Iwostin Sensitia, Krem pielęgnacyjny do rąk SPF 10

• 5 stycznia 2015 o 21:19
    Średni
    Krem nie jest tani i wydajny. Po aplikacji szybko się wchłania w skórę nie pozostawiając na niej lepkiej wyczuwalnej warstwy. Dzięki niemu skóra rąk jest nawilżona. Nie zauważyłam natomiast właściwości regenerujących i łagodzących podrażnienia w większym stopniu. Używam tego produktu od: 1 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 9 lipca 2014 o 14:59
    Warto spróbować
    Krem jest fajny. Ma przyjemny zapach, szybko się wchłania i regeneruje. Polecam :) ZALETY + opakowanie + zapach + konsystencja + dobrze regeneruje i nawilża WADY - dość drogi Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 24 grudnia 2013 o 10:10
    super
    tak tak tak!!! Idealny krem w zimie do rąk. Kupiłam go na % za 10 zł, ale jest wart każdych pieniędzy. Szybko się wchłaniał,super nawilżał dłonie przesuszone zimowymi warunkami:) Używam tego produktu od: cała zima Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 14 sierpnia 2013 o 10:54
    Kiepski.
    Krem dostałam w gratisie do zimowej Sensitii (nawiasem mówiąc też słabej), zużyłam i prawie o nim zapomniałam, bo niczego szczególnie pozytywnego nie wniósł dla mnie. Jest lekki ale tłustawy w konsystencji, dość rzadki, wchłania się dobrze, zostawia lekką i tłustawą warstwę, ale i ona po chwili znika. Nawilża słabo, skóry nie odżywia, filtr jest mi zbędny, bo kremu używam tylko w domu lub w pracy. Żaden pozytywny efekt zatem nie pozostaje po nim na skórze. Tubka mała, krem drogi, niewydajny (wystarczył mi na ok. miesiąc, dla mnie to krótko). Musze przyznać, że nie pamiętam jaki ma zapach, ale to chyba znaczy że ani mocny, ani drażniący. Używam tego produktu od: używałam zimą 2013 r., ok. miesiąc czasu Ilość zużytych opakowań: 1 całe opakowanie
  • 9 sierpnia 2013 o 20:27
    Przyzwoity
    Krem kupiłam na okres wiosny, gdy nie chciałam jeszcze inwestować w porządny filtr przeciwsłoneczny do ciała. Szukałam nawilżającego kremu do rąk z SPF, który posłużyłby mi na okresy przejściowe. Padło na Iwostin głównie ze względu na cenę i wartość ochrony przed promieniowaniem UVA w stosunku do ochrony UVB. – UVB 10, UVA 6 Trzy filtry w składzie - Ethylhexyl methoxycinnamate (głównie ochrona UVB), Butyl Methoxydibenzoylmethane (głównie UVA), Octocrylene (UVB). Nie zachęcają: Methylparaben, Propylparaben, parafina i propylene glycol. Krem jest wydajny. Dobrze się rozprowadza dzięki lekkiej konsystencji. Podejrzewam, że zimą nie sprawdziłby się, gdyż nawilżenie nie powala, ale też nie wywołuje u mnie oburzenia. Nie pozostawia lepkiej nieprzyjemnej warstwy na dłoniach, ale też nie wchłania się całkowicie. Standardowe opakowanie kremu do rąk. Tani! Zapłaciłam za niego jedynie 10zł na allegro. Od razu capnęłam 4 opakowania. W aptekach może być trochę drożej – do 25zł Na pewno do niego powrócę, ponieważ jest tani i dostępny w każdej aptece, a ciężko o nawilżający krem do rąk z filtrem. Dodaję skład: Aqua Iwonicz Aqua, Glycerin Isopropyl Palmitate, Cetearyl Alcohol, Paraffinum Liquidum, Cyclomethicone Hydrolyzed Silk Protein, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Vitis Vinifera Seed Oil, Glyceryl Stearate, Polysorbate 60, Octocrylene, Panthenol, Sodium Acrylate/Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Isohexadecane, Polysorbate 80, Propylene Glycol, Diazolidynyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Disodium EDTA, Parfum, PEG-8, Tocopherol, Ascorbic Acid, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid. Używam tego produktu od: ponad roku Ilość zużytych opakowań: pięć