Pasty do zębów

Elmex Przeciw Próchnicy
Elmex Pasta do zębów 75 ml

• 6 kwietnia 2025 o 20:07
    Nr 1
    Różne pasty do zębów kupuje, ale ta jest zawsze czasem używam innych ale i tak wracam.do elmexa. Pasta w miękkiej tubie, dobrze się pieni i dobrze oczyszcza zęby. Świetnie radzi sobie z nadwrażliwością. Pasta dobrze odświeża oddech choć nie ma mocno miętowego zapachu czy smaku . Używam stałe, ale czasem stosuje kurację past wybielających. Produkty wydajny i dostępny wszędzie.
  • 12 lutego 2025 o 20:59
    Jak dla mnie spełnia swoje zadanie .
    ◾️Zacznę od tego, że od jakichś 15 lat mam ogromny problem ze szkliwem na zębach, ponieważ zostały one osłabione przez chemioterapie i inne leki w tamtym czasie podawane. ◾️Bywało tak, że praktycznie co miesiąc byłam na fotelu stomatologicznym, bo próchnica potrafiła zaatakować w bardzo szybkim tempie. ◾️Dlatego zaczęłam bardziej dbać o swoją higienę jamy ustnej i przywiązywać znaczną wagę do tego jakiś past, czy płynów do płukania używam. ◾️Do tej pory używałam innych past, jednak właśnie moja pani stomatolog parę miesięcy temu poleciła mi tę pastę i muszę powiedzieć, że ta pasta jest naprawdę świetna. ◾️Opakowanie: ➖️Pasta została zamknięta w plastikowej tubie. ➖️Tuba wykonana z dobrej jakości miękkiego plastiku, dzięki czemu łatwo wydobywa się z niej pastę. ➖️Opakowanie o skromnej szacie graficznej. ➖️Opakowanie w kolorze białym, na którym widnieją pomarańczowe i białe napisy. ➖️Napisy czytelne szczegółowe w języku polskim oraz angielskim. ➖️Tubka posiada odkręcaną nakrętkę, pod którą jak jest nieotwierana to znajduje się plastikowe zabezpieczenie. ◾️Pojemność: ➖️Tubka o pojemności 75 ml ◾️Data ważności: ➖️Pastę należy zużyć w ciągu 12 miesięcy od otwarcia. ◾️Skład: W składzie pasty znajdźmy: ➖️uwodnioną krzemionkę ➖️Sorbitol ➖️Aromę ➖️Fluorek sodu ◾️Konsystencja-Kolor-Zapach-Smak ➖️Pasta o gęstej zbitej konsystencji ➖️Pasta w kolorze białym ➖️Pasta o miętowym zapachu, jak i delikatnym miętowym smaku. ◾️Użytkowanie : ➖️Pastę aplikuję na szczoteczkę soniczną wystarczy dosłownie odrobina by porządnie umyć nią zeby. ➖️Pasta dobrze się pieni. ◾️Efekty : ➖️Pasta świetnie radzi sobie z czyszczeniem moich zębów. ➖️Jest delikatna dla mojego szkliwa, jak i dla moich wrażliwych dziąseł. ➖️Po umyciu, gdy przejeżdżam Po zębach językiem czuje jak są one naprawdę czyste czuje się ta delikatność i taka jakby powłokę nie wiem, jak to wytłumaczyć. ➖️Pasta daje uczucie świeżości na wiele godzin oczywiście, jeśli czegoś międzyczasie nie zjem, czy nie wypije. ➖️Odkąd stosuje tę pastę zauważyłam, że nie mam problemów z próchnicą, przez co nie muszę już co miesiąc chodzić do stomatologa tylko jak to powinno być raz na 6 miesięcy;), I to tylko na przegląd, bo po każdej wizycie pani stomatolog stwierdza, że żeby są zdrowe i nie ma co liczyć.
    Zalety:
    • Delikatna dla dziąseł
    • Zabezpiecza szkliwo
    • Dobrze się pieni
    • Dobry skład
    • Porządnie oczyszcza zęby
    Wady:
    • Brak wad
  • 31 stycznia 2025 o 9:47
    Skuteczna, ale bez świeżości na długo
    To bardzo dobra pasta do codziennej higieny jamy ustnej – skutecznie czyści, chroni szkliwo i daje poczucie dobrze umytych zębów. Ma delikatny, nieagresywny smak, co może być plusem dla osób wrażliwych na mocne miętowe formuły. Niestety, świeżość w ustach nie utrzymuje się zbyt długo, co dla niektórych może być minusem. Mimo to, jest to solidny wybór dla tych, którzy szukają skutecznej ochrony zębów.
    Zalety:
    • Skutecznie czyści i chroni szkliwo
    • Delikatny smak, nie podrażnia
    • Dobra formuła dla wrażliwych zębów
    Wady:
    • Nie pozostawia długotrwałego uczucia świeżości
    • Może wydawać się zbyt łagodna dla fanów mocnej mięty
  • 30 stycznia 2025 o 9:54
    Zmiana składu i trzeba się z pastą używaną od lat pożegnać :/
    Nowa odsłona podstawowej pasty Elmex (sprawdziłam - dla zębów wrażliwych też) nie zawiera już aminofluorku, rekomendowanego i chyba sprawdzającego się od lat jako najlepszy środek przeciwpróchniczy, lecz zawiera zwykły fluorek sodu, co czyni tę pastę najzwyklejszą ze zwykłych, za cenę wyższą od zwykłych. Stąd też po latach żegnam się z Elmexem, który moim zdaniem był najlepszy o czym świadczą rzadkie, kontrolne głównie wizyty u dentysty. Mówię papa mojej ukochanej dotychczas paście i mam z tego powodu smuteczek.
    Zalety:
    • zapach,
    • smak,
    • skuteczność czyszczenia,
    • opakowanie.
    Wady:
    • brak aminofluorku w nowej wersji
  • 24 stycznia 2025 o 13:53
    Tylko dzięki niej czuję że zęby są faktycznie czyste
    Używam jej od jakiegoś czasu i zauważyłam że moje zęby są zdecydowanie mniej wrażliwe, a także czuję, że dobrze chronią przed próchnicą. Ma delikatny smak, nie jest za mocno miętowa więc nie podrażnia, co jest dla mnie plusem. Dobrze się pieni, a po użyciu zęby są gładkie i czyste. Myślę, że to solidny wybór, jeśli chodzi o ochronę przed próchnicą i dbanie o zdrowie jamy ustnej. Zostanie już ze mną do końca bo tylko przy jej użyciu nie krwawią mi dziąsła i czuję że zęby są faktycznie czyste.