Serum do twarzy

CHANEL Le Weekend de CHANEL Serum odbudowujące na weekend 50ml

izapm
    1 sierpnia 2015 o 14:08
    Naprawdę dobry
    Doskonale wygładza skórę. Nawilża, odżywia, rozjaśnia. Mam wrażenie, że cera jest wyraźnie rozświetlona, co przy mojej bladości jest bardzo ważne. Wyrównuje koloryt. Dla mnie krem idealny. Super opakowanie - można dozować odpowiednio i nie wychodzi z nadmiarem. Bardzo ekonomiczny w użyciu. Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie drugiego
    sonea8
    23 kwietnia 2015 o 10:57
    Miłe. Ale po co tak drogo?
    Wszystkiemu winne panie z Sephory, tyle mogę powiedzieć na wstępie. Gdyby nie te torby próbek podejrzanie hojnie rozdawane, to bym się na omawiany produkt nie skusiła. Jestem ofiarą psychologicznego marketingu :( Ale do rzeczy. Ta emulsja to w mojej kosmetyczce relatywna nowość, ponieważ jedyne oczyszczanie, jakie sobie dotąd fundowałam, polegało na codziennym myciu mordki. Z peelingami znałam się krótko jakieś 15 lat temu, kiedy to usiłowałam nadążać za modą w pielęgnacji i katowałam skórę rozmaitymi ścieraczami w dobrej wierze. Źle robiłam, skóra bardzo ubolewała, więc dałam sobie spokój i od tamtej pory - poza wizytami u kosmetyczki raz na ruski rok - myję i nawilżam li i jedynie. Przy okazji rozmaitych zakupów wpychano mi przy kasie set 3 próbek z szanela - emulsja na dzień, na noc i na weekend właśnie - no to przetestowałam raz i drugi i mi się, kurka, spodobało. Nie miałam jednak ochoty wyskoczyć naraz z niemałej kasy na pełnowymiarowy zestaw, postanowiłam więc wybrać jedna opcję z trzech, wilk syty i owca cała miała być, bo skoro razem tak mi ładnie robią na twarzy, to oddzielnie może chociaż zrobią w 1/3? Logika nigdy nie była moją mocną stroną^^ Padło na Le Weekend, bo uznałam, że skoro się tego używa dwa razy w tygodniu, to oznacza, że działa w sposób skoncentrowany. No i racja, tak właśnie działa, ale niekoniecznie w tym kierunku, o którym myślałam ;p Liczyłam bowiem na spektakularne nawilżenie, emulsja mi się skojarzyła z tego typu pielęgnacją, a po co było przeczytać ulotki? Przy zakupie dużej buteleczki miła ekspedientka coś niby przebąkiwała o lekkim złuszczaniu, ale w szale zakupów mało do mnie dociera. Ofiara, mówiłam. Oto więc mam za kilka stówek lekki peeling enzymatyczny, tak mi się to widzi. Oficjalnie piszą o kwasach (teraz już doczytałam), dobra, niech będą i kwasy. Co to-to robi w praktyce? Otóż robi mi na skórze takie coś, że jest gładsza i jaśniejsza; kulminacyjny efekt w poniedziałek rano, po sumiennych aplikacjach od piątku wieczorem. Na umytą buzię emulsja, na to nawilający krem i gotowe. Czyli +. A także: + nie zapycha + nie podrażnia, przeciwnie nawet, bo łagodzi (a ja wrażliwą skórę mam coraz bardziej) +/- ściąga, ale raczej lekko, krem sobie zaraz z tym radzi Ale: - szczypie, jeśli jest jakieś podrażnienie (np. przy skrzydełkach nosa od kataru) - bardzie niefajnie pachnie. Generalnie uwielbiam chanelowskie nuty, czy to w podkładzie, czy w kremie, a ten kosmetyk mnie bardzo zawiódł, bo przebija zapach, cóż, kwasu. W piątek przeszkadza tylko trochę, ale w niedzielę już bardzo, co mnie czasem zniechęca do stosowania. - cena. Cena jest brr. Recenzja niżej twierdzi, że można znaleźć coś podobnego znacznie taniej - trudno mi się odnieść, bo ja kosmetyków z tej grupy nie używam z uwagi na częste podrażenienia. Mogę jednak zapewnić, że ten produkt jest naprawdę delikatny i nie skrzywdzi, a działanie ma całkiem ok. Na tyle ok, że być może kupię jeszcze kiedyś... na promocji. Bo cena drogeryjna zaporowa, a i w internetowych sklepach niekoniecznie zachęca. Potwierdzić tylko mogę tytułem podsumowania, że się dotąd na kosmetykach marki Chanel nie przejechałam i to kolejny przykład. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego + 3 zużyte próbki 3ml
  • 6 października 2013 o 14:06
    NIC odkrywczego!
    Kosmetyko w kwasami mamy na rynku naprawde duzo! Jest wsrod nich kilka prawdziwych perelek! Emulsja od Chanel nie zachwyca naprawde niczym,sklad bardzo przecietny -kwas glikolowy-nie wiadomo nawet w jakim stezeniu -duzo alkoholu -woda rozana -kwas salicylowy Na mnie nie robio to zadnego wrazenia... Owszem emulsja troszeczke rozswietla,nieco rozjasnia skore,dziala bardzo podobnie do innych kosmetykow z kwasami. Jednak stosowana tak rzadko,jak zaleca producent codow nie sprawi! Jak juz wspominalam kosmetykow z kwasami jest wiele,uzywalam ich i uzywam systematycznie. Moim ostatnim odkryciem jest FILORGA Sleep and Peel. Jest to jeden z najlepszych preparatow tego typu,z jakimi sie zetknelam. Placimy polowe sugerowanej ceny Chanel-jakies 230-250 zl i dostajemy wrecz genialny sklad,doskonale dzialanie i mega wydanosc. Kremik wygladza,rozswietla,koi skore,a do tego nie powoduje przesuszenia ani podraznienia-jak to maja w zwyczaju inne kremy z kwasami. Serdecznie polecam