Mydła

Ziaja Mydło pod prysznic z Kaszmirem 500 ml
E-Glamour.pl

• 20 marca 2025 o 11:43
    super
    Żel idealny dla mnie! Kremowy żel myjący z proteinami kaszmiru i gliceryną na dodatek bardzo ładnie pachnie taką kremową konsystencją. Skóra po jego umyciu jest bardzo gładka i miękka a do tego nawilżona i ładnie pachnie. Nie podrażnia i nie uczula.
    Zalety:
    • pięknie pachnie, tani, ma ładne opakowanie, ładnie myje i nawilża skórę, nie podrażnia, nie uczula
  • 14 lutego 2025 o 13:22
    lubię
    Markę Ziaja darzę dużą sympatią i zaufaniem, mimo że jak każda marka ma swoje lepsze i gorsze produkty. Mydła pod prysznic są jednymi z moich ulubionych kosmetyków od Ziaji. Moim ulubieńcem jest oliwkowe mydło pod prysznic ale to też jest niczego sobie. Mydło zamknięte jest w dużej, 500 ml butli. Niestety butla nie jest przezroczysta, więc nie do końca widomo ile produktu nam jeszcze zostało. Opakowanie ma zamknięcie na klik, co jest ogromnym plusem, bo łatwo je zamknąć mając mokre dłonie. Butla jest duża ale dobrze leży w dłoni. Konsystencja mydła jest bardzo przyjemna, delikatna, kremowa i aksamitna. Zdecydowanie wolę żelowe konsystencje ale ta również przypadła mi do gustu. Jest dość gęsta ale nie za gęsta, taka w sam raz. Żel bezproblemowo wydostaje się z opakowania, nie spływa z dłoni. Bardzo dobrze oczyszcza skórę, pozostawiając ją miękką i gładką w dotyku. Niestety obietnice producenta o nawilżeniu skóry możemy wsadzić między bajki. Skóra po prysznicu jest ściągnięta i wymaga nawilżenia. Nie jest to dla mnie duży minus, bo wg mnie żel powinien przede wszystkim dobrze oczyścić skórę i przygotować ją do zabiegów pielęgnacyjnych. Mydło dobrze się pieni, nie podrażnia ani nie uczula mojej skóry. Nie pozostawia także żadnej nieprzyjemnej warstwy na ciele. Zapach żelu jest mocny, orientalny, według mnie nadaje się bardziej na zimową porę. Nie zauważyłam jednak żeby zapach żelu pozostawał na mojej skórze po prysznicu, szybko się ulatnia. Mydło jest całkiem wydajne. Używam go każdego dnia od ponad miesiąca i jeszcze jest go trochę w opakowaniu. Cena jest bardzo niska jak za tak dużą pojemność i dobrą jakość.
    Zalety:
    • oczyszcza skórę
    • nie podrażnia jej ani nie uczula
    • ma przyjemną konsystencję
    • przyjemnie pachnie
    • ma wygodne opakowanie
    • jest dostępny, wydajny i tani
    Wady:
    • powoduje uczucie ściągnięcia skóry
  • 10 marca 2024 o 21:52
    Kaszmir kaszmirem a skóra aż skrzypi!
    Kupiłam w aptece internetowej aż dwa opakowania i to był błąd. Żel ma mocny zapach kompletnie nie w moim guście zapachowym dla mnie ten kaszmir był mocno męczący. Zapach jest słodki i aż mdlący pod prysznicem ale wiadomo, że to kwestia gustu. Skóra po umyciu była mocno ściągnięta oraz wysuszona. Jest tani i łatwo dostępny. Ale dla mnie za mocno przesusza i czułam duży dyskomfort po kąpieli.
  • 8 września 2023 o 12:41
    Idealnie rozgrzewa w zimne, jesienne noce
    WSTĘP Na wstępie zaznaczę, że od lat unikałam kosmetyków Ziaji ze względu na fatalne składy i używałam tylko ich pojedynczych produktów (głównie masek do włosów). W tym roku nastąpił przełom. Najpierw podczas zakupów zauważyłam, że Ziaja coraz częściej wypuszcza kosmetyki o naturalnych składach. Potem kupiłam kilka kremów z tej firmy, które nie zapchały mi porów ani nie podrażniły cery - co kiedyś było normą. To spowodowało, że nabrałam ochoty na Ziajowe mydła do mycia ciała. Wybrałam wersję z kaszmirem, bo ślicznie pachniała. Jestem z niej mega zadowolona i widzę po niej wielką poprawę w stosunku do żeli pod prysznic z Ziaji, których używałam jako nastolatka. Zdecydowanie bardziej pielęgnuje i w ogóle nie podrażnia. ZAPACH Tak naprawdę wybrałam to mydło przez pomyłkę, bo po powąchaniu go w sklepie byłam przekonana, że pachnie jak mój ulubiony żel pod prysznic Dove o zapachu granata - czerwonymi owocami przełamanymi białym mydełkiem. Totalnie się pomyliłam. W rzeczywistości mydło Ziaja pachnie czerwonymi owocami tylko w opakowaniu. Podczas kąpieli, po nałożeniu na ciało, pachnie słodko, rozgrzewająco i orientalnie. Nie znam się na przyprawach, więc nie umiem nazwać tego zapachu, ale jest intensywny, ciepły, korzenny, momentami wpada w męskie nuty. Na potrzeby napisania recenzji doczytałam, że to mydło pachnie olejkiem ylang ylang, piżmem, wanilią i cedrem - sama nie umiałam precyzyjnie określić jego zapachu, ale się z tym opisem zgadzam! Wanilia i piżmo są tu wyraźnie wyczuwalne, otulają ciepłą słodkością. Cedr daje orientalno-przyprawowe i męskie nuty zapachowe (przypomina trochę kardamon, kurkumę, goździki i gałkę muszkatołową). Z kolei olejek Ylang-ylang słynie z właściwości odprężających, uspokajających i wspomagających sen. Powiem szczerze, że dokładnie takie działanie ma na mnie zapach tego mydła. Od roku bardzo walczę z bezsennością, miałam mnóstwo stresów i czułam ogromną bezradność w różnych sytuacjach. Zauważyłam, że kąpiel z tym mydłem naprawdę mnie koi i relaksuje, zwłaszcza w długie, jesienne, zimne wieczory. Dodam, że to jeden z niewielu żeli pod prysznic, których zapach utrzymuje się na mojej skórze nawet kilka godzin po kąpieli! WŁAŚCIWOŚCI ROZGRZEWAJĄCE Mydło ma właściwości rozgrzewające. Podczas mycia skóra robi się delikatnie zaczerwieniona i czuć delikatne, ciepłe mrowienie. Mam wrażenie, że to przez zawarte w kosmetyku orientalne przyprawy - ale mogę się mylić. KOLOR, KONSYSTENCJA Mydło jest kremowe i gęste. Ma jasny, biało-różowawo-perłowy kolor. WŁAŚCIWOŚCI MYJĄCE Wbrew nazwie (mydło) jest to typowy żel pod prysznic. Fajnie oczyszcza, dobrze się pieni i wygodnie się go używa (nie ścieka z gąbki). OPAKOWANIE Uwielbiam opakowania Ziaji. W tym przypadku butelka jest wykonana z solidnego plastiku. Ma mocne zamknięcie: zarówno zakrętkę, jak i zatyczkę. Nawet z pomalowanymi, długimi paznokciami poradzimy sobie z jej odkręceniem. Podoba mi się ciemnoróżowy nadruk na jasnokremowej butelce - doceniam, że Ziaja nadrukowała napisy na opakowaniu zamiast przylepić etykietę. Dzięki temu butelka przyjemnie trzyma się w dłoni i ładnie wygląda nawet po miesiącach używania. CENA Kupiłam je w cenie 9,99 zł za 500 ml i uważam, że jest opłacalne. Doceniam, że w dobie inflacji Ziaja pozostaje firmą, na której kosmetyki każdy może sobie pozwolić. SKŁAD Mydło zawiera tylko 12 składników, w tym glicerynę, keratynę i lanolinę - więc jego działanie nawilżające i zmiękczające to nie ściema. Co prawda ma w składzie SLS, ale nie powoduje u mnie wysypu niedoskonałości na dekolcie, ramionach i plecach, ani nie przesusza skóry na łydkach nawet w środku zimy. PODSUMOWANIE Mega polecam, to świetny produkt!
    Zalety:
    • orientalny, słodki, otulający zapach (waniliowo-przyprawowy z nutką czerwonych owoców) idealny na jesień
    • właściwości rozgrzewające w zapachu i działaniu na skórze
    • ładny, różowo-perłowy kolor
    • przyjemna, gęsta, kremowa konsystencja
    • dobrze się pieni
    • dobrze oczyszcza
    • nie powoduje wyprysków na plecach, ramionach i dekolcie
    • nie przesusza skóry
    • dobry skład (co prawda zawiera SLS, ale ma też nawilżającą glicerynę i lanolinę)
    • ładne, solidne, wygodne opakowanie
    • tani!
    • z polskiej firmy!
    Wady:
    • mimo że butelka zawiera aż 500 ml, mydło szybko się zużywa
  • 5 lipca 2023 o 10:46
    Dobra jakość
    Moje ulubione mydło do kąpania, kupuję różne zapachowe warianty, ale zawsze z tej serii. Szczególnie konsystencja ma znaczenie, jak ktoś lubi kremowe żele to będzie zadowolony. Nie pozostawia klejącej warstwy. Butla duża i tania.

Zobacz także inne Mydła