówiąc trochę źle mi się jej używało. Niech to będzie taki typowy średniak, bo może właściwości ma dobre.
ZALETY: + podobno działae
WADY: - nie pieni się
- zostaje na szczoteczce i nie da się jej wymyć
- pozostawia nieprzyjemny osad na zębach
- bardzo krótko działa odświeżająco oddech
12 października 2021, o 13:36
12 października 2021, o 12:53
Dla mnie najlepsza!
Ta pasta do zębów jest moją ulubioną. Świetnie sobie radzi z próchnicą i bardzo dobrze dba o zęby. Zero podrażnień w jamie ustnej. Świeży oddech gwarantowany. Pastę stosuję od lat i szczerze muszę przyznać, że nie zamieniłabym ją na żadną inną. Bardzo dobrze się sprawdza, stosuję ją ja i cała rodzina.
5 /5 HIT!
21 września 2021, o 11:19
super pasta
Tylko z pastą Elmex mam przyjemność z mycia zębów. Mam zęby słabe i wrażliwe. Konsystencja tej pasty jest średnio gęsta i nie wytwarza dużo piany podczas mycia a smak ma specyficzny i delikatny. Po myciu zęby są komfortowo czyściutkie i gładziutkie. Nie piecze ani nie powoduje krwawienia dziąseł. Jest delikatna, ale oczyszcza świetnie.
produktów12
recenzji988