WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Serum do twarzy

Miya Cosmetics BEAUTY.lab, Serum z witaminą C rozjaśniające przebarwienia (nowa wersja)

Bodyland.pl
Miya Miya BEAUTY.lab Serum z wtaminą C rozjaśnia 30ml
notino.pl
Miya Miya BEAUTY.lab Serum z wtaminą C rozjaśnia 30ml

• 2 czerwca 2025 o 3:24
    Ciemniejsze przebarwienia
    Formuła emulsyjna, gęsta, biała jest jak najbardziej na plus jednak serum wysusza albo podrażnia (in cognito) trudno mi powiedzieć ale przebarwienia na policzkach po użyciu tego serum są ciemniejsze niż jaśniejsze, próbowałam również pod krem emolientowy z dużą ilością olejów i tylko skóra mocniej zjadała krem aby nie dopuścić do wysuszenia lub podrażnienia. Ostatnią szansą będzie wypróbowanie go pod olej. Spróbuję jak działa na zmarszczki na czole i skórę oczu a jak nie to wykorzystam je na dekolt albo oddam.
    Zalety:
    • Bardzo ładny naturalny skład
    • Gęsta konsystencja
    • Brak phenoxyethanolu
    Wady:
    • Pogorszenie przebarwień z czerwonych na brązowe
  • 27 marca 2025 o 22:38
    Na pewno wrócę
    Mam cerę tłustą i dojrzałą, skłonną do trądziku i przebarwień. Od kilku lat stosuję kosmetyki z witaminą C w mojej pielęgnacji. Moim celem jest rozjaśnienie przebarwień różnego pochodzenia oraz antyoksydacja. Serum od Miya Cosmetics stosowałam codziennie rano pod krem z filtrem i makijaż. Serum ma postać rzadkiej emulsji. Łatwo rozprowadza się na skórze, wchłania się całkowicie w ciągu kilku minut po aplikacji. Nie roluje się, dobrze współpracuje z kolejnymi kosmetykami nakładanymi na twarz. Nie zauważam spektakularnego działania rozjaśniającego przebarwienia, ale też nie oczekuję takiego efektu po jednym opakowaniu. W przypadku walki z przebarwieniami trzeba się uzbroić w więcej cierpliwości. Dla mnie wielkim plusem jest to, że serum nie potęguje problemów trądzikowych i nie wywołuje stanów zapalnych (co niestety zdarzało mi się przy innych kosmetykach z witaminą C). Serum pozostawia skórę nawilżoną i miłą w dotyku. Zapach jest przyjemny, świeży. Opakowanie w postaci ciemnej buteleczki z pipetą. Osobiście wolałabym opakowanie z pompką.
    Zalety:
    • Składniki aktywne
    • Łatwość aplikacji
    Wady:
    • Butelka z pipetą
  • 18 marca 2025 o 23:28
    Poranne nawilżenie
    Używam rano, robiłam podejścia do kilku innych serum z wit C, do tego wracam i tak. Pozostawia skórę aksamitną i przyjemnie nawilżoną przez cały dzień. Mimo tłustej cery odpowiada mi emulsyjna forma. Dobrze współgra z filtrem i podkładem. Zostawia lekki glow co niekoniecznie mi pasuje ale na filtr i podkład aplikuje puder bambusowy i to mo trzyma w ryzach cerę. Zauważyłam też że wtedy mniej się świeci w ciągu dnia bo jest nawilżona i nie potrzebuje już więcej sebum. Rozjaśnienia przebarwień nie zauważyłam ale za to witamina C bardzo dobrze wycisza moją nadreaktywną, naczynkową cerę - jest mniej zaczerwieniona w ciągu dnia a to wyczyn. Nie wiem czy jest lepszy kosmetyk o takiej formule i w takiej cenie. W promce wychodzi jakieś 20 złotych, zdecydowanie WARTO.
  • 27 października 2024 o 18:40
    Nowa wersja to samo działanie
    Serum z witaminą C jest ze mną od bardzo dawna, przetestowałam ich wiele, za równo drogich jak i tych z niższej półki cenowej. Serum od firmy MIYA zakupiłam bez żadnej wiedzy czy informacji na temat tego produktu i bardzo miło mnie zaskoczyło. Serum jest w ciemnej buteleczce, z pipetką o emulsyjnej dość rzadkiej konsystencji. Bardzo dobrze rozprowadza się po skórze, bardzo szybko się wchłania, nie zostawiając żadnego filmu. Dogaduje się z każdym kosmetykiem i sprawdza się również pod makijaż. Obecnie jestem w trakcie stosowania 4 buteleczki i na pewno zostanie ze mną na dłużej. Efekty widoczne są już po kilku tygodniach, skóra jest rozświetlona, promienna, pełna blasku, a przebarwienia widocznie zredukowane. Idealnie sprawdza się do cery mieszanej, z tłustą strefą T i suchymi policzkami.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania
    • Efekt rozświetlenia
    • Redukuje przebarwienia
    • Wydajne
  • 20 października 2024 o 15:10
    Liczyłam na więcej
    Witamina C to jeden z moich ulubionych składników aktywnych. Lubię testować nowe formuły i po wakacjach sięgnęłam po serum na przebarwienia od Miya Cosmetics. Z tej marki miałam już inne serum również z witaminą C i bardzo dobrze je wspominam. Dlatego miałam spore oczekiwaniami co do tej nowości. Serum ma przyjemną, emulsyjną formułę, łatwo się rozprowadza, szybko wchłania. Nadaje się na dzień pod spf i makijaż, jak również w wieczornej pielęgnacji. Po nałożeniu skóra jest nawilżona i przyjemna w dotyku. Niestety przy regularnym stosowaniu zauważyłam pogorszenie stanu skóry, co bardzo rzadko mi się zdarza. Nie widzę również poprawy jeśli chodzi o wyrównanie kolorytu i rozjaśnienie przebarwień. Mimo fajnego składu, wygodnego opakowania z pipetką i zapachu, serum mnie rozczarowało. ZALETY Konsystencja Szybko się wchłania Nawilża i wygładza skórę Opakowanie Skład Zapach WADY Nie wpłynęło na rozjaśnienie przebarwień Spowodowało wysyp niedoskonałości Słabsza wydajność